Autor Wątek: Jak wydziwiać [nie-poziomo] żeby osiagnąć efekt  (Przeczytany 17833 razy)

MaciejDlugosz

• Gość
Odp: Jak wydziwiać [nie-poziomo] żeby osiagnąć efekt
« Odpowiedź #15 dnia: Września 15, 2010, 11:43:41 pm »
Gadasz bzdury. Zdjęcie przedstawia skutki wyczynu, a nie złego roweru. Przyjrzyj się dobrze zawodowym sportowcom. Są baardzo zdrowi.

Żylaki można łatwo leczyć? Eeeeee... No to spoko. To nie ma się czym przejmować - możemy się "żyłować". To są okazy zdrowia "tradycyjnych kolarzy" (średnia nie schodzi poniżej 40 km/h i "wygrywają na podjazdach"):

Neverhood

• całkiem inny wariat
  • Erotoman-gawędziarz
« Odpowiedź #16 dnia: Września 16, 2010, 06:19:45 pm »
Czytasz ? A może tylko udajesz?
E tam poziome, rower transportowy - to jest to!

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #17 dnia: Września 16, 2010, 06:30:21 pm »
Prowadzi dialog sam ze sobą, znowu...

MaciejDlugosz

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Września 16, 2010, 07:02:51 pm »

Jak można ekstremalny sport i sportowców podpinać pod zdrowie? Chyba coś jesteś nie teges.

Prowadzi dialog sam ze sobą, znowu...

Nie jeździłem wyczynowo kolarką i nie chciałbym płacić takiej ceny za bycie "najszybszym". Czyli żylaki. Przecież jest powiedzenie: ŻYŁOWAĆ SIĘ. Na poziomie nie trzeba żyłować się. A jak ktoś udaje że nie widzi żylaków na zdjęciach to nie mój problem. W lokalnych klubach ponoć kolarze jeszcze się ... klepią po tyłkach - kumpel mi opowiadał i mówił mi że nie dość że stres jeździć blisko na milimetry bo mały błąd w peletonie i kraksa gotowa ... to jeszcze żebyś się usunął to cię klepną po tyłku. Dzięki serdeczne. Nie mam nic do "wolnego kolarstwa" czy "turystyki kolarskiej". Ale sporty ekstremalne i ich wyniki są jasne i proste. Zapomniałem o hemoroidach.
« Ostatnia zmiana: Września 16, 2010, 07:11:51 pm wysłana przez Maciej Długosz »

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #19 dnia: Września 16, 2010, 07:14:16 pm »
Za moich czasów, to jeszcze pompką można było dostać po nerach. ;)
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Neverhood

• całkiem inny wariat
  • Erotoman-gawędziarz
« Odpowiedź #20 dnia: Września 16, 2010, 07:58:24 pm »
Macieju, hahahahahaha błehehe
E tam poziome, rower transportowy - to jest to!

MaciejDlugosz

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Września 16, 2010, 08:09:08 pm »
Macieju, hahahahahaha błehehe

Haaahaaahhaaaaaa łooooozzzzzaaaaaaapp heeeeeeeeeeeee .....

MaciejDlugosz

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Września 18, 2010, 09:18:20 pm »
No dobra. Jeszcze jedna nie-pozioma metoda. Bo czego się nie robi w imię osiągów:

Ale najlepsze są stare sprawdzone metody. Czyli np. szczucie:

Albo zwiększyć poziom motywacji stawiając w sytuacji bez wyjścia:

« Ostatnia zmiana: Września 18, 2010, 09:32:15 pm wysłana przez Maciej Długosz »

MaciejDlugosz

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Października 08, 2010, 11:37:16 am »
Dzięki "pomocy" publiczności można się trochę "naturalnie" zdopingować:

cruzbike

• wyczynowiec na poziomie
  • Solec Wielkopolski
« Odpowiedź #24 dnia: Października 08, 2010, 06:04:15 pm »
Jak można podchodzić do tematu aerodynamiki w wydaniu "klasycznym":

http://picasaweb.google.com/lh/photo/n4RasX03r-qDH7QYMg4uQA?feat=directlink

Pozycja "łyżwiarska" daje zysk aerodynamiczny (coś około 15-20% w stosunku do rąk z przodu) ale ze względu na nie-bezpieczeństwo przy sterowaniu została zabroniona przez UCI.

Właśnie przez taką pozycję w pamięci utrwaliła mi się data 11 sierpnia 2010 roku. Tego dnia jadąc w takiej pozycji na damce urwał mi się lewy pedał i...no tu możecie się domyśleć jaki kawałek szurałem plecami po asfalcie jak jechałem 40 km/h. ale teraz to ja już doszedłem do siebie ;) ale troche mi jeszcze szczyka kolano na którym wylądowałem.
Teraz jeszcze bardziej nie cierpię PIONKÓW !!
GG: 13949582

sławek

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #25 dnia: Października 08, 2010, 07:05:42 pm »
Tego dnia jadąc w takiej pozycji na damce urwał mi się lewy pedał i...no tu możecie się domyśleć jaki kawałek szurałem plecami po asfalcie jak jechałem 40 km/h. ale teraz to ja już doszedłem do siebie ;) ale troche