Autor Wątek: Forumowy regulamin  (Przeczytany 169746 razy)

Rumcajs1

• kolarz na poziomie
Odp: Forumowy regulamin
« Odpowiedź #30 dnia: Październik 16, 2010, 09:20:37 pm »
Osobiście widzę różnicę pomiędzy "nowa wiadomość" a "poprawiona wiadomość", ponadto - w obecnej wersji (przeedytowana) "nowa wiadomość" może być tylko jednym nowym słowem, a chyba nikt nie jest w stanie wychwycić takiej różnicy pomiędzy "starą" a "nową" wiadomością :P
Jeżeli półtorej kury zniesie półtora jajka w półtora dnia, to ile jajek zniesie dziewięć kur w dziewięć dni?

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #31 dnia: Październik 17, 2010, 10:06:41 am »
może być tylko jednym nowym słowem, a chyba nikt nie jest w stanie wychwycić takiej różnicy pomiędzy
Tak samo myśleli ci co poprawili na "i czasopisma" ;)
Sprawdzał ktoś czy edytowanie wiadomości spowoduje wyrzucenie tematu  podczas pokazywania tematów od ostatniej wizyty?
Takie tam... wypociny... ;)
https://www.youtube.com/@szydziu

Rumcajs1

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #32 dnia: Październik 17, 2010, 10:24:36 am »
szydziu - zmień coś w swojej ostatniej wypowiedzi, a ja za chwilę Ci odpiszę :P
Jeżeli półtorej kury zniesie półtora jajka w półtora dnia, to ile jajek zniesie dziewięć kur w dziewięć dni?

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #33 dnia: Październik 17, 2010, 12:08:52 pm »
może być tylko jednym nowym słowem, a chyba nikt nie jest w stanie wychwycić takiej różnicy pomiędzy
Tak samo myśleli ci co poprawili na "i czasopisma" ;)
Sprawdzał ktoś czy edytowanie wiadomości spowoduje wyrzucenie tematu  podczas pokazywania tematów od ostatniej wizyty?
Tak, wszystkie edytowane posty guru wyskakuja jako nowe mimo ze je niejednokrotnie mam jako przeczytane, po zagladnieciu okazuje sie ze zostalo coś tylko zmienione.

Rumcajs1

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #34 dnia: Październik 17, 2010, 12:36:50 pm »
Edycja jako taka - zgadza się, posty wykazuje jako "nowe", ale ja myślałem o edycji w postaci poprawienia z "przekreślnikiem"..

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #35 dnia: Październik 17, 2010, 12:40:27 pm »
Edycja jako taka - zgadza się, posty wykazuje jako "nowe"

Tzn. pokazują się z oznaczeniem ''nowe'' czy w "Pokaż wiadomości od ostatniej wizyty"? Ja korzystam z tej drugiej opcji i edytowanych mi nie wyświetla..
Frame is the heart of bike
https://get.google.com/albumarchive/113663826549422725409
5320W -> Watowica in progres :)

Rumcajs1

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #36 dnia: Październik 17, 2010, 12:48:58 pm »
Przeglądanie forum zaczynam od wyświetlenia strony głównej, i tam są oznaczane jako "nowe" - z opcji ".. od ostatniej wizyty" nie korzystam :-[

sławek

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #37 dnia: Październik 17, 2010, 08:27:20 pm »
A co w przypadkach kiedy nasza wiadomość jest ostatnia a mamy nową wiadomość podpadająca pod dany wątek? Np. "poziome ciekawostki z świata", lub "nasze średnie"?

Punkt 5 zawiera jawną dyskryminację niektórych użytkowników  ;D
  Yin- poradzimy sobie z tym problemem - jak będzie Cię energia rozpierać to napiszesz do mnie na privat żebym umieścił wiadomość - i wtedy już możesz pisać. Z kolegami można góry przenieść, tylko najpierw trzeba mieć kolegów - jej znowu ta ironia  ::)

Dura lex sed lex jak mówili Rzymianie - twarde to prawo, ale prawo. Jestem za! Wiecie, że nie raz się nawet cieszę jak mandat dostanę, bo to świadczy że jednak ktoś porządku pilnuje...

Troszkę zgubiłem się w temacie i nie do końca rozumiem o co "kruszycie kopie". Podpisuję się obiema rękami pod punktem że nie wolno pisać nowej wiadomości pod swoją wiadomością. Przecież gdybyśmy siedzieli przy stole czy przy ognisku i rozmawiali, i ktoś nie dopuszczał innych do głosu (jak np:Fidel Castro) to by mu kumple powiedzieli "Zamknij się wreszcie, teraz mówi Zenek/Marek/Józek*"  *niepotrzebne skreślić.
  Rumcajs, Yin i pozostali koledzy - chcesz rozwinąć swój wątek -puść mi maila na priva (jest jawny) i ja piszę nową wiadomość typu "No,no!"  albo "Ho,ho!" i znowu możesz "ciągnąć" swój wątek.
 Prawo(regulamin) musi być proste- by każdy mógł je zapamiętać... Obejść je można ale tylko "pro publico bono" czyli "dla dobra publicznego"
  Gdybyśmy siedzieli przy ognisku to ktoś musiałby się zapytać "Przepraszam, mogę myśl dokończyć?"  "Przepraszam, mogę jeszcze coś powiedzieć?"
  I pewnie by usłyszał "No jak żeś się spytał to możesz..."
  To na razie- "idę" przeglądać czy wątki nie są "zablokowane"
Sławek

