Autor Wątek: Forumowy regulamin  (Przeczytany 169742 razy)

jarek_es

• Administrator
  • całkiem inny wariat
Forumowy regulamin
« dnia: Październik 12, 2010, 07:41:00 pm »
   1.  Nie używaj słów wulgarnych i nie obrażaj innych Użytkowników forum. Dopuszczamy ironię, ale wszystko ma swoje granice.
   2. Staraj się pisać poprawnie, bez błędów językowych
   3. Zanim założysz nowy temat, samodzielnie przejrzyj forum w poszukiwaniu odpowiedzi - jest bardzo możliwe, że Twoje pytanie było już wcześniej poruszane. Zwróć szczególną uwagę na przyklejone tematy, skorzystaj również z wyszukiwarki
   4. Pisząc nową wiadomość zwróć uwagę na to, aby znalazła się w odpowiednim dziale i nie zakładaj kilku takich samych tematów w różnych miejscach
   5. Pisanie wiadomości pod swoją wiadomością w tym samym wątku jest niedozwolone, by jednak rozwinąć swoją myśl lub przedstawić dodatkowe informacje należy użyć funkcji "modyfikuj"
   6. Podczas zakładania nowego tematu nadaj mu tytuł odzwierciedlający jego treść. W żadnym wypadku nie używaj ogólnych sformułowań typu "Problem" , "Pomocy" , "Co zrobić?" etc.
   7. Precyzyjnie zadawaj swoje pytania
   8. W treści wiadomości nie zamieszczaj grafik szerszych niż 800 pikseli lub większych niż 50kB - udostępniaj je w postaci odnośników
   9. Odnośniki prowadzące do stron zawierających niebezpieczne dane (wirusy itp.) należy poprzedzić wyraźnym ostrzeżeniem
   10. Nie umieszczaj tematów niezwiązanych z tematyką forum lub naruszających normy społeczne
  11. Administrator ma prawo do zmiany, zamknięcia, a nawet usunięcia tematu bez ostrzeżenia

Niezastosowanie się do powyższych reguł będzie skutkowało banem na 3 dni bez możliwości pisania wiadomości na forum jak i prywatnych. Trzeci ban to usunięcie konta użytkownika.

Administrator podejmie starania mające na celu usuwanie wszelkich uznawanych za obraźliwe materiałów jak najszybciej, jednakże nie jest możliwe przeczytanie każdej wiadomości. Zgadzasz się więc, że zawartość każdego postu na tym forum wyraża poglądy i opinie jego autora, a nie administratora (poza wiadomościami pisanymi przez niego) i nie ponosi on za te treści odpowiedzialności.

Zgadzasz się nie pisać żadnych obraźliwych, obscenicznych, wulgarnych, oszczerczych, nienawistnych, zawierających groźby i innych materiałów, które mogą być sprzeczne z prawem. Złamanie tej zasady może być przyczyną natychmiastowego i trwałego usunięcia z listy użytkowników (wraz z powiadomieniem odpowiednich władz). Aby wspomóc te działania rejestrowane są adresy IP autorów. Jako użytkownik zgadzasz się, że wszystkie informacje, które wpiszesz będą przechowywane w bazie danych. Informacje te nie będą podawane bez twojej zgody żadnym osobom ani podmiotom trzecim, jednakże webmaster, administrator i moderatorzy nie będą obarczeni odpowiedzialnością za włamania hackerskie prowadzące do pozyskania tych danych.

Skrypt tego forum wykorzystuje cookies do przechowywania informacji na twoim komputerze. Te cookies nie zawierają żadnych informacji, które podałeś i służą jedynie ułatwieniu korzystania z forum. Adres email jest wykorzystywany jedynie dla potwierdzenia podanych informacji oraz hasła (i dla przesłania nowego hasła, gdybyś zapomniał stare).
« Ostatnia zmiana: Październik 18, 2010, 05:53:20 pm wysłana przez jarek_es »

Yin

• całkiem inny wariat
Odp: Forumowy regulamin
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 12, 2010, 08:25:51 pm »
   5. Pisanie wiadomości pod swoją wiadomością w tym samym wątku jest niedozwolone

