Autor Wątek: Maraton rekreacyjno-sportowy KASZEBERUNDA  (Przeczytany 275962 razy)

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
Odp: Maraton rekreacyjno-sportowy KASZEBERUNDA
« Odpowiedź #60 dnia: Stycznia 02, 2014, 09:37:52 pm »
W razie czego, jak chcesz Forrest, to mogę wrzucić twój rower do Czołgu i zamknąć.
Jeszcze jest jedno 'ale' - ja myślę, żeby tam przynajmniej w czwartek przyjechać i w poniedziałek rano wyjechać... to może trochę komplikować rezerwację... .
Ja tam nie widzę żadnych komplikacji. Franc wrzuca Twój rower w czwartek do bagażnika a wyciąga we wtorek i po kłopocie ;)

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #61 dnia: Stycznia 02, 2014, 09:56:27 pm »
Ja przyjeżdżam w sobotę wieczorem i wracam w poniedziałek o świcie - nie chcę powtarzać powrotu z zeszłego roku.
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
szary Peugeot 508SW z DW10CTED4
Twister 800

pajak_gdynia

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #62 dnia: Stycznia 03, 2014, 12:07:51 pm »
pająk': pojetentegowało Cię?
A to nie wiedziałeś?  :-\

A wracając do meritum sprawy.
Forrest, a może zamiast takiej opcji.. np zabunkrować się u mnie, zobaczyć trochę Trójmiasta, potem na własnych kołach pojechać do Kościerzyny? Tempo turystyczne, liczne postoje, coby sił za dużo nie tracić. Ew usługi pewnego przewoźnika (ale raczej wieczornym pociągiem, rano jest tłok, a i jesteśmy spóźnieni). Dwa noclegi na miejscu (ostatni pociąg do Trójmiasta jest coś koło 17..)

Faktycznie baza w samym mieście byłaby wygodniejsza (przymomina mi się trauma z dojazdem -tam, a i konieczność "rozgrzewki" przed jazdą czy powrotu po samochód tak dość słabo wypadła). Różnic w cenie nie widać, więc czemu nie skorzystać?

forrest

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #63 dnia: Stycznia 03, 2014, 02:06:10 pm »
Dzięki za te propozycje - brzmią kusząco ...muszę przemyśleć chwilę.
Franc, czy gdybym rozciągnął swój termin pobytu na dzień czy dwa przed Waszym przyjazdem, to w tamtym miejscu noclegowym płaciłbym w tym okresie za cały pokój (tj. zanim dołączylibyście)?
Pokręcenie się po Trójmieście przed przyjazdem do Kościerzyny brzmi kusząco (wtedy byłbym w Kościerzynie tyle samo czasu, co pozostała część ekipy). Pająk, nie chciałbym Ci jednak kłopotu robić. W moim przypadku nie ma takiej opcji, żeby spóźnić się na start - wiem, jakie mam czasy pokonywania odcinków 220+ km i będę starał się wyruszyć w pierwszym desancie.
A jeszcze wracając do tej drugiej oferty noclegu (spośród tych trzech pozycji, które wymieniłem), to pani, z którą rozmawiałem przez telefon była bardzo miła - podobnie jak w przypadku trzeciej oferty, na pytanie, czy przechowywanie rowerów w garażu kosztuje, otrzymałem odpowiedź, że naturalnie że nie kosztuje; takie miłe to było usłyszeć w takim tonie odpowiedź - że nie wszystko przeliczane jest na pieniądze...) ...tylko, że w tym przypadku dobrze byłoby, gdyby liczba osób była podzielna przez trzy.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 03, 2014, 02:12:31 pm wysłana przez forrest »

storm

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: Stycznia 03, 2014, 02:22:32 pm »
Ja przyjeżdżam w sobotę wieczorem i wracam w poniedziałek o świcie - nie chcę powtarzać powrotu z zeszłego roku.

