Autor Wątek: Wypadki, kolizje, przypadki, zdarzenia...  (Przeczytany 292834 razy)

Yin

• całkiem inny wariat
Odp: Wypadki, kolizje, przypadki, zdarzenia...
« Odpowiedź #570 dnia: Lutego 20, 2015, 11:49:33 pm »
http://goo.gl/maps/6BlgK
Tak całkiem off topic - bardzo ładna architektonicznie ta Bydgoszcz :)

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #571 dnia: Lutego 21, 2015, 05:05:02 pm »
zapraszamy ;D, widzisz storm, TY zapłeniasz ten temat swoimi postami a dla nas to już normalka :) pół metra między rowerem a autem na  zwężeniu to nam jeszcze ujdzie, My tam ciśniemy prosto jak leci :) najwyzej się zahaczy i odszkodowanie się wyłudzi :)

storm

• Gość
« Odpowiedź #572 dnia: Lutego 21, 2015, 08:57:46 pm »
@Danielasty - może dla ciebie kilka tygodni bez roweru to norma i standard. Ale nie dla mnie. Dla mnie rower to podstawowy transport na co dzień. I nie chcę aby przez durnotę i głupotę idioty, któremu ktoś omyłkowo dał prafffko mój rower leżał na złomie - a ja w szpitalu. Albo w kostnicy.
Poza tym te pół metra to tylko dzięki wyhamowaniu i na czołówce o czym chyba nie doczytałeś?

@Yin - nie wiem, nie smakowałem ;)

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #573 dnia: Lutego 22, 2015, 01:53:07 am »
po prostu wyolbrzymiasz, widac że warszawiak ;D, ja jeździłem, inni też jeżdżą i nikt się nie  skarży na coś, dla nas to już codzienność, widocznie wiele przed Tobą :)

storm

• Gość
« Odpowiedź #574 dnia: Lutego 22, 2015, 11:40:01 am »
po prostu wyolbrzymiasz, widac że warszawiak ;D, ja jeździłem, inni też jeżdżą i nikt się nie  skarży na coś, dla nas to już codzienność, widocznie wiele przed Tobą :)

I właśnie takie postępowanie, ignorowanie takich zachowań powoduje, że ludzie nadal nie umieją zachować się w sposób normalny wobec rowerzystów na drodze i nadal wydaje im się, że są wielkimi władcami na szosie i wszystko im wolno "botakijusz". A tak nie jest. Trzeba reagować, trzeba takie incydenty opisywać - zwłaszcza wtedy, kiedy nie powinny mieć w ogóle miejsca bo ingerują w bardzo mocny sposób w nasze życie.
Wiele przed tobą Danielasty - skoro jeszcze tego nie zrozumiałeś.

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #575 dnia: Lutego 22, 2015, 12:39:36 pm »
jak bedziesz opisywac to tutaj to za bardzo nic nie da, kup sobie kamerke, włacz i nagrywaj :) i przesyłaj do komendy na policje :)
To że oni tak jeżdżą, to jeździj tak samo i tyle, zapisz się stowarzyszenia bmk, idź na spotkanie, opisz co sie dzieje taj im film i tyle, jako "statystyk" nic nie zdziałasz :) tym bardziej nie u nas :)

storm

• Gość
« Odpowiedź #576 dnia: Lutego 22, 2015, 02:00:37 pm »
Tu opisywanie również daje, bo inni dowiadują się, z czym można się spotkać na ulicy i gdzie są te "czarne punkty" drogowe istotne dla nas rowerzystów w pobliżu których należy uważać.
A kamerka niestety kosztuje i działa dosyć krótko.

tomo

• całkiem inny wariat
  • SWB DIY
« Odpowiedź #577 dnia: Lutego 22, 2015, 02:58:13 pm »

