Autor Wątek: Jeżdżę VM...  (Przeczytany 207419 razy)

Maciej K

• całkiem inny wariat
Odp: Jeżdżę VM...
« Odpowiedź #90 dnia: Listopada 21, 2017, 09:53:25 am »
Myślałem, że po apelu Mateusza niektórzy użytkownicy tego forum ogarną się i bredzenie się skończy. A tu proszę.
Chris nie daje za wygraną i brnie dalej, kłamliwe opinie wydalając.
Nic nigdy ode mnie nie kupił, ale bezczelnie wczoraj zabredził; "że ładnie kasey Archer, obręcze po taniości, napęd z korbą na kwadrat jakies alu z tego, co pamiętam, przerzutka tył Sh.SORA, kasujesz klientów, ktorym wciskasz wrzucając do Cab bike'a byle co: piasty Sturmeta 7rz., manetki Revoshift. Do tego koszty materiałów + tania siła robocza pracowników,
których masz za nic  = można nieżle zarobić"

Otóż chris...Piasty Sturmey Archer stosuje firma Velomobiel, Go-one i wiele, wiele innych (niektórzy 70 ki, inni 90 ki). Wystarczy wklepać w google velomobile i pooglądać. Z tego co wiem nie ma lepszych na rynku. Czyli pudło.
Szprychy Niro (uznane w pierwszej opinii chrisa za "po taniości") sprowadzałem poprzez mojego przedstawiciela z RFN po ok.70 Eurocentów płacąc za sztukę. Znów pudło. Itd.Itd.
Piasta 3x7 odpowiednio używana jest wręcz super. W czym więc problem?
Przez 38 lat użerania się z ludźmi chcącymi poziomo jeździć zauważyłem, że jest pewna grupa ludzi, którzy MUSZĄ!!!
mieć wszystko z najwyższej półki. Czy to majtki, komponenty do roweru czy patyczki do czyszczenia uszu.
Pełni kompleksów muszą się czymś dowartościowywać. Kilku takich poznałem. Masakra.
Kompromis to jest pojęcie, którego  ludzie ci nie znają i lepiej takich unikać.
Nie ogarniają faktu, że jeśli dobrze działa Sora za 80 zł., to po co pakować Dura Ace za 600 czy więcej (Nie znam aktualnych cen). W sierpniu szykowałem kumplowi wyścigówkę carbonową z grupą Dura Ace. Było mu przykro, że stosownego zachwytu nie wyraziłem.

Kolejny punkt poruszony przez chrisa czyli SPRZEDAWANIE moje.
Ci co cokolwiek ode mnie kupowali wiedzą, że stosuję przyjazne ceny. Potwierdził to min. Sławek Sz. z Opola.
Inni też wiedzą że nie zdzieram. Ale chris znowu WIE  LEPIEJ (zupełnie jak pracownik).
Mateuszowi sprzedałem Caba po kosztach własnych (ustalając z nim, że będzie podawał cenę za jaką sprzedawany być może) wyliczonych w 2011 przez inż. Łukasza J. któremu w tamtych czasach dałem prawa i produkcję VM pod nazwą Car-Bike. Mam stosowna dokumentację.
Za stojącego w firmie Caba chleba czy piwa nie kupił bym. Za zwrot kasy włożonej w niego i owszem.
Można mieć żal do kogoś, ale po co z tego powodu robić z siebie człowieka o niepełnej sprawności intelektualnej?

Storm pobredził (co udowodniłem), ale szybko znalazł wyznawcę w osobie aligatora - też nie umiejącego w języku polskim czytać - który gorliwie bredzeniom storma przyklasnął. (co trzeba mieć pod deklem, żeby przyklaskiwać w ciemno?)

3X3...Twoja sugestia w kwestii VM czy vm nie wyglądała jakby ze szczerego serca wypływała, a Twój tekst;"bo sam temat moim zdaniem to tani marketing" miłością do bliźniego powala wręcz na kolana.
Nie jestem frustratem, a od 27 września - podobnie jak Mateusz - jestem bardzo szczęśliwym człowiekiem. Bo mam VM!!!