A co w przypadkach kiedy nasza wiadomość jest ostatnia a mamy nową wiadomość podpadająca pod dany wątek? Np. "poziome ciekawostki z świata", lub "nasze średnie"?
Frame is the heart of bike
https://get.google.com/albumarchive/113663826549422725409
5320W -> Watowica in progres :)

sławek

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 12, 2010, 08:36:50 pm »
   5. Pisanie wiadomości pod swoją wiadomością w tym samym wątku jest niedozwolone

A co w przypadkach kiedy nasza wiadomość jest ostatnia a mamy nową wiadomość podpadająca pod dany wątek? Np. "poziome ciekawostki z świata", lub "nasze średnie"?

Punkt 5 zawiera jawną dyskryminację niektórych użytkowników  ;D
  Yin- poradzimy sobie z tym problemem - jak będzie Cię energia rozpierać to napiszesz do mnie na privat żebym umieścił wiadomość - i wtedy już możesz pisać. Z kolegami można góry przenieść, tylko najpierw trzeba mieć kolegów - jej znowu ta ironia  ::)

Dura lex sed lex jak mówili Rzymianie - twarde to prawo, ale prawo. Jestem za! Wiecie, że nie raz się nawet cieszę jak mandat dostanę, bo to świadczy że jednak ktoś porządku pilnuje...
Sławek

kaczor1

• całkiem inny wariat
  • www.kaczor2.blogspot.com
    • HPV Poland & Recumbent Bike
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 12, 2010, 11:08:20 pm »
Obserwując, co się w ostatnim czasie na forum dzieje,
zacząłem myśleć o emigracji. A tu proszę. "Stan wojenny"
Jarku - historia Cię osądzi  ;)

Rymowanka na dziś:

Król poddanych nie słuchał
Choć petycje pisali
Trudno przeto rzeknę
Zostaliśmy sami

Dyskusja nie pomaga
Prośby nie skutkują
Wiele prób już było
Inni wciąż próbują.

Lecz cóż to drodzy moi?
Jest Dzisiaj wydany! Ukaz całkiem nowy
Co zmniejsza nam znacznie
Pole wolności i wszelkiej swobody.

Więc baczenie miejcie
Mieszkańcy i dworzanie
Bo wiecie czym grozi
Ukazu złamanie.

Pozdrawiam Roland
Co za radykalnym działaniem
raczej nie przepada
Lecz gdy sytuacja taka,
to jedyna rada.

storm

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 12, 2010, 11:21:14 pm »
Oooo! Widzę, że Kaczorze dopadłeś Wacława Nieśmiałego, słynnego pisarza i Żeglarza z grupy pl.rec.zeglarstwo! Brawo! Ale nie zaglądaj tam za często, bo niektórzy z ichnich dyskutantów, lekko pobudzeni przez owego Wacława - potrafią rzucać łaciną i wyzywać nawet od sk...synów ;D. Jednak pozioma kultura jest mimo wszystko większa - jest na poziomie ;)

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 12, 2010, 11:31:53 pm »
mowiac krotko jestem buntownikiem i z zalozenia buntuje sie przeciwko wszystkim zakazom, a tutaj o dziwo jestem za, mimo tego ze ogranicza to nas wszystkich, ale moze zmniejszy to napiecia :)

PrzemO

• wyczynowiec na poziomie
  • Never talking just keeps walking...
    • Sporty alternatywne
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 12, 2010, 11:37:12 pm »
No, storm, masz chłopie cohones. Taki offtop, z nazwiskami, z łaciną, w takim wątku i już w pierwszy dzień. Ze trzy punkty ukazu złamałeś....Pokłony biję po stokroć  ;D

Aaaa, żeby nie było offtopu. Popieram regulamin forum, mimo, że pamięć przywołuje takie o to przeczytane teksty:

"(...) jestem daleki od bycia wszechmogącym i nie chcę używać forumowych środków jakie są mi dostępne, typu banowanie i zamykanie wątków. Forum powinno być miejscem wolnej wymiany myśli (...)"

albo też taki:
Myślę, że dobre obyczaje ciągle są obecne wśród wszystkich użytkowników forum, a że niektórzy lubią mieć w wielu kwestiach ostatnie słowo, to cóż... Traktujmy to po prostu jako swoisty folklor tego miejsca ;)
Byłem na forum na którym admin potrafił nawet poprawiać błędy ortograficzne. Już na nim nie jestem...

Zagwozdkę mam: czy Naszemu Drogiemu Adminowi się cierpliwość skończyła czy też nam dobre obyczaje  ??? ??? ???

Będzie ban  :(
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2010, 11:42:09 pm wysłana przez mpalternatywa »
Przerwa

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 12, 2010, 11:40:42 pm »

Zagwozdkę mam: czy Naszemu Drogiemu Adminowi się cierpliwość skończyła czy też nam dobre obyczaje  ??? ??? ???

Będzie ban  :(

Mysle ze NDA wsluchal sie w blagania i dostrzegl ze problem istnieje,

a na bana to trzeba sobie zasłużyc ;)

storm

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 12, 2010, 11:43:15 pm »
@mpalternatywa - to jest normalne, że każde forum jak się rozrasta i pojawia się więcej ludzi, więcej tematów to zawsze pojawią się osoby bardziej drażliwe, mniej cierpliwe, nerwowe, które będą powodowały pewne wzrosty emocji... Dlatego moim zdaniem regulamin powinien być już od samego początku.

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 13, 2010, 04:31:10 am »
Porządek musi być.... nawet, kurtka, w wojsku.
sprawdzam, co to przekreślnik
« Ostatnia zmiana: Październik 16, 2010, 06:58:31 pm wysłana przez hansglopke »
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

sławek

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 13, 2010, 05:37:43 am »
Dlatego moim zdaniem regulamin powinien być już od samego początku.

Prawo było już od samego początku, tylko że posługiwaliśmy się prawem zwyczajowym. Gdy ktoś je łamał był napominany przez kolegę "sprawiedliwego". A jak nie go nie słuchał, to włączali się inni do napomnień. System ten sprawdza się we wszystkich kulturach, najczęściej działa tak sprawnie, że człowiek nie zdaje sobie sprawy z jego istnienia...
  Dalej będziemy posługiwać się prawem zwyczajowym,i myślę że nie prędko doczekamy się, że ktoś dostanie śląski pociąg  ;)   (pociąg to po śląsku "bana")
Sławek

MaciejDlugosz

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 13, 2010, 08:42:22 am »
   1.  Nie używaj słów wulgarnych i nie obrażaj innych Użytkowników forum. Dopuszczamy ironię, ale wszystko ma swoje granice.

Wreszcie "odgórny" nakaz trzymania kultury. Forum będzie "na poziomie".

kaczor1

• całkiem inny wariat
  • www.kaczor2.blogspot.com
    • HPV Poland & Recumbent Bike
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 13, 2010, 09:05:40 am »
Oooo! Widzę, że Kaczorze dopadłeś Wacława Nieśmiałego, słynnego pisarza i Żeglarza z grupy pl.rec.zeglarstwo! Brawo! Ale nie zaglądaj tam za często, bo niektórzy z ichnich dyskutantów, lekko pobudzeni przez owego Wacława - potrafią rzucać łaciną i wyzywać nawet od sk...synów ;D. Jednak pozioma kultura jest mimo wszystko większa - jest na poziomie ;)

Wacława "znam" już naprawnę bardzo, bardzo, bardzo długo.
Tylko widzisz, usenet ma to do siebie, że korzystając z czytnika, można samemu decydować, czyje wiadomości mają do ciebie docierać, a czyje nie.
Forum niestety takich narzędzi nie ma (a przynajmniej ja ich nie znam), więc zostaje zdać się na moderatora.

cruzbike

• Solec Wielkopolski
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 13, 2010, 08:59:53 pm »
3. Zanim założysz nowy temat, samodzielnie przejrzyj forum w poszukiwaniu odpowiedzi
Rozumiem że stare forum też się liczy  ;)
GG: 13949582

kapitanwasyl

« Odpowiedź #14 dnia: Październik 13, 2010, 09:01:29 pm »
Porządek musi być.... nawet, kurtka, w wojsku.

A jak ktoś nie był ?
I tak w koło  Macieju ...