Dzięki za te propozycje - brzmią kusząco ...muszę przemyśleć chwilę.
Franc, czy gdybym rozciągnął swój termin pobytu na dzień czy dwa przed Waszym przyjazdem, to w tamtym miejscu noclegowym płaciłbym w tym okresie za cały pokój (tj. zanim dołączylibyście)?
Pokręcenie się po Trójmieście przed przyjazdem do Kościerzyny brzmi kusząco (wtedy byłbym w Kościerzynie tyle samo czasu, co pozostała część ekipy). Pająk, nie chciałbym Ci jednak kłopotu robić. W moim przypadku nie ma takiej opcji, żeby spóźnić się na start - wiem, jakie mam czasy pokonywania odcinków 220+ km i będę starał się wyruszyć w pierwszym desancie.
A jeszcze wracając do tej drugiej oferty noclegu (spośród tych trzech pozycji, które wymieniłem), to pani, z którą rozmawiałem przez telefon była bardzo miła - podobnie jak w przypadku trzeciej oferty, na pytanie, czy przechowywanie rowerów w garażu kosztuje, otrzymałem odpowiedź, że naturalnie że nie kosztuje; takie miłe to było usłyszeć w takim tonie odpowiedź - że nie wszystko przeliczane jest na pieniądze...) ...tylko, że w tym przypadku dobrze byłoby, gdyby liczba osób była podzielna przez trzy.