Znam ze setkę ludzi na moich pojazdach jeżdżących. Nikt z tych ludzi na tym forum nie udziela się twierdząc, że jest to towarzystwo wzajemnej adoracji.
Czytając i polemizując z Wami dodałbym, że zrzesza też wielu ludzi potrzebujących specjalnej troski.
Ale żeby te złe emocje rozładować i atmosferę dyskusji poprawić pozwolę sobie przytoczyć wiersz J. Brzechwy (starsi takiego pewnie znają)
Samochwał się w kącie drze,
Wylansować siebie chce:
"Silny jestem niesłychanie,
I z Mavica mam ubranie,
Na rowerze jeżdżę chętnie,
Części też znam nieprzeciętnie,
Moje udo tryska siłą,
A jak depnę, to jest miło,
Sprzęty mam z najwyższej półki,
Nie dogonią mnie jaskółki,
Znakomicie punkty łapię,
Wiem, gdzie Wisła jest na mapie,
Jestem silny, jestem zgrabny,
Jestem mądry i powabny.
Odpowiadam, wręcz roztropnie,
W szkole mam najlepsze stopnie. itd.

szydziu...Ja mam 185 (w porywach do 86), ważę 95 i w zimowej kurtce (bez podszewki jeszcze) tudzież w zimowych butach (45) mieszczę się. Potrzebowałem trochę czasu, aby się wpasować i czuć swobodnie, ale obecnie jest super.
« Ostatnia zmiana: Listopada 21, 2017, 10:24:44 am wysłana przez Maciej K »

aligatorpoczta

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #91 dnia: Listopada 21, 2017, 12:02:03 pm »
Panie Macieju nie chodziło mi o metorykę wypowiedzi tylko o traktowanie ludzi z forum ( Pan traktuje zawsze z góry, Pan wie lepiej i już , nikt nie ma prawa wiedzieć więcej ,a jak czegoś niewie i się pyta to głąb do potegi ) nikt nie ma prawa się spytać o coś czego nie wie, mimo tego że dla Pana to oczywistość jest, więc zamiast poniżać to w dobrym tonie miło by było wytłumaczyć co i jak a nie wyśmiewać.Kultury osobistej i szacunku do innych to Pan nie ma. To tyle żegnam
« Ostatnia zmiana: Listopada 21, 2017, 12:45:28 pm wysłana przez aligatorpoczta »
Czarne Swb  ful 26x26, Zielona żaba swb 20x26

storm

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: Listopada 21, 2017, 01:04:55 pm »
Czy tylko mnie sie wydaje, że poziom tego wątku zjechał już nawet poniżej dyskusji z Długoszem?
Adminie! Może warto już zareagować, wydać banana?

chris1990

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: Listopada 21, 2017, 05:09:12 pm »
Wg mnie (choć rzadko w ciagu roku tu cokolwiek wpisuję na forum) osobnika Maciej K., który wydawac by się
mogło powinien "świecić" przykładem jako guru Polskiego świata rowerów poziomych, świeci.... , ale swoim chamstwem
do innych (nawet tych, których nigdy na oczy nie widział). Postępuje analogicznie, jak do swoich pracowników, gdzie on
jako szef firmy rządzi "świniami", żeby nie napisać  "ch.... ". . Ma ich za śmieci, z którymi może zrobic , co ze chce, powiedziec,
co chce, obrazic, ponizyc, cokolwiek zechce i wykorzystac, by na nich zarobic. Dodatkowo swojego zdania nikt nie może podważyc,
bo On oczywiście ma tyle pieniędzy, że "biedota" w stosunku do niego  nie ma zdania i głosu, tzw. "ciemny lud", którym może rządzić.
Dosłownie, jakbym swojego byłego pracodawcę słyszał.
Drogi Panie Macieju, cóż..... PRAWDA W OCZY KOLE. .

Kłamac, to drogi Panie może Pan wciskając SORĘ 7rz.z tyłu i Revoshifty manetka lewa+prawa = 40zł/komplet,
ostatnio kupowałem do zimówki), sprzedająć Cab'a za 5000euro.

Co do części, wracając..... gdyby nie umiał Pan liczyc, to firmy AERO-BIKE nie byłoby. Tyle w temacie.
Caba przed testami prześwietliłem wszędzie i widziałem, jakie ma częsci zamontowane. Świetnie orientuję
się w częsciach, więc przestań mi udawadniac swoje racje. Byłem własnie pod wrazeniem tych "gównianych"
cześći , i jak bardzo można wykorzystac niewiedzę innych. Wrzucic jak najtaniej , by najwiecej zarobic.
PROSTA I LOGICZNA POLITYKA SPRZEDAŻY DLA PROWADZĄCYCH FIRMĘ.
Świat jest zbudowany na pieniądzach i doskonale o tym wiesz.

