Autor Wątek: Reakcje i pytania ludzi  (Przeczytany 475512 razy)

storm

• Gość
Odp: Reakcje i pytania ludzi
« Odpowiedź #435 dnia: Marca 28, 2014, 10:09:21 pm »
Szydziu - skoro mój rower dla ciebie jest warty 100 złotych, to ja twierdzę, że twój dla mnie jest warty 1 PLN + VAT i chcę go od ciebie odkupić. Nie musisz obiecywać, że mi go sprzedasz - ważne, że chcę go za tyle kupić. A skoro w swoim podpisie masz coś o "sprzedanym" to znaczy, że chyba sprzedajesz? Albo masz kolejne rowery poziome do sprzedaży? Bardzo chętnie kupię! Za 1 złoty + VAT!

Poza tym to ja już po prostu nie mogę...
Wieczór piątkowy, jadę ulicą obok opery w Bydgoszczy i z boku z przystanku dobiega mnie RŻENIE młodych dziewczyn i coś w stylu: ".....na dwóch kołach!!!". No a na czym ma jechać rower??? Na płozach?! Na skrzydłach?! Ma się unosić jak helikopter?!
Indolencja umysłowa młodych ludzi z tego miasta mnie po prostu poraża. Ciekawe, czy jak im się pokaże kiwający palec to też się będą śmieli?

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #436 dnia: Marca 29, 2014, 01:55:44 pm »
Byłem ostatnio na szkoleniu handlowym.  Wg trenera po 48 godzinach wykładów i ćwiczeń: poznałem mechanizmy interpersonalne obecne w procesie sprzedaży, tajniki efektywnego przeprowadzania analizy potrzeb klienta, ponoć umiem przeprowadzić profesjonalną prezentacje handlową, znam typologię klientów wg DISC, radzę sobie z trudnymi sytuacjami w sprzedaży i obsłudze klienta. Najlepsze jest to że Ciebie nie ogarniam :(
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8

storm

• Gość
« Odpowiedź #437 dnia: Marca 29, 2014, 03:14:21 pm »
Ja ciebie równiez nie ogarniam, chociaż się staram jak mogę. Wyceniłeś mój rower nie widząc go na oczy, nie wiedząc co ma w środku na podstawie własnego widzimisię i ty się uważasz za handlowca?????? ROTFL!!!
Weź Szydziu, plsssss, nie ośmieszaj się :D Tobie żadne szkolenia nie pomogą, jak ty popełniasz podstawowe błędy!!!
Ja takiego handloffca jak ty w życiu bym nie zatrudnił :D

szydziu

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #438 dnia: Marca 29, 2014, 10:46:42 pm »

Ja takiego handloffca jak ty w życiu bym nie zatrudnił :D

ufff.... na szczęście ;)

woojtek1

• całkiem inny wariat
  • Optima Lynx
« Odpowiedź #439 dnia: Marca 30, 2014, 10:28:27 am »
Uwielbiam te forumowe potyczki :D :D  :D

DeVilio

• całkiem inny wariat
  • Chill... tylko chill nas uratuje.
« Odpowiedź #440 dnia: Kwietnia 10, 2014, 09:42:55 am »
Dzisiaj mi jedna babeczka wręcz drogę zajechała żeby pogadać o poziomce i masa pytań standardowych czy trudno, i mniej standardowych - czy kręgosłup nie boli. Miło :)

Plus oczywiście kilogramy rżenia z samochodów i innych miejsc... poważnie nie kumam co jest śmiesznego w poziomce. Może oni z nerwów się śmieją? O_o
Cayon XT Performante FOX 18,5`
FatFlevo - na sprzedaż

storm

• Gość
« Odpowiedź #441 dnia: Kwietnia 16, 2014, 09:33:16 am »
I znowu.

Sygnaliacja czerwona, która ma sens wieć stoję przed nią za jakimś samozłomem. Z boku na chodniku przechodzi takich dwóch co jeszcze nie dopili chyba z rana i słyszę:
- ***** ja to na takim czymś bym się wyj*** w ****...

Czyli klasyka tematu: nie wiem co to jest, ale na pewno nie dam rady na tym pojechać. W sumie dobrze. Mogę częściej zostawiać rower bez ulocka ;P

Chyba ta sama sygnalizacja dzisiaj, po chodniku przechodzi przedszkole czy też 1 klasa podstawówki:
- JAKI FAJNY ROWER!!!
- SUUUPEEERR!

Zauważyliście pewną róznicę? Dorośli nie wiedzą co widzą, a dzieciaki bezproblemowo odgadują? :)

DeVilio

• całkiem inny wariat
  • Chill... tylko chill nas uratuje.
« Odpowiedź #442 dnia: Kwietnia 16, 2014, 10:52:25 am »
Storm - zazwyczaj rżą z naszych rowerów jakieś niedorozwoje w dresach, a dzieciaki się jarają. Najlepiej olać takich. Ostatnio mijałem jakąś babkę, zadbana, dobrze ubrana, widać przy kasie a komentarz wykrzyczany na całą ulicę: "KUUUR*AAA! CO TO ZA POJ**ANY ROWER?!" aż mi się słabo zrobiło. Równie dobrze mogła by defekować na środku ulicy, wrażenie takie samo.
Cayon XT Performante FOX 18,5`
FatFlevo - na sprzedaż

storm

• Gość
« Odpowiedź #443 dnia: Kwietnia 17, 2014, 09:41:01 am »
@DeVilio - nie wiem czy dresy bo sporo rżenia słyszałem też przy Operze w centrum miasta, a dresy chyba do niej nie chodzą? ;)

Ale to ciekawe: gimbaza i szczyle rżą ile się da, a 6-7-latkowie rozumieją i wiedzą z czym mają do czynienia? Co się dzieje z tymi młodymi ludźmi? Głupieją zamiast mądrzeć?

