Autor Wątek: Ultramaratony rowniez dla poziomych  (Przeczytany 106301 razy)

MrRobot

• sympatyk na poziomie
  • **
Odp: Ultramaratony rowniez dla poziomych
« Odpowiedź #165 dnia: Kwietnia 20, 2011, 01:26:32 pm »
Na szczescie sa wyscigi organizowane pod patronatem miedzynarodowych organizacji [...] jak dla mnie ilosc wyscigow jest wystarczajaca, faktem jest ze czasami trzeba podjechac na start te kilkaset km.
Może się mylę ale to i tak nie jest "zabawa" dla wszystkich z nas ... taki start wymago sporo wiecej zachodu i niestety pieniędzy .. więc dla wielu z nas pozostanie to "nieosiagalnym" luksusem. 
Może  w przyszłości w ramach jakiegos zlotu naszej "poziomej braci" uda się przeprowadzić jakieś mini zawody :)

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #166 dnia: Kwietnia 20, 2011, 01:32:20 pm »
Na szczescie sa wyscigi organizowane pod patronatem miedzynarodowych organizacji [...] jak dla mnie ilosc wyscigow jest wystarczajaca, faktem jest ze czasami trzeba podjechac na start te kilkaset km.
Może się mylę ale to i tak nie jest "zabawa" dla wszystkich z nas ... taki start wymago sporo wiecej zachodu i niestety pieniędzy .. więc dla wielu z nas pozostanie to "nieosiagalnym" luksusem. 
Może  w przyszłości w ramach jakiegos zlotu naszej "poziomej braci" uda się przeprowadzić jakieś mini zawody :)

Taki start nie wymaga wiekszych nakladow finansowych niz uczestnictwo w zlocie ;)

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #167 dnia: Kwietnia 20, 2011, 01:40:28 pm »
W Trzebnicy był identyczny wpis w regulaminie dotyczacy równiez chipów ale po zapłaceniu wpisowego nie przeszkodziło organizatorom w dopuszczeniu do startu. Wielki problem powstał jak sie okazało ze "poziom" przejechał trasę duzo szybciej niz sie spodziewali :D

Są w necie jakieś konkretne dane? Klasyfikacja uczestników, czasy itp?

Moja 300ka szla całkiem fajnie, dopóki się nie zorientowałem na 4. kontroli (km244 od 331) że nie mam telefonów komórkowych !

Tak z ciekawości, po co brać aż dwa? ( Dodatkowa masa ;) ).
Z innej beczki, może pokusił byś się o założenie konta na http://www.bikestats.pl/ ?  Jeździsz sporo i rożnymi typami poziomów, ciekaw jestem jak by wypadło porównanie średnich poszczególnych typów przy dłuższym używaniu.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 20, 2011, 05:21:20 pm wysłana przez Yin »

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #168 dnia: Kwietnia 20, 2011, 01:44:36 pm »
Dubel, do skasowania.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 20, 2011, 05:21:14 pm wysłana przez Yin »

MrRobot

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #169 dnia: Kwietnia 20, 2011, 03:59:54 pm »
Są w necie jakieś konkretne dane? Klasyfikacja uczestników, czasy itp?

Niestety nie potrafie odnaleźć w necie  listy z wynikami ... orientacyjnie podam że dystans wynosił nieco ponad 120 km liczba startujacych ponad 300  ...czas zwyciezcy ok 3 godz 1 min (pierwszych 7dmiu to byli  chłopaki w wieku 20-30 w wiekszosciz licencjami i jechali w jednej grupie) .... rower poziomy  był "dopiero" 8 w kategorii OPEN.... i pierwszy w kategori INNE grupa M4.... cała trasę pokonał indywidualnie czasem 3godz 09 min  (jak czasówkę) . Czyli własciwie nic nadzwyczajnego sie nie stało... ale jak widac "pionowi" sa bardzo "wrażliwi (czytaj drażliwi :)

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #170 dnia: Kwietnia 20, 2011, 08:09:58 pm »

Są w necie jakieś konkretne dane? Klasyfikacja uczestników, czasy itp

Tu jest relacja uczestnika:
http://www.supermaraton.org/trzebnica-na-poziomce.html
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

PrzemO

• wyczynowiec na poziomie
  • Never talking just keeps walking...
    • Sporty alternatywne
« Odpowiedź #171 dnia: Kwietnia 20, 2011, 09:29:28 pm »

Są w necie jakieś konkretne dane? Klasyfikacja uczestników, czasy itp

Tu jest relacja uczestnika:
http://www.supermaraton.org/trzebnica-na-poziomce.html

