Autor Wątek: Maraton rekreacyjno-sportowy KASZEBERUNDA  (Przeczytany 275951 razy)

SAC

• wyczynowiec na poziomie
Odp: Maraton rekreacyjno-sportowy KASZEBERUNDA
« Odpowiedź #30 dnia: Maja 28, 2013, 10:13:17 am »
Gratuluję wam wszystkim ładnego dystansu!
Widać, że coraz więcej poziomkowiczów zasmakowało maratonach. To daje nadzieję na kilkuosobową grupkę na starcie (i na mecie) BBTour 2014.

storm

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Maja 29, 2013, 04:46:48 pm »
Wreszcie, po mojej interwencji w swojej sprawie, Organizatorzy poprawili PDFa i wrzucili go na stronę, więc można obejrzeć:
http://rowerover.andgo.com.pl/tiny_image/KaszebeRunda/wyniki_KR_2013_KR.pdf

Nie ukrywam, że mój wynik jest.... MARNY. 11 godzin i 53 minuty... Słabiutko, no ale cóż... 1 wyjazd >90km w sezonie, od razu po góóóóórach i dolinkach więc cóż... Zmęczenie i słabe przygotowanie zrobiło swoje. Ale jak widże ludzików, którzy spędzili na pionowcach 9 godzin a zrobili 120km, to... Jak oni z kolei jechali, że ledwo co jechali? ;) Prowadzili rowery pod górkę czy jak? ;]

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #32 dnia: Maja 29, 2013, 11:52:17 pm »
To kto się pisze na Żuławy? :)
Asia? Kaczor? A może ktoś jeszcze?

Ojjj, ja to nie... Dziękuję Bogu, że nie pojechałam na tę KaszebeRundę! Niestety, ale ten rok rowerowy upływa mi pod znakiem nawalających kolan. Po głupich 20 km z działki do domu po płaskim kolaniska bolą przez dwie doby. No niestety - takie uroki różnych dziwnych rzeczy w budowie mojego kościotrupa.
« Ostatnia zmiana: Maja 29, 2013, 11:56:43 pm wysłana przez Makenzen »
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

storm

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: Maja 30, 2013, 03:04:30 am »
@Makenzen - sądzisz, że ja te 225km łykłem se ot tak sobie bezboleśnie? Też czułem swoje jadąc i jak już zlazłem z bajka na koniec. Ale na to to już niestety... Ortopeda. Sam się zastanawiam czy się nie przejsć, ale obawiam się, że zwyczajny ortopedau wiele by mi nie pomógł a i ja sam na korytarzyku w Poradni Kolanowej bym robił obecnie za urodzaj zdrowia i sportowca, któremu nic nie trzeba... ;) (no jak to?! gość robi 225km na rowerze w 1 dzień i śmie twierdzić, że coś mu dolega?! ;) )

@Pająk - kombinuję z Wejcherowią jeszcze. Franc? Przejedziem się? ;) Może ktoś jeszcze? ;)
Bo Karlskrona to MUS.... Koniecznie! ;)

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #34 dnia: Maja 30, 2013, 03:08:23 pm »
Bo Karlskrona to MUS.... Koniecznie! ;)

Płyniesz tam?
Ja byłam w 2011 r. Polecam Muzeum Morskie - jest S.U.P.E.R.!!!
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

Bryxon

• Bryxon - dwa lata w roku czyli jak stałem się kiwi
« Odpowiedź #35 dnia: Maja 30, 2013, 03:38:23 pm »
Hej,

No wreszcie ktos ze mna wzbogaci Karlskronowa tradycje - nie tylko ja i tylko ja;)

Jeszcze tylko zastanawiam sie co tam wziasc: codzienne swb, moze trajka zony tym razem albo pojechac po bandzie z maszyna z projektu N55 - ale wtedy raczej sie nie poscigam:) Niestety biblioteka rowerowa w Kopenhadze juz nie jest taka super - ktos sie zbiesil i za wypozyczenia trzeba placic, czlonkowstwo, karty klubowe..itp badziewia

Do zobaczenia na szwedzkiej ziemi:)

Pozdrawiam

Bryxon

"na horyzont i jeszcze.."

storm

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: Maja 30, 2013, 04:24:23 pm »
@Makenzen - jeszcze nie wiem dokładnie, będę się musiał policzyć trochę, ale są spore szanse, bo i grafik mogę delikatnie ponaciągac i urlopik wziąć... ;)
Obawiam się tez, że Muzeum to zobaczę. Z daleka. Raz, że nie bedziemy mieli pewnie czasu na takie rzeczy przed, a dwa, że będziemy po pewnie zmasakrowani. Tak jak ja byłem po KR. (powaznie! brak przygotowania zrobił swoje!)

@Bryxon - ja niczego nie obiecuję. Ale na pewno przydałoby się więcej informacji o trasie, jej pagórkowatości (byleby była PŁASKA!!!) i warunkach jakie zapewniają Orgowie na miejsc i jak wygląda prom'owanie itede itepe... ;)