Cieszę się, ze sporo aspektów wyszło na jaw (DZIĘKI MNIE) z korzyścią dla innych potencjalnach kupców
"Kowalskich" . Teraz wiedzą, jak bardzo przez swoją niewiedzę dają zarobic innym.
Myślę, że po Pańskim "świeceniu chamstwem" na forum , nie sprzeda Pan więcej swoich Velo uzytkownikom, czy
też ich znajomym i tego Panu życzę !.

Szkoda tylko, że Mateusza nie poznałem przed zakupem Caba. Otworzyłoby mu to oczy.

Chłopaki, niestety na taki przypadek nie ma już co poradzić i takiego człowieka zmienić się nie da.
Niech chlubi się swoim bogactwem i miesza dalej z błotem, ale innych, lecz nie Nas

Nie ja pierwszy zauważam podejście Pana Macieja K. do ludzi, więc proponuję, aby ADMIN usunąl go z tego forum !!!
Uważał, że zyskamy na tym spokój.

Kto jest za ? ? ?

« Ostatnia zmiana: Listopada 21, 2017, 05:23:22 pm wysłana przez chris1990 »

zbiegusek

• kolarz na poziomie
  • http://www.zbychewka.pl
    • Pracownia ceramiki ZBYCHEWKA
« Odpowiedź #94 dnia: Listopada 21, 2017, 06:30:27 pm »
Ja jestem przeciw. Z ciekawością śledzę ten wątek i choć nie raz świerzbiły mnie paluchy by coś skrobnąć, pozostałem (do tej pory) cichym obserwatorem. I mogłem sam wyciągnąć wnioski. :)
--
Pozdrrrawiam serrrdecznie!
zbYszek

klubowy

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #95 dnia: Listopada 21, 2017, 07:06:39 pm »
Internet to wg mnie miejsce dla każdego, nawet jeśli całkowicie się z kimś nie zgadzam. Więc nie widzę sensu kogoś usuwać, zwłaszcza że sam założył ten wątek...
Ja, nie wiem, co to jest sen.
Przeglądam forum, przez całą noc i dzień
Bo gdy admin wpadnie szał
Skasuje mi to com przeczytać bym chciał...

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #96 dnia: Listopada 21, 2017, 07:46:27 pm »
Panowie czekajcie. Maciej K. do końca nie jest taki zły. Jeździłem jego sprzętami i dają radę. A że public relations ma takie jakie ma... Jego wybór. Nie ma co robić gównoburzy o pierdoły. Nie podoba mi się czyjś sprzęt albo kwota za ten sprzęt - skoro jego wyliczenia są takie. Trudno. Rynek zweryfikuje czy ten ktoś idzie w dobra stronę.
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8

Inc0

« Odpowiedź #97 dnia: Listopada 21, 2017, 08:35:07 pm »
Trochę off topu z mojej strony :e widzieliście reklamy samochodów  ? na pewno! jest tam taka magiczna formuła "cena już od xxxxxpln " prawa ekonomi są takie a nie inne klienta kusi się niską cena za najuboższą wersje jeśli klient ma ochotę na lepszy silnik bogatsze wyposażenie  itp itd cena idzie w górę"   dotyczyły się to tez rowerów na 2, 3  koła ,pion czy poziom to normalna praktyka wiec czepianie się o najtańsze komponenty jest nie na miejscu  jeśli ktoś zechce  osprzęt na wypasie może sobie takowy zamówić. Co do kultury wypowiedzi to się może nie podobać tak się bo nie powinno traktować oponentów jak robi to Pan Maciej bo robi to zły PR wokół produktu w dodatku na forum skupiającym potencjalnych klientów  ale Maciej K jest sobie sam szefem wiec puki kogoś nie obrazi bezpośrednio to jego wypowiedzi choc agresywne nie kwalifikuja sie do bana moim zdaniem. Ten temat nie tyle ze względu na krytyczne opinie o VM co raczej ze względu na sposób prowadzenia dyskusji przez producenta nie poprawi słupków sprzedaży .
 Z punktu widzenia forum  taka drama jest w pewnym sensie korzystna bo nic tak nie podnosi liczby "odsłon " jak drama na forum  i nic tak nie poprawia pozycjonowania strony ( w tym przypadku forum) jak liczba odsłon.  Na każdym forum są dramy daje rękę sobie uciąć ... no może nie rękę ..grzywkę :p  że większość z was jeśli nie wszyscy są zarejestrowani na co najmniej 2 forach które regularnie odwiedzają i widzieli dramy.
Lepsze jest największym wrogiem dobrego.