To jest właśnie relacja MrRobot'a  ;D
Przerwa

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #172 dnia: Kwietnia 20, 2011, 09:43:28 pm »
To jest właśnie relacja MrRobot'a  ;D

aaa... znaczy się MrRobot to właściciel "Cheetach", już teraz wiem kto jest winny mojego silnego uzależnienia od pozioma, przeczytałem wszystko co jest na stronie http://www.poziomy.cba.pl/ :D

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #173 dnia: Kwietnia 21, 2011, 04:23:23 am »
aaa... znaczy się MrRobot to właściciel "Cheetach", już teraz wiem kto jest winny mojego silnego uzależnienia od pozioma, przeczytałem wszystko co jest na stronie http://www.poziomy.cba.pl/ :D

Heh, mojego w sporej częsci też :) Szczególnie jedno-belkowe lwb :).  MrRobot dlaczego nie piszesz że Ty to Ty :D

MrRobot

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #174 dnia: Kwietnia 21, 2011, 06:52:15 am »
[...] już teraz wiem kto jest winny mojego silnego uzależnienia od pozioma,[...]

Kolejny raz widzę ze wirus Cyklozy Poziomej zaraża drogą elektroniczną  (mnie też tak dopadło):D
Swoją drogą jest mi niezmiernie miło ze ktoś czyta te moje "wypociny"  :)

[...]  MrRobot dlaczego nie piszesz że Ty to Ty :D

Ja to Ja ... :D
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 21, 2011, 06:55:47 am wysłana przez MrRobot »

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #175 dnia: Kwietnia 21, 2011, 02:00:02 pm »
O właśnie, przydało by się coś nowego naskrobać bo widzę że aktualizacje stanęły na 2007r :)

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #176 dnia: Kwietnia 21, 2011, 09:30:57 pm »
O właśnie, przydało by się coś nowego naskrobać bo widzę że aktualizacje stanęły na 2007r :)

tak jest popieram

MrRobot

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #177 dnia: Kwietnia 21, 2011, 10:40:45 pm »

tak jest popieram
Macie rację panowie... zaniedbałem stronkę ... bo gdzieś straciłem motywacje i chęci do dalszej pracy nad nią ... i chyba nie za szybko znowu sie zmobilizuję ...to raczej praca na jesienno zimowe wieczory ... teraz chce korzystać z uroków wiosny ...jeździć ...i  "szlifować formę" :)
Więc jesli ktoś chce czegoś  dowiedzieć się  ode mnie a  nie chce czekać tak długo  ...proszę piszcie na forum albo bezposrednio na mojego emaila :)

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
    • Rowerki, przyczepki, sakwy i bagażniki
« Odpowiedź #178 dnia: Kwietnia 24, 2011, 04:28:41 pm »
Tak z ciekawości, po co brać aż dwa? ( Dodatkowa masa ;) ).

No jeden prywatny, a drugi dla biznesu i organizacji breveta ;)

Ale kurcze, masz racje z tą dodatkową masą :D

Z innej beczki, może pokusił byś się o założenie konta na http://www.bikestats.pl/ ?  Jeździsz sporo i rożnymi typami poziomów, ciekaw jestem jak by wypadło porównanie średnich poszczególnych typów przy dłuższym używaniu.

Może sprobuję. Kiedys miałem na podobnej stronie takie konto, ale jakoś zawsze zapominałem tam wpisać co trzeba po ukończenu jazdy .. <leń>

Pozzz

Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

storm

• Gość
« Odpowiedź #179 dnia: Kwietnia 24, 2011, 05:27:37 pm »
@MrRobot - ośmielę się napisać cośkolwiek, chociaz mi nie wypada w tym temacie, bom ja dopiero ledwo co 190 km zrobił w tym roku ;)
Ja po każdej jeździe... Przychodzę do pokoju swojego, wyciągam licznik z kieszeni spodni, siadam na fotelu i jedną z pierwszych rzeczy jaką robię, jest odpalenie (kryptoreklama?) Bikestats. Wklepuję dane i... to jedna z przyjemniejszych chwili po skończonej przejażdżce, bo jest to chwila, kiedy moge porównać wyniki, mogę podniecić się (nie/zdrowo) wrażeniami z jazdy etc... A jaka to przyjemność po kilku-nastu miesiącach przeglądać te stare wpisy, delektować się tymi kilometrami przebytymi na swoim poziomie... Ach i och! ;)