A korby nie haczą o koło przy skręcie? W ogóle to jak wrażenia z FWD, bo mam taki mały plan w głowie i zastanawiam się jak z tym skręcaniem. Na filmie na zawrotach widać mały montaż
chyba nie zawracasz jak lokomotywa 
Mała rolka oczywiście do cofnięcia. I jeszcze jedno pyt. odnośnie sztywności sklejki - bo moja rama jak na moją wagę okazała się zbyt "miętka" - zrobiłeś ją w formie "skrzynki"? Jaką dałeś grubość sklejki?
A w ogóle to szacun, ja przez ostatni rok zrobiłem 4 plany a wykonałem tylko jedną maszynę 
nad korbami jeszcze pracuje, niestety tutaj jest kompromis, przy moim nikczemnym wzroscie trudno bylo ustawic korby tak zeby bylo git, no i niestety haczy, docelowo pojdzie inny widelec ( wiec kolo cofnie sie troche do tylu ) i skróce korby, docelowo nie powinno haczyc.
jesli chodzi o zawracanie to na razie udalo mi sie zawrocic na wiekszym placyku co widac na fragmencie filmu gdzie sie chowam za bialym patrolem, powiem szczerze ze promien skretu jest znacznie lepszy niz w LWB, udalo mi sie zakrecic, wjechac na plyty, piach i zawrocic bez podporki.
Ciezko jeszcze mowic o wrazeniach z jazdy, przejechalem w sumie moze 800 metrow, pierwsze wrazenie jest takie ze sa mniejsze straty, a w zasadzie ze nie ma odczualnych strat na napedzie, calosc wydaje sie prowadzic lekko i jest odczuwalna ogolna lekkosc konstrukcji.
Zeby bylo solidnie i szczerze musze ten rower poskladac na gotowo, podporka pod foletem musi byc podwojna i przykrecona a nie tak jak teraz pojedyncza i przywiazana kablem, no i musze nim przejechac kilkadziesiat ( kilkaset ) km zeby poznac mozliwosci, charakterystyke, sposob prowadzenia no i pokatowac go na "mojej" pętli treningowej

a teraz uwaga prezentuje i objasniam budowe ramy, na podstawie rzutu/przekorju z gory

szare elementy to od lewej po kolei :
mufa
widelec ( rura sterowa widelca )
rura sterowa tylnego widelca
-kolorem granatowym sa zaznaczone "policzki" ramy ( to co widac na zdjeciach z boku ), wykonane ze sklejki marketowej 4 mm
-czerwone to sklejka 9 mm, okladziny elementów stalowych
zielone - żywica, datkowo są porobione w elementach zastrzały które nie pozwalaja na -obracanie się elementów wokół osi
biała przestrzen miedzy policzkami to prostopadle do okladzin wklejony pas sklejki, ktory tworzy konstrucje ceownika zakmnieto z gory i dolu, czyli cos jakby skrzynka z pozioma wręga na całej długości, wewnętrzna wręga laminowana dwustronnie, wiec jest to taki wyginanany dwuteownik epkosydowo-szklany, o dziwo najmiekszym elementem jest tutaj niebieski ( na zdjeciu ) widelec