Autor Wątek: Maraton rekreacyjno-sportowy KASZEBERUNDA  (Przeczytany 282625 razy)

tomek70

• całkiem inny wariat
Odp: Maraton rekreacyjno-sportowy KASZEBERUNDA
« Odpowiedź #45 dnia: Maja 31, 2013, 01:13:35 pm »
@Makenzen - sądzisz, że ja te 225km łykłem se ot tak sobie bezboleśnie? (...) w Poradni Kolanowej bym robił obecnie za urodzaj zdrowia i sportowca, któremu nic nie trzeba... ;) (no jak to?! gość robi 225km na rowerze w 1 dzień i śmie twierdzić, że coś mu dolega?! ;) )

Nie, nie myślę tak. Tyle że ja swoje zdrowie szanuję...
Idź do ortopedała prywatnie, olej poradnię kolanową. Oni są raczej od walenia pacjenta kolanem w uep. ;)
   Nie masz przypadkiem za blisko bomu . Ja tak miałem jak miałem przedłużone korby albo  za blisko bom Wczoraj 160 km i jest wszystko dobrze 50 po górkach 60 pod silny wiatr nic mnie nie boli.

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #46 dnia: Grudnia 25, 2013, 11:46:31 pm »
Dostałem od orgów link do filmu: miłe.
http://www.youtube.com/watch?v=i6rL1JJw3_I
I jest kalendarz na przyszły rok
http://rowerover.andgo.com.pl/tiny_image/RowerOver/Calendar_Rower_2014_planer.pdf
To już 25 maja - szykować się.....
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

storm

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: Grudnia 26, 2013, 02:58:17 am »
@Franc -= czyli widzimy się 25 maja na Kaszebe? ;)
Spoko.
I nie powiem, ale oglądająć ten filmik z jutuba... Aż mi się nóżki same zaczęły kręcić w miejscu i szykować ;)

Są jeszcze inni chętni? Pająk?

Franc

• całkiem inny wariat
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #48 dnia: Grudnia 26, 2013, 11:16:46 am »
 ;D

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #49 dnia: Grudnia 26, 2013, 02:26:07 pm »
W ramach treningu do ewrntualnego startu w Kaszeberunda odwiedziłem dzisiaj okolice Kościerzyna(y). ;)
https://www.dropbox.com/s/xp9xvlpodgtm73f/20131226_110721.jpg
« Ostatnia zmiana: Grudnia 26, 2013, 02:29:20 pm wysłana przez hansglopke »
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

forrest

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #50 dnia: Grudnia 29, 2013, 04:40:30 pm »
załapałem się na most zwodzony, pan z narażeniem życia wyskoczył mi prawie pod koła wrzeszcząc "NIE", więc miałem 15 minut nieplanowanego postoju :(
Tak się nad tym zamyśliłem, że szkoda - przecież jamnik jest stworzony do tego, żeby przejeżdżać pod zamkniętymi szlabanami... ;)

EDIT:
Czy rozglądacie się za noclegiem w Kościerzynie? (tej właściwej...) ;) Czy w ogóle przy tak dużej frekwencji jest szansa jeszcze znaleźć tam nocleg + miejsce w garażu na rowery?
« Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2013, 09:17:34 pm wysłana przez forrest »

storm

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: Grudnia 30, 2013, 12:11:58 pm »
@Forrest - ja myślę, że dobre miejsce było tam gdzie obozowaliśmy rok temu z Pająkiem i Francem. Idealna miejscówka w domku jednorodzinnym z pokojami do najęcia, rowery bezpieczne na zewnątrz przy wiacie i jest miejsce nawet na grilla i remonty rowerków ;)
Jakbym był gdzieś w okolicy to rezerwować toto miejsce? Na ile osób?

Co do szykowania się - wczoraj wyjechałem na trening mają cichuteńką nadzieję na dojechanie do Kościerzyny, ale jakoś z kumplami pozmienialiśmy traskę po drodze i z tej Kościerzyny zrobiło się raptem 63km. Ale jak nie teraz to w styczniu się ją zrobi. A jakie fajne są tu odległości do miejscowości nadmorskich ;)

forrest

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #52 dnia: Grudnia 30, 2013, 05:48:18 pm »
No ja bardzo chętnie dołączam, tylko czy przy wiacie rzeczywiście rowery są bezpieczne? Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem wcześniejszą wypowiedź Franca - nocowaliście poza Kościerzyną wtedy? Może lepiej rozejrzeć się za miejscem, gdzie wprost powiedzą, że rowery można schować do garażu? I poszukać czegoś w samej Kościerzynie...?
Jeszcze chodzi mi po głowie, żeby ze dwa dni wcześniej tam pojechać i się trochę pokręcić na rowerze po okolicy; ew. zostać jeden dzień dłużej lub wyskoczyć później na rowerze np. do Krynicy Morskiej...