A co do babki - to dopiero musiał być element "pokazowy". Na zewnątrz piękny, a w środku pusty...

szydziu

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #444 dnia: Kwietnia 18, 2014, 09:26:52 am »
Storm zwróć uwagę że gimbaza jest rżąca tylko w ilości ponad 2 szt. Jak idzie sama to przemyka chyłkiem ze słuchawkami  w uszach. :)

tomigelo

• kolarz na poziomie
  • 20 latek od pierwszej poziomki :)
    • www.poziome.republika.pl/techno12.htm
« Odpowiedź #445 dnia: Kwietnia 18, 2014, 10:07:19 am »
Wczoraj - w trakcie pierwszej jazdy testowej - nowy rowerek w trakcie - usłyszałem stary dobry komentarz - powietrze Ci zeszło >>>> z łańcucha :P

Aż miło posłuchać. niedługo wrzucę fotki :)   

Majsterkowicz

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #446 dnia: Kwietnia 19, 2014, 11:06:16 am »
To i ja dodam coś od siebie.
Odkąd pierwszy raz wyruszylem na testy swoim poziomem po wsi, mogłem zauważyć jedynie niewerbalne reakcje, typu mały pit-stop, obrót o 180 stopni i ogólne gapienie się na mnie. Oczywiście nie mogło zabraknąć sąsiadów zatrzymujacych mnie i wypytywaniem o szczegóły. Teraz tylko machają i się uśmiechają.
Natomiast pierwszy wyjazd do miasta Krasnystaw był już ciekawszym doświadczeniem... Zdarzało się, że nie tylko piesi stawali, aby wodzic za mną wzrokiem, ale i kierowcy aut albo zwalniani, albo mniej sprawnie wyprzedzali chcąc się lepiej przyjrzeć ;)
Około 2 tygodni temu, jadąc ul. Kościuszki, pewien pan uśmiechnął się i na dodatek bił brawo. Pomachalem mu z uśmiechem.
Oczywiście nie mogło się obyć bez reakcji werbalnych, typu 'patrz, jaki rower', 'mamo, jak się jeździ na takim rowerze', 'łał...' to oczywiście przez młodsza grupę naszego społeczeństwa (jak już wspominaliście), starsze grono osób nie mogło się powstrzymać przed 'rzuceniem miesem' aby wzmocnić dalszą część swojego zachwytu. Cytować nie wypada, bo zniżyłbym i Forum i się do ich poziomu.
Najwidoczniej, co niektórzy nie dorośli do tego, aby móc kulturalnie okazywać swoje emocje.

Ps. Gdy już złożę pomalowany rower (już teraz nie tylko ramę... :P), nie odpuszczę sobie okazji przejechania się po mieście, zwracając uwagę, czy ludzie będą inaczej reagować na bardziej cywilizowanie pomalowanego pozioma.

storm

• Gość
« Odpowiedź #447 dnia: Kwietnia 19, 2014, 01:03:31 pm »
To było chyba przedwczoraj. Centrum Bydgoszczy, wlokę się rozjazdowo Żółtkiem. Mijają mnie samochody na drugim pasie, ale zwalniają i one i ja bo przed nami na sygnalizacji świetlnej - czerwone. Nagle z tyłu i z lewej za sobą słyszę gwałtowne hamowanie, pisk opon. Zerknąłem... No tak. Po raz drugi już albo i trzeci mało nie doprowadziłem do kolizji między samochodami, kiedy jakiś kierowca zagapił się na mnie lub innego poziomkowicza obok ;)

władek8

« Odpowiedź #448 dnia: Kwietnia 19, 2014, 05:09:51 pm »
Majsterkowicz ja jak pierwszy raz wyjechałem na główna droge poziomką to kierowcy tirów jadący z naprzeciwka trabili i pozdrawiali machaniem i unoszeniem reki w górę. Pamiętam jak zrobiłem rundke po rynku w miasteczku obok jak ludzie na mnie patrzyli ;D  jak na ufo hehe  :D

Majsterkowicz

« Odpowiedź #449 dnia: Kwietnia 19, 2014, 05:52:54 pm »
Majsterkowicz ja jak pierwszy raz wyjechałem na główna droge poziomką to kierowcy tirów jadący z naprzeciwka trabili i pozdrawiali machaniem i unoszeniem reki w górę. Pamiętam jak zrobiłem rundke po rynku w miasteczku obok jak ludzie na mnie patrzyli ;D  jak na ufo hehe  :D
Jak na razie, nikt nie trąbił, ani nie machał z samochodów, choć obserwując reakcje kierowców, szczególnie osobówek, niektórzy chcieliby mieć kilka kręgów szyjnych więcej
klik ;)

Zostając przy tematyce aut, będąc w czwartek na ostatnim, minionym przejeździe, wracałem z jednego ze sklepów krajówką, gdzie kręci się sporo ciężarówek. Widząc w lusterkach, że zbliża się do mnie wielkie Volvo, przyspieszyłem z lekka, aby nie tamować przejazdy zanadto, a zjeżdżając na zatoczkę, kierowca kulturalnie podziękował migaczami za 'margines'. Wnioskuję, że bez niej, musiałby się za mną wlec aż do samego ronda, czyli coś koło 1-2 minut jazdy 30 km/h.

Pozdrawiam