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #38 dnia: Październik 17, 2010, 09:00:25 pm »
  Yin- poradzimy sobie z tym problemem - jak będzie Cię energia rozpierać to napiszesz do mnie na privat żebym umieścił wiadomość - i wtedy już możesz pisać. Z kolegami można góry przenieść, tylko najpierw trzeba mieć kolegów - jej znowu ta ironia  ::)

Rumcajs, Yin i pozostali koledzy - chcesz rozwinąć swój wątek -puść mi maila na priva (jest jawny) i ja piszę nową wiadomość typu "No,no!"  albo "Ho,ho!" i znowu możesz "ciągnąć" swój wątek.

Ale to rozwiązanie jest "troszkę" bez sensu:
A- sztucznie nabija posty.
B- zajmuje niepotrzebnie czas dwóch osób - napisanie priva przez osobę A do osoby B, przeczytanie priv przez osobę B, napisanie wiadomości pod tematem podanym przez A przez osobę B, napisanie tego co osoba A chciała napisać po pojawieniu się odpowiedzi osoby B. Nonsens kompletny..

Problem ''ogniskowego mówienia jednoczesnego'' na forum nie istnieje, każda osoba może pisać jednocześnie a odpowiedzi i tak ukarzą się według godziny wysłania.

Mam wrażenie że regulamin został skopiowany z innego forum, tylko w celu ograniczenia wywodów M.D lub na wypadek pojawienia się podobnych przypadków - ok, niech będzie ale nie wylewajmy dziecka z kąpielą. Tzw. w tym przypadku nie utrudniajmy korzystania z forum piszącym lub nie zmuszajmy do łamania regulaminu przez rozwijanie istniejących tematów przez tego samego piszącego. Myślę że dotychczasowa forma ingerenci w formie upomnienia przez admina lub kłódki była wystarczająca - można wprowadzić ewentualny "limit" przewinień po którego przekroczeniu osoba będzie banowana na określony czas (1 dzień, 1 tydzien 1 miesiąc itp w zalerzności od ewętualnej recydywy ;) ).
Frame is the heart of bike
https://get.google.com/albumarchive/113663826549422725409
5320W -> Watowica in progres :)

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #39 dnia: Październik 17, 2010, 09:21:00 pm »
A może chodzi o to, by nie nabijać licznika i nie marnować miejsca (pamięci) na niepotrzebne posty. A Panowie już jedną stronę zajęli na dywagację jak coś ulepszyć czyt.:zmodyfikować. ;) ;)
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

kapitanwasyl

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #40 dnia: Październik 17, 2010, 09:25:41 pm »
Właśnie miałem napisać że nasmarowane jest już  40 odpowiedzi
 Same problemy panowie mają. Brak swobody doskwiera..
I tak w koło  Macieju ...

sławek

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #41 dnia: Październik 17, 2010, 09:26:26 pm »
Mam wrażenie że regulamin został skopiowany z innego forum, tylko w celu ograniczenia wywodów M.D lub na wypadek pojawienia się podobnych przypadków 

Też mam takie wrażenie... ;) Przed pojawieniem się M.D żaden nam regulamin nie był potrzebny... Rumcajs nawet postulował wybanowanie człowieka (i też już by nam regulamin się na nic nie przydał)
Mało tego gdyby wspomniany kolega słuchał napomnień kolegów innych to też obeszło by się bez zawracania Jarkowi d...  i  ustanawiania regulaminu.
  Jak mówią słowa piosenki "A mogło być tak pięknie..." ::)

A teraz poważnie - nie kojarzę by KTOKOLWIEK poza paroma pojedynczymi przypadkami (np mnie  w wątku "Kawały rowerowe" ::) pisał posta pod swoim postem- zawsze czekał na kolegów, pozwalał im zabrać głos. Nie każmy Jarkowi siedzieć po nocach nad "dopieszczaniem" regulaminu by był on doskonały i nie było się do czego przyczepić.

A Panowie już jedną stronę zajęli na dywagację jak coś ulepszyć czyt.:zmodyfikować. ;) ;)
  Popieram!
  Zachowujmy się normalnie, przyzwoicie (czyli tak jak zawsze) a za 3 dni zapomnimy że w ogóle jakiś regulamin istnieje.

Sławek

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #42 dnia: Październik 17, 2010, 09:31:44 pm »
Porządek musi być.....
Tylko nie będę widział, że jakiś nowy "Tani rower poziomy" się pojawił na licytacji w Holandii.
Chociaż jak przyjdzie paczka, to już tam nie będę zaglądał. :D
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

sławek

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #43 dnia: Październik 17, 2010, 09:40:48 pm »
Tylko nie będę widział, że jakiś nowy "Tani rower poziomy" się pojawił na licytacji w Holandii.
Chociaż jak przyjdzie paczka, to już tam nie będę zaglądał. :D
  Nie bój, nie bój! Zajrzę tam co drugi dzień i "odświeżę" wątek - czytaj odblokuję Macieja ;D
Sławek

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #44 dnia: Październik 17, 2010, 09:48:34 pm »
Zauważyłem  ;) :D.