Dokładnie jestem za takim samym sposobem rozwiązania sprawy dojazdu i odjazdu. I nie ukrywam, że do dzisiaj pamiętam jak Franc wracał ze mną Czołgiem i w jakim był stanie kiedy stanęliśmy przy stacji na maka ;)
Także gdyby ktoś jchał - to powrót dopiero po przespanej nocce, chyba że się jest potentegowany jak <szacunek> Maszyna Pająk i w dodatku mieska o pół rzutu beretem tuż obok ;)

A przy okazji Kaszeby - są jacyś chętni do wspólnego rozjechania się w Kościerzynie przed majem jeszcze w ramach treningu? ;)

forrest

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #65 dnia: Stycznia 03, 2014, 02:30:52 pm »
A przy okazji Kaszeby - są jacyś chętni do wspólnego rozjechania się w Kościerzynie przed majem jeszcze w ramach treningu? ;)
To ja właśnie chciałem na dwa dni wcześniej tam pojechać, żeby się pokręcić po okolicy.
Ale rozkrecać się na początek sezonu to będę na mazowszu, zahaczając o podlasie - czyli jak zawsze ;)

Franc

• całkiem inny wariat
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #66 dnia: Stycznia 03, 2014, 02:57:27 pm »

Wiedziałem, ale nie wiedziałem, że aż tak :D

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800

forrest

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #67 dnia: Stycznia 03, 2014, 07:14:11 pm »

Wiedziałem, ale nie wiedziałem, że aż tak :D
No ale teraz już Pająk pisze, żeby rano na start nie dojeżdżać z przedmieść Kościerzyny, tylko w samym mieście się zabunkrować - szczerze mówiąc przemawia do mnie ten sposób myślenia. Chociaż przedmieścia Kościerzyny są bliżej jej centrum niż Trójmiasto - rozgrzewka z Trójmiasta na start zajęłaby więcej czasu i - być może - wysiłku.
Franc, czy z jakiegoś powodu preferujesz to miejsce noclegowe, w którym byliście poprzednim razem (tj. niechętnie decydowałbyś się na inne)?

Franc

• całkiem inny wariat
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #68 dnia: Stycznia 03, 2014, 08:15:38 pm »
Mnie tam rozgrzewka nie przeszkadzała. Poza tym, ogólnie mnie to rybka gdzie będę nocował, byle było łóżko, prysznic i dach nad głową oraz miejsce, gdzie bym zaparkował czołg na czas pobytu i rower na noc.
Zapisaliście się już?

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800

forrest

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #69 dnia: Stycznia 03, 2014, 08:39:32 pm »
Właśnie się nie zapisałem - mimo, że się zarejestrowałem, to nie pojawia się żadna impreza do wyboru. Czy coś źle klikam?
Czy tylko nas czterech [pancernych] jest chętnych na ten nocleg? Ew. mógłbym ponegocjować, żeby dostawili jedno łóżko - może da się pomieścić...
Oczywiście zapytam, się tej kobiety, czy można u niej na podwórku zaparkować czołg.

Franc

• całkiem inny wariat
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #70 dnia: Stycznia 03, 2014, 09:19:56 pm »
Czołg: = Opel Vectra C kombi :)

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800

forrest

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #71 dnia: Stycznia 05, 2014, 06:37:21 pm »
No tak - jakby pani gospodyni zaczęła mi sypać nazwami czołgów, żeby ustalić o jaki czołg chodzi, to nie wiedziałbym co powiedzieć...
A tak w ogóle: Pająk na 00:31:
http://trojmiasto.tv/Maraton-szosowy-Kaszebe-Runda-2013-5442.html

http://photo.bikestats.eu/zdjecie/pelne/383548/ekipa-na-poziomkach
« Ostatnia zmiana: Stycznia 05, 2014, 06:45:18 pm wysłana przez forrest »

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #72 dnia: Stycznia 06, 2014, 04:41:34 pm »
Odnośnie gospodyń.

Koło Gospodyń trzyma poziom(a):

"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

forrest

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #73 dnia: Stycznia 06, 2014, 08:37:54 pm »
Mogły spróbować się przejechać...
Czy jak jest tak duży trail, to przy dużych prędkościach nie ma problemów ze statecznością tego roweru?
http://en.academic.ru/pictures/enwiki/51/350px-Bicycle_dimensions.svg.png

forrest

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #74 dnia: Stycznia 09, 2014, 03:35:31 pm »
Mam ciekawy pomysł, ale to jak już się spotkamy na miejscu...
http://www.youtube.com/watch?v=BnSBd-xzbzA