Maciej K

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #98 dnia: Listopada 21, 2017, 10:55:14 pm »
Wstrząśnięty wczorajszymi oszczerstwami chrisa zapomniałem o najważniejszym.
Panowie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AVENTYBIKE wczoraj wylądował w mojej firmie!!!
Po raz pierwszy zobaczyłem go na żywo, po prawie dwóch latach!!! i po znakomitym malowaniu Andrzeja.
Powiem krótko. 
Aventybike jest zachwycający.
Zdjęcia publikowane w wątku ?Aventybike?nie oddają nawet setnej części jego piękna.
Kamil pyknął zdjęcia w blasku słońca i mam nadzieję, że jakieś tu wklei.

Panie aligatorze...Dzięki za uprzejmą odpowiedź. Postaram się dostosować i równie uprzejmie odpowiedzieć.
Proszę Pana uprzejmie, aby Pan na wstępie jakieś przykłady  mojego chamstwa, ludzi PONIŻANIA, braku kultury i przyrównywania tychże ludzi do głąbów przytoczył. Będę wdzięczny.
Jeszcze nigdy i nigdzie nikogo nie obraziłem. To mnie nazwano tu (na tym forum) burakiem, chris przyrównał mnie do swego szefa posiadającego walory męskiego członka, doncio zaś żądał zamknięcia mnie i izolowania itp.itd.
Po 38 miu latach w ?branży? mam co nieco pod sufitem i wiele mógłbym wybitnych speców tego forum nauczyć.
I wciąż mogę.  Ale to czego wymagać pragnę, to umiejętności czytania w języku polskim. Czy to AŻ  TAK  WIELE???
Przykładem nasz ukochany storm.
Ja w moim komentarzu z 16 go bm. przytaczam sukces Mateusza (z 15 go.11.) czyli 50,4 km/h, zaś storm wsiada na mnie jak na łysą kobyłę i pisze, że to JA (sic!) jadąc z górki i przy 20 st. Celsjusza tę 50 kę osiągnąłem. Czy to normalne???
(Dla wyjaśnienia ja przy 40 tu mam już w ślepiach obłęd).
Ba! Jeszcze ma odwagę sugerować, że poziom dyskusji - dzięki mojej nikczemności i chamstwu - spada!

Wyobraź sobie Panie Aligator, że ktoś z forum pisze iż Pan po pijaku zakradasz się na plebanię i wyżerasz księdzu sałatki rybne. Zaprotestował byś Pan tłumacząc np. że wyżerasz mu, ale  twarożki. Prawda?
Oczywiście Wam mogą takie oskarżenia dyndać i powiewać, albowiem za durnymi Nickami ukryci jesteście.
Ja zaś występuję tu z otwartą przyłbicą.
Nie dziw się więc krokodylu, że ja atakowany bredniami i kłamliwymi pomówieniami bronię się?

Chris, Krzysztofie, Przyjacielu, cudowny dzieciaku dwóch pedałów (sformułowanie użyte przez znakomitego polskiego dziennikarza w stosunku chyba do Szozdy lub Szurkowskiego)... Wygrałeś! Zdemaskowałeś mnie. PODDAJĘ  SIĘ.
Twoja mądrość, wiedza w branży, kultura osobista, absolutna uczciwość i niezwykła przenikliwość pokonały mnie.
Przyznaję się.
Podle i nikczemnie oszukałem Mateusza wciskając mu produkt  wyposażony w bardzo kiepskie części, w dużej części używane i w dodatku kupione u mongolskich handlarzy. Sprzedałem zaś to wszystko za tak ogromne pieniądze!!!
Jest mi z tego powodu bardzo przykro i wiem, że z tym brzemieniem oszustwa będę musiał żyć do końca moich dni.
Mam nadzieję, że Mateusz w swej niezwykłej szlachetności, to moje oszustwo i tę moją nikczemność mi wybaczy.
Cieszę się, "ze sporo aspektów wyszło na jaw (DZIĘKI TOBIE) z korzyścią dla innych potencjalnach kupców".

