@st_x - na Dolnej widziano mnie jak do tej pory tylko na SWBx2, ale na CLWB jeszcze nie

Przestawienie rolek - pewnie jeszcze się zmieni.
Z supportem nad ramą nie próbowałem jeszcze jeździć. Zresztą chyba support pod będzie lepszy (linia prosta, równoległa do podłożą, pomiędzy moim tyłkiem na linia supportem to dla mnie chyba najodpowiedniejszy kąt)
Poza tym z supportem NAD, kiera zawadzałaby o korby podczas skręcania. I co ciekawe, w tej geometrii byłby spory problem z zakręceniem ostrzejszym, bo:
- korba nie może byc pionowo w daną stronę, bo kiera
- nie może być poziomo - bo widelec i hamulec z przodu
Ćwierć obrotu to sporo, faktycznie, ale tam było jednak mniej, nie pamiętam ile dokładnie, poza tym zamierzam to w następnej wersji ramy pozmieniać jeszcze

Vka z tyłu nie wiem czy będzie przy S7, na pewno pojawi się przy kole 26".
@Gemsi - hamowanie tyłem na poziomce jest BARDZO bezpieczne. Leciałem swego czasu na SWB Goldim w tunelu WZ. Dociągnąłem do 55 km/h po czym zobaczyłem samochody przed sobą - nieco za blisko. Ja mu więc w hamulec, zablokowałem koło praktycznie, zacząłem się na nim ślizgać, ale cały czas miałem kontrolę, mogłem jeszcze pulsacyjnie dohamowywać przednim

@Kaczor1 - hamowanie tyłem na moim SWB ułatwiało i mnie wprowadzanie go w ciasne zakręty

A jaka radocha przy tym była

Efektowne zawinięcia, ruszanie z piskiem opon, echhhhh

Przód owszem, hamuje skutecznie, ale przy S7 z tyłu, nie miałm obaw wyjeżdżając dzisiaj na dk2 swoim CLWB

On naprawdę działał wspaniale.
Co do zmian w rowerze... Próbowałem wymienić koła 2x20 na 26+20, niestety:
- koło 26 jest do regulacji bo chwieje się na ośce
- widelec 26 z przodu zawadza o korby podczas jazdy do przodu(!)
- kierownica przemontowana z Żółtka SWB zaczęła się pojawiać nad moją głową... (wtf?)
itd.
Kombinując co można jeszcze poprawić/rozpieprzyć w drobny mak, stwierdziłem, że idę do Sąsiada... Uzgodniłem wspawanie jeszcze części profilu pomiędzy rurę sterową z support. Bo inaczej to nie ma opcji niestety. Ja chcę normalnie zakręcać, a nie zastanawiać się, czy zahaczam korba o widelec czy o hamulec z przodu.
[ i tak oto najprostsze rozwiązanie okazało się być najlepszym :] ]