Bryxon

« Odpowiedź #37 dnia: Maja 30, 2013, 06:33:15 pm »
@Storm: Jasne! jak uda Wam się dotrzeć i pociągnąć razem będzie super - jeśli nie bardzo postaram się reprezentować godnie mniejszość :>  Na płaskość nie licz.. Karlskrona jest na poziomie morza - Kalmar niby również ale półwysep skandynawski-szwedzki ma to do siebie że zawsze w stronę środkową jest pod górkę bo trzeba się na pewną wysokość wpiłować i zgodnie z naturą geologiczną moren - falami. Innymi słowy pierwsze 20km to falujące podjazdy, potem też nie super płasko, a na koniec 20km falujący zjazd do Kalmar.
Warunki startowe są w porządku - wyrobili się już więc organizacja jest - na starcie w ośrodku sportowym jest dużo toalet i bufet z wodą, kawą i kosze owoców. Bufety po drodze całkiem sprawne i jeśli chcesz można porządnie pojeść. Wprawdzie uczciwie przyznaję że znając tutejsze jedzenie jest to budżetówka typu nasze Aro czy Tesco (dżemy, chlebki ze szwedzkich marketów Coop itp) ale myślę że zawsze będzie to coś nowego dla Was i nie będzie to Cię razić - tym bardziej że jest poprawne, także robią sporo akcentów Polskich - kapuśniak, krupnik itp. Na swoim pierwszym KBM też finiszowałem jako jeden z ostatnich lecz nie trafiłem nigdy na zamknięty już bufet - co najwyżej obsługa się troszkę już nudziła co zapewniało fajną przyjacielską rozmowę. Hotel Kalmar bardzo OK to ośrodek sportowy z położonymi dookoła pawilonami i pokojami dwuosobowymi. Można rowery wprowadzić do środka, a nawet jeśli chcesz do pokoju. Mi zwykle z uwagi na kraj przydzielają jakiegoś Szweda by mógł biedny swobodnie pogadać:) dwa razy trafiałem na bardzo sympatycznych szoszonów (jeden okazał się z mojej branży pracowej i utrzymuję kontakt do dziś). Ceny w okolicą są..skandynawskie więc warto brać co dają. Jedyny problem to pierwszy bufet rozdzielający trasę - z uwagi na ilość ludzi na malutkiej stacji benzynowej gdzie ma to miejsce zamykają kibelek i masz do dyspozycji jeno las - jedyny zgrzyt.
Na większej rundzie (długa trasa) można spodziewać się szwedzkiego grubego asfaltu dróg podrzędnych - mnie trochę wytrzęsło - jest grubo-ziarnisty.

O promowaniu nie opowiem bo przyjeżdżam bezpośrednio na start po nocowaniu w Karlskronie (mam pociąg z rana ale za bardzo na styk i za...rano:)) i potem z mety zwykle nie zostaje długo tylko łapię pociąg by być w domu o ludzkiej porze (ok. 3-3.5h jazdy mam do Kopenhagi).
Z atrakcji polecam jak będziecie w stanie spacerek po Kalmar - nie jest duże, a całkiem ładne. Karlskrony w sumie oprócz kempingu, i kwatery mieszkalnej Gulberna Park nie znam - zawsze tylko przejazdem:( kilka razy bładziłem bo ścieżki nie są tak idealne jak w Danii.

Tyle w "skrócie" :)

Pozdrawiam

Bryxon

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #38 dnia: Maja 30, 2013, 08:25:37 pm »
@Makenzen - sądzisz, że ja te 225km łykłem se ot tak sobie bezboleśnie? (...) w Poradni Kolanowej bym robił obecnie za urodzaj zdrowia i sportowca, któremu nic nie trzeba... ;) (no jak to?! gość robi 225km na rowerze w 1 dzień i śmie twierdzić, że coś mu dolega?! ;) )

Nie, nie myślę tak. Tyle że ja swoje zdrowie szanuję...
Idź do ortopedała prywatnie, olej poradnię kolanową. Oni są raczej od walenia pacjenta kolanem w uep. ;)

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #39 dnia: Maja 30, 2013, 10:15:33 pm »
Podpuszczajcie, Podpuszczajcie. Dwa lata temu o włos tam nie pojechałem. W tamtym roku zlot. Może w tym się zbiorę.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

storm

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: Maja 31, 2013, 03:06:25 am »
@Bryxon - dzięki za relację, już rozpaliłeś nią we mnie olbrzymie zainteresowanie i chęć pisania do Szefostwa o zmianę grafiku ;)
A duzo tam w ogóle poziomek było? Czy byłeś jak rodzynek? ;]

@Hansglopke - no chyba warto pomysleć o tzw. godnej reprezentacji poziomek na obcym terytorium? ;)

@Makenzen - do kolanówki to mi się obecnie nie chce. Co ja miałbym tam robić? Znowu tłumaczyć komuś na korytarzu co to jest chondromalacja? ;) A prywatnie to chyba lekarz sportowy i jakiś sportowy ortopedau... Ale na to trzeba kasę...

Bryxon

« Odpowiedź #41 dnia: Maja 31, 2013, 07:04:25 am »
@Storm: Od dwu edycji jestem sam jedyny - raz na swb z kuferkiem (nawet na filmie się załapał), potem pożyczonym Baronem z tutejszej rowerowej biblioteki. Zawsze mam małą kotwicę w postaci bagażu na dwie noce:)

Pozdrawiam

Bryxon

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #42 dnia: Maja 31, 2013, 09:07:17 am »
A prywatnie to chyba lekarz sportowy i jakiś sportowy ortopedau... Ale na to trzeba kasę...

No nie mów, że teraz kasy nie masz :P
Jak zachoczesz, to wpadnij tu: http://rehabilitacjatytan.pl - dr Andrzej Jóźwiak, gość z ogrooomnym, chyba ze 40-letnim doświadczeniem, zdaje się, że opiekował się kiedyś polską reprezentacją w piłce kopanej.

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #43 dnia: Maja 31, 2013, 09:11:26 am »
Opiekowanie się polską reprezentacją w piłce kopanej z racji fantastycznych wyników nie jest powodem do dumy.
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
szary Peugeot 508SW z DW10CTED4
Twister 800

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #44 dnia: Maja 31, 2013, 09:16:09 am »
Zależy od specjalności opiekuna. To raczej zadanie dla trenejro ;)