Po dość długim milczeniu (praca) witam.
Kamil (Aventy) próbował zdjęcia wkleić już 10 dni temu, ale kaliski Fotosik tych zdjęć się brzydził i nie chciał przyjąć.
Tak mi przynajmniej Kamil opowiadał.
Poprosiłem Kubę i udało się. Cieszyn górą. Brawo i dzięki.
Skoro więc zdjęcia wreszcie są, to pozwolę sobie japę (palcami stukając) otworzyć.
Zielona wersja to natrysk z 08.06. br, zaś ta szara, to 16.06.
Te 8 dni na wytężonym szpachlowaniu i szlifowaniu zeszły.
Na zdjęciach specjalnych różnic nie widać, ale w realu i przy moim doświadczeniu wyłapałem ich tyle, że oczy bolały.
Przyszłym modelarzom i twórcom aerodynamicznych elementów do rowerów poziomych barwienia szpachlówki natryskowej na zielono nie polecam.
Wygląda cudnie, ale błędy wyłapać jest bardzo trudno.
Miki11...W mojej velomobilowej działalności tunele są od zawsze. Po co?
W stosownych wątkach wyjaśniałem.
Jacekddd...Maska ta w wyniku sugestii Mateusza (noisue) powstała.
W chwili szczerości powiedział mi, że Caby sporo powietrza pod maską (w przestrzeni około kolanowej) wożą.
Optymistycznie zakładając, że Mateusz sporo racji mieć może, przekrój czołowy maski prezentowanego tu (jesienią i zimą)
Caba Greena zmniejszyłem i stąd te boczne, kanciaste wypierdnięcia (jakby błotniki, gzymsiki) powstały.
Optycznie, maska szczuplejsza jest.
A co to da, to gdy wersja Caba sport powstanie, to zobaczymy.
Jeśli z tego prezentowanego modelu dam radę Formę zdjąć, to do dyspozycji dwie maski będą.
Można je będzie zamiennie montować i stosowne testy robić.
Prace nad nowym modelem niestety się przeciągają, bo te głupole z Zachodu tu na Forum nie zaglądają,
niektórych tutejszych mądrości nie czytają i NIE WIEDZĄ, że rowery poziome bez kufrów fajniejsze są.
Ku mojemu ubolewaniu wciąż kufry zamawiają.