I właśnie takie postępowanie, ignorowanie takich zachowań powoduje, że ludzie nadal nie umieją zachować się w sposób normalny wobec rowerzystów na drodze i nadal wydaje im się, że są wielkimi władcami na szosie i wszystko im wolno "botakijusz". A tak nie jest. Trzeba reagować, trzeba takie incydenty opisywać - zwłaszcza wtedy, kiedy nie powinny mieć w ogóle miejsca bo ingerują w bardzo mocny sposób w nasze życie.
Wiele przed tobą Danielasty - skoro jeszcze tego nie zrozumiałeś.
I tu się ze Stormem zgadzam w zupełności. Jakby takiego, powiedzmy, kierowcę "każden jeden" cyklista obsobaczył od góry do dołu, to w końcu, za którymś razem:
pierwsze primo: nauczyłby się jeździć
drugie primo: ktoś by mu w nerwach połamał rąsie
trzecie primo: z frustracji ciepnąłby prawko i samochód w kąt
Wszystkie trzy opcje= zysk dla Nas  ;D

golden

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #578 dnia: Lutego 22, 2015, 06:12:57 pm »
Witam, dzisiaj zaliczyłem pierwszą glebę. Nic miłego chodź teraz się z tego śmieje. Zbyt szybko  brałem rondo z mokrą nawierzchnią i skończyło się to zbitym przedramieniem i udem. Ale najlepsze jest to że żaden kierowca nie zatrzymał się nawet aby sprawdzić czy wszystko ok, tylko mnie omijali.Skutkiem czego pan w mercu przejechał mi po  bidonie który się pokulał obok. Po prostu brak słów.

live_evil

• Administrator
  • całkiem inny wariat
  • ...i stąd wiemy, że Ziemia ma kształt banana
« Odpowiedź #579 dnia: Lutego 23, 2015, 12:04:51 am »
Mnie dziś podcięło (na suchym!) na zakręcie jak wracałem trekingiem z koncertu po kilku piwach.
Straty - przetarte na wylot nowe rękawice oraz spodnie. Bywało gorzej :-)

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #580 dnia: Lutego 24, 2015, 12:15:23 am »
A kamerka niestety kosztuje i działa dosyć krótko.
Stary/ nieużywany telefon dobrze się sprawdza. Kwestia w miarę dobrej kamerki w nim. Ja zrobiłem mocowanie na klatę pod mtb dla xperia ray  - całość daje radę. Choć do pozioma chyba lepiej by było coś na kask.

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #581 dnia: Lutego 24, 2015, 08:44:00 pm »
https://www.youtube.com/watch?v=7xeb92fKbcQ
Storm gada ciągle o samochodach w Bydgoszczy  a widze w stolcu ( na wsi w warszawie ) piesi nie lepiej :)

storm

• Gość
« Odpowiedź #582 dnia: Lutego 25, 2015, 12:29:47 am »
@Danielasty - gdybyś miał tu takie śmieszynki pod kościołem to też byś miał takie numery jak w Warszawie.
A że nie masz - to niestety - musisz oglądać w necie jak wygląda problem śmieszynkowy.

@Yin - stary, nieużywany telefon też trzeba mieć jak zamocować i gdzie... :/

Neverhood

• całkiem inny wariat
  • Erotoman-gawędziarz
« Odpowiedź #583 dnia: Lutego 25, 2015, 07:22:43 am »
Storm, wsiądź na motor. Ci sami kierowcy będą sami z siebie zwiewać do rowów.
E tam poziome, rower transportowy - to jest to!

kaczor1

• całkiem inny wariat
  • www.kaczor2.blogspot.com
    • HPV Poland & Recumbent Bike
« Odpowiedź #584 dnia: Lutego 25, 2015, 08:46:34 am »
https://www.youtube.com/watch?v=7xeb92fKbcQ
Storm gada ciągle o samochodach w Bydgoszczy  a widze w stolcu ( na wsi w warszawie ) piesi nie lepiej :)
Tylko to nie jest przykład niewłaściwego zachowania pieszych, lecz kompletnie debilnie rozwiązanej infrastruktury.
Wciśnięcie na siłę rowerzystów na chodnik z dużym natężeniem ruchu pieszego, w miejscu ,w którym powinno się zastosować uspokojenie ruchu i dopuścić poruszanie się rowerem na jezdni na zasadach ogólnych, przynosi właśnie takie skutki.