JncO ma sporo racji pisząc; "Co do kultury wypowiedzi to się może nie podobać tak się bo nie powinno traktować oponentów jak robi to Pan Maciej bo robi to zły PR wokół produktu w dodatku na forum skupiającym potencjalnych klientów". To jest tekst dobry, albo i najlepszy...Żaden z Was Panowie - jak wszyscy wiemy - nie zamierzał tego kupić,
a i ja też nie zamierzałem Wam sprzedawać. Prawda?
Dalej IncO pisze; "ale Maciej K jest sobie sam szefem wiec puki kogoś nie obrazi bezpośrednio to jego wypowiedzi choc agresywne nie kwalifikuja sie do bana moim zdaniem"... To Twoje "puki" bardzo mnie wzruszyło.
« Ostatnia zmiana: Listopada 21, 2017, 11:01:36 pm wysłana przez Maciej K »

Inc0

« Odpowiedź #99 dnia: Listopada 21, 2017, 11:04:48 pm »
... To Twoje "puki" bardzo mnie wzruszyło.
niczego innego się nie spodziewałem :P

jakieś przykłady  mojego chamstwa, ludzi PONIŻANIA, braku kultury i przyrównywania tychże ludzi do głąbów przytoczył. Będę wdzięczny

buhahaha normalnie urzekła mnie pana historia :P wszystkie wypowiedzi pana są naszpikowane w/w g... zawiniętym w papierek grzecznych słówek by wyglądało jak "cukierek" po co ten temat? skoro nic nikomu z tego forum nie sprzedasz i nikt nie chce kupić?? dla poklasku ?? no tak to wiele tłumaczy :P
« Ostatnia zmiana: Listopada 21, 2017, 11:24:28 pm wysłana przez Inc0 »
Lepsze jest największym wrogiem dobrego.

storm

• Gość
« Odpowiedź #100 dnia: Listopada 21, 2017, 11:21:54 pm »
Chris, Krzysztofie, Przyjacielu, cudowny dzieciaku dwóch pedałów (sformułowanie użyte przez znakomitego polskiego dziennikarza w stosunku chyba do Szozdy lub Szurkowskiego)... Wygrałeś! Zdemaskowałeś mnie. PODDAJĘ  SIĘ.

Myślę, że powyższy tekst (zrzut ekranu również juz posiadam) wystarcza do tego aby Administrator tego Forum zbanował użytkownika "Maciej K" na jakiś czas, a Chris pozwał właściciela tego konta do sądu za publiczne zniesławienie.

Czy na sali jest Administrator???

chris1990

• Gość
« Odpowiedź #101 dnia: Listopada 21, 2017, 11:46:19 pm »
Storm->

Pompka Maciejowi w szprychy i tyle. Kończę temat dywagacji nt. tego Pana. Szkoda zdrowia.

Pytanie, czy ktoś poza Mariuszem Łuczakiem i Mateuszem z Poznania (pomijając Maciej K.) ma Velomobila w Polsce?
« Ostatnia zmiana: Listopada 21, 2017, 11:48:14 pm wysłana przez chris1990 »

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #102 dnia: Listopada 22, 2017, 01:05:00 am »
Zaczyna robiç się fajnie. Był klask Bohdana Tomaszewskiego, zgłoszenie do pani. Teraz czekajmy jak się ktoś obrazi i zacznie kasować swoje posty.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

gajowy

• byle dalej i dalej
« Odpowiedź #103 dnia: Listopada 22, 2017, 08:55:49 am »
« Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2017, 11:08:00 am wysłana przez gajowy »

Maciej K

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #104 dnia: Listopada 22, 2017, 09:35:10 am »
Storm...Ile Ty masz lat, że słynnego cytatu najsłynniejszego polskiego komentatora sportowego nie znasz?
I jeszcze chcesz mnie za ten cytat do sądu ganiać. Ciebie już kompletnie pogięło.
Zalecam chłodne okłady, płukanie żołądka, zmianę diety i enemę z rumianku.
Na szczęście Jarek Admin ma tyle lat, że B.Tomaszewskiego pamięta.

Hans... Dzięki za podpowiedź.

gajowy...Dzięki. Już mi lepiej.

Ja wspominam Aventy, a chris o inne VM pyta. Genialne.