Franc

• całkiem inny wariat
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #53 dnia: Grudnia 30, 2013, 06:21:23 pm »
Myśmy nocowali agroturystyce(?) na przedmieściu Kościerzyny, rowery stały spięte na podwórku pod wiatą. Zauważ, że my (ja, Storm i Pająk) pojechaliśmy na normalnych rowerach, a one mało się cieszą zainteresowaniem kradzieji. Poza tym, zawsze rowery można włożyć do samochodu.
Pojechaliśmy w sobotę w dzień, 1 nocleg i wracaliśmy w nocy z niedzieli na poniedziałek, samochody zostały na podwórku przez całą niedzielę i dali się wykąpać po maratonie. Warunki noclegowe wystarczające.

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800

pajak_gdynia

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #54 dnia: Grudnia 31, 2013, 11:01:18 am »
Może lepiej rozejrzeć się za miejscem, gdzie wprost powiedzą, że rowery można schować do garażu? I poszukać czegoś w samej Kościerzynie...?
Jeszcze chodzi mi po głowie, żeby ze dwa dni wcześniej tam pojechać i się trochę pokręcić na rowerze po okolicy; ew. zostać jeden dzień dłużej lub wyskoczyć później na rowerze np. do Krynicy Morskiej...
Hmm. Czyżbyś chciał dojechać do Kościerzyny rowerem? I jeszcze przed maratonem zrobić "mała" 340km traskę?
A ja.. pewnikiem pojadę. Tylko w tym roku zamyślam zrobić to "z rozbiegu" dom-Kościerzyna-Kaszeberunda-dom na dwóch kołach.. Ale pewnie jeszcze wszystko się z pięć razy zmieni :)

Franc

• całkiem inny wariat
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #55 dnia: Grudnia 31, 2013, 02:39:33 pm »
pająk': pojetentegowało Cię?

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800

forrest

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #56 dnia: Grudnia 31, 2013, 04:59:52 pm »
Ja nie chcę od siebie jechać na rowerze do Kościerzyny - nastawiam się na transport roweru pociągiem (albo do Kościerzyny, albo do Trójmiasta). Tylko myślałem o tym, żeby np. następnego dnia po tej imprezie pojechać rowerem nad morze. No i rezerwowałbym nocleg przynajmniej na dwa dni więcej, żeby wcześniej pokręcić się po tych okolicach, na których będzie się ta impreza odbywała.
Pająk, rozumiem Twój zamiar powrotu do Trójmiasta bezpośrednio po dojechaniu na metę. Ale przecież żeby rano dojechać na start z Trójmiasta musiałbyś bardzo wcześnie rano wyruszyć ...to chyba nie jest dobry pomysł. Pewnie z półtorej godziny byś rano rowerem jechał do Kościerzyny? A na 225 km starty są, jak rozumiem, w pierwszej kolejności.
Może pojutrze zrobię rozeznanie noclegów...
« Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2013, 05:04:07 pm wysłana przez forrest »

forrest

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #57 dnia: Stycznia 02, 2014, 04:00:38 pm »
Trzy przykładowe miejsca noclegowe (na dzień dzisiejszy są tam wolne miejsca na 24-25 maja):
  • ITAN, Grottgera 4, 83-400 Kościerzyna, tel. 508 742 913
    - pokój 1-osobowy:  60 PLN
    - pokój 2-osobowy:  80 PLN
    - pokój 3-osobowy: 110 PLN
    Jest miejsce w garażu na rowery, ale zażyczą sobie, żeby więcej zapłacić (przez telefon nie uzyskałem informacji, ile sobie zażyczą).
    http://www.itan.tvc.pl/itan/cennik.php
  • Wiola, Markubowo 4, Kościerzyna, tel. 58 686 52 03
    - pokój 3-osobowy:  80 PLN
    Jest miejsce w garażu na rowery - nie trzeba nic dopłacać za przechowanie rowerów.
  • Zajazd Parada, Tadeusza Kościuszki 34, Kościerzyna, tel. 58 686 31 21
    - pokój 2-osobowy: 100 PLN
    Jest miejsce w garażu na rowery - nie trzeba nic dopłacać za przechowanie rowerów.
Ja generalnie jestem za miejscem, w którym rower jest w garażu - niezależnie od upodobań złodziei.
Czy to miejsce, w którym byliście poprzednio, było dużo tańsze?

Franc

• całkiem inny wariat
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #58 dnia: Stycznia 02, 2014, 06:31:17 pm »
35pln, wiata na zamkniętym terenie, za domem. Do domu też można rower wprowadzić, bo w innym pokoju stacjonował gość który w sobotę robił Kaszeberunda MTB i jego rower nocował w pokoju.
W razie czego, jak chcesz Forrest, to mogę wrzucić twój rower do Czołgu i zamknąć.
To co, zapisujemy się?

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800

forrest

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #59 dnia: Stycznia 02, 2014, 09:09:58 pm »
Jestem bliski powiedzenia 'tak', tylko jeszcze się zastanawiam, czy np. ta oferta z drugiego, wymienionego przeze mnie punktu może być lepsza... Ale jak jest w miarę czysto tam i jest prysznic, to OK - nie ma co kombinować...
Jeszcze jest jedno 'ale' - ja myślę, żeby tam przynajmniej w czwartek przyjechać i w poniedziałek rano wyjechać... to może trochę komplikować rezerwację... .
A Pająk i Storm...?