Brawo Macieju. Czekamy na fotki i relacje z postępu prac nad nowym velo.
Może wiesz, może nie ale Jakub zszedł na MiniCabie poniżej 300Wat przy 50km/h.
Ciągle przy tym ma jeszcze potencjał do przyspieszenia velo.
Możesz napisać jakie są różnice w maksymalnym, przekroju poprzecznym powierzchni czołowej pomiędzy MiniCabem a Twoim nowym velo ?
To znaczy podejrzewam, że jest przewidziany na pełnowymiarowych ludzi - proszę o poprawki jeśli się mylę.
Z tego by wynikało, że będzie miał większą powierzchnię ale dzięki Twoim zabiegom i modyfikacji, oraz również ciężarowi niższemu powinien skompensować różnice.
Na niższych prędkościach będzie mieć mniejsze opory łączne ze względu na mniejszy ciężar. Na większych prędkościach ma zapracować aerodynamika i tego jestem najbardziej ciekaw.
Jest jeszcze jedna kwestia.
Jacek w poruszonym temacie dużo i smacznie napisał. I niewątpliwie sporo racji ma.
Ale dla lepszego zrozumienia sprawy odsyłam Cię Jacku tu;
http://forum.poziome.pl/index.php?topic=3629.0
Dużo tekstu w tym temacie nie ma, więc dasz radę, aby dokładnie go przeczytać.
Nie wiem czy wiesz, ale łaska to dość popularna nazwa łasicy.
Przeczytałem i ten wątek kiedy się umawiacie na testy i ten obecny str 5 gdzie testy są relacjonowane i moim zdaniem powinieneś sobie przeczytać i Ty oba.
Ten gdzie się umawiacie jest spoko. Ten gdzie Krzysztof relacjonuje jazdę testową zaczyna się podobnie a potem dochodzi do typowej u nas w Polsce niepotrzebnej eskalacji.
Ty masz ego konstruktora On ma ego sportowca. To są potężne motywatory do zrobienia wiele dobrego. Do inspirujących planów, których, mimo wysiłku, człowiek się chwyta żeby zrealizować kiedy inni kręcą nosem. Które pozwalają przetrwać wielkie trudności.
Ale to ego jest też paskudnym motorem do naszej polskiej swarnej kłótliwości z której nie pozwala się wycofać bez "utraty twarzy".
Z Krzysztofem dawno byś wykonał speed testy. Tymczasem w zimowych warunkach wsadziłeś go do Twojego wygodnego, obszernego, pakownego konia roboczego dobrego na wszystko.
Sportowca, z zacięciem na prędkość ! No i masz. A po co to było... To są różne drogi do tego samego celu.
Żeby nie pobłądzić trzeba sobie zawsze powiedzieć o co komu chodzi.
Tego tu zabrakło.
Będziesz miał wkrótce nowy, szybszy model velo, który być może zaskoczy pozytywnie wydajnością.
Masz potencjalnie rekordowy streamliner. No masz trochę różnych sprzętów.
Masz gościa, który żyje prędkością zaledwie 125km od siebie.
Wypożycz mi odpłatnie to velo do testów prędkości. Nic nie mów, nic nie pisz. Po prostu postawię ten sprzęt przed właściwym człowiekiem, który wie jak poruszać szybko rower i zobaczymy co z tego wyjdzie. Najlepiej w cenie wypożyczenia uwzględnij ubezpieczenie bo to nie będzie moja powolna jazda do pracy i na zakupy.
Wszyscy zobaczymy na filmie z danym telemetrycznymi jak wygląda bardzo szybko poruszające się velo. Czy i na ile wydajne tego się również dowiemy.