Autor Wątek: Wypadki, kolizje, przypadki, zdarzenia...  (Przeczytany 292498 razy)

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
Odp: Wypadki, kolizje, przypadki, zdarzenia...
« Odpowiedź #540 dnia: Października 22, 2014, 09:05:00 pm »
Przy 40km/h nadal się oddalał. Niestety, ale skończyła się posesja. Także skuterowcy i blachosmrodziarze też są w zasięgu  :P
Testowałem sierścia szwagra - na wiejskiej drodze wybiegł za nami - ponad kilometr biegł równo z autem gdy ja jechałem coś pomiędzy 55-60 km/h potem odpuścił i zawrócił.
Teraz pytanie czy pies podczas takiego biegu potrafi ugryźć? Nie zamierzam testować tego osobiście ;)
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #541 dnia: Października 22, 2014, 09:07:51 pm »
A pamiętacie jak Gemsi trenuje swoje psy?

Gemsi: trenujesz je jeszcze?
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

Tehen

• całkiem inny wariat
  • Kolejarz forumowy
« Odpowiedź #542 dnia: Października 22, 2014, 10:47:24 pm »
Mój patent na sierściuchy to nie uciekać tylko dać ostro po heblach i przystąpić do ataku.
Coś takiego jak zrobił Adaś Miauczyński w "Nic śmiesznego" przy budce telefonicznej  ;D

Do tej pory ten sposób mnie nie zawiódł a nawet jednego oduczyłem ganiania mnie na tyle skutecznie że jak mnie widzi z daleka to ucieka na podwórko :)
Albo poziom i wygoda albo wydasz w cholerę kasy na różne kierownice i siodełka tylko po to żeby w końcu i tak kupić sobie rower poziomy.

storm

• Gość
« Odpowiedź #543 dnia: Października 23, 2014, 12:13:51 pm »
Ja nie wiem skąd wy bierzecie takie atalujące i gryzące psy...

Za to wczoraj. Jadę sobie Jagiellońską obładowany zakupkami z marketu. Staję na światłach na czerwonym. Stoję, ale za mną stanęło coś tak dziwnie... Te światła jakoś tak nei bardzo za mną, ale jakoś z boku? Zerkam w lusterko i widzę, że z tyłu na przedłużeniu mojego tyłu nie mam środka samochodu - ale jego prawy bok. Aha - czyli panu kierofczy się spieszy. Czyli jak ruszymy to on zrobi wszystko aby pokazać mniejszość swojego.
MIja chwilka i... Z lewej pojawia się coś, odwracam głowę i okazuje się, że pan kierofcza mimo czerwonego już jedzie i już się wpycha obok mnie z lewej strony. Podjeżdżam zatem do przodu aby wepchnąć się przed niego na chama, co by wiedział, że jest kolejka. Zaglądam do środka i widzę 2 takich starszych po 6x lat, co to prafffko robili z 50 lat temu, jak rowerów na ulicach nie było... I jak tkaim wytłumaczyć, że to co robią jest:
- niezgodne z PoRD
- niebezpieczne dla rowerzysty
?

Kilkaset metrów dalej. Zjechałem na lewy pas za głównym ciągiem jadących samozłomów, przede mną jakieś 100 metrów do przejścia dla pieszych, na którym wyłączam się z ruchu zjeżdżając na owe przejście, aby nie objeżdżać niupotrzebnie ronda dookoła co wychodzi i lepiej dla mnie rowerzysty i dla samosmrodów. A tymczasem z tyłu - coś dużego, ale z światłami jak na osobówce. Co to? I czemu tak blisko? Spieszy się do sądu i na policję tłumaczyć się z potrącenia rowerzysty? Już jestem przy przejściu, zwalniam delikatnie i... TRĄBI. Bo jemu przeszkadza to, że wyłączam się z ruchu akurat wtedy! On by wolał za mną dojechać do samego ronda, 200 metrów dalej? :P

Po prostu - wiocha. Bez urazy dla Bydgoszczan, ale faktem jest, że im mniejsze miasto ołożone dalej od stolicy - tym większe wiochmeństwo owego """mieszczaństwa""". Nie dość, zę dziwne i cudaczne reakcje na cokolwiek odbiegające od miałomiasteczkowej i wiochmeńskiej normy - to jeszcze mnóstwo wioskowego chamstwa, bezczleności i aroganctwa.

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #544 dnia: Października 23, 2014, 01:00:51 pm »
Po prostu - wiocha. Bez urazy dla Bydgoszczan, ale faktem jest, że im mniejsze miasto ołożone dalej od stolicy - tym większe wiochmeństwo owego """mieszczaństwa""". Nie dość, zę dziwne i cudaczne reakcje na cokolwiek odbiegające od miałomiasteczkowej i wiochmeńskiej normy - to jeszcze mnóstwo wioskowego chamstwa, bezczleności i aroganctwa.

... się zjeżdża ;)
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #545 dnia: Października 24, 2014, 02:39:23 pm »
kwestia przyzwyczajenia, dlatego bydgoska masa krytyczna i obstawiacze takich przejazdów mają jedną z lepszych opini w polsce :) bo się niczego nie boimy a tym bardziej kolizji z samochodem ;D

Mhrok

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #546 dnia: Października 26, 2014, 02:01:56 pm »
Ślady espeda i korby w tylnych drzwiach samochodu:
http://i.imgur.com/R4IkIyw.jpg
Gość skręcał na zielonej strzałce w prawo przez DDR i postanowił spojrzeć tylko w swoje lewo.

Franc

• całkiem inny wariat
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #547 dnia: Października 26, 2014, 02:24:20 pm »
I jak się skończyło? Nic Ci się nie stało? A rowerkowi?

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800

Mhrok

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #548 dnia: Października 26, 2014, 03:05:55 pm »
A, zapomniałem napisać. Kulturalnie pojechaliśmy w swoje strony, pan mnie przeprosił i tyle. Rowerowi nic się nie stało. O mnie to nawet nie wspomnę.

storm

• Gość
« Odpowiedź #549 dnia: Października 26, 2014, 03:40:37 pm »
@Mhrok - a coś w temacie uszkodzeń swojego samochodu nie powiedział? W pełni "zadowolony" czy jak?

Mhrok

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #550 dnia: Października 26, 2014, 04:45:17 pm »
Ma AC, wydawał się ogarnięty. Najpierw chciał moje dane dla ubezpieczyciela do AC, bo przecież brałem udział. To ja kulturalnie poprosiłem o to, żeby zadzwonił do ubezpieczyciela i się spytał, czy potrzeba moich danych. Zadzwonił, usłyszał to czego się spodziewałem i rozjechaliśmy się w swoje strony. Pełna kultura, jakiś żul-świadek się rzucał z krzykiem na gościa, że to jego wina to go odprawiliśmy obaj zgodnie, że awantur nie potrzebujemy tutaj. Tyle historii.

Tef

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #551 dnia: Października 26, 2014, 11:13:51 pm »
Ślady espeda i korby w tylnych drzwiach samochodu:
http://i.imgur.com/R4IkIyw.jpg
Gość skręcał na zielonej strzałce w prawo przez DDR i postanowił spojrzeć tylko w swoje lewo.

Pffffy tylko rysa?  :) Ja wyciągałem przednią tarczę z drzwi  ;D.
Z cyklu przysłowia i powiedzonka ludowe. Oczywiście o poziomkach :) : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

DrewnianaTrajka
Pierwsze ujeżdżenie SWB 'Mroczny Żuraw'

kaczor1

• całkiem inny wariat
  • www.kaczor2.blogspot.com
    • HPV Poland & Recumbent Bike
« Odpowiedź #552 dnia: Listopada 30, 2014, 06:19:14 pm »
Ciekawi mnie, jaką wspaniałą radę dali by poszkodowanemu nasi złotouści spece z policji
bo czy można być bardziej widocznym, czy bardziej w "kasku" ?   :o :(

https://www.facebook.com/ForumPoziomePl/posts/394212204074906

Franc

• całkiem inny wariat
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #553 dnia: Listopada 30, 2014, 08:41:03 pm »
Na pewno nie miał kamizelki i dlatego go nie zauważyli......

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800

DeVilio

• całkiem inny wariat
  • Chill... tylko chill nas uratuje.
« Odpowiedź #554 dnia: Grudnia 01, 2014, 12:13:08 pm »
Ciekawe kiedy ludzie zaczną montować sobie do rowerów kamerki takie jak do samochodów... Jedna na tył, druga na przód i w razie czego jest dowód.
Cayon XT Performante FOX 18,5`
FatFlevo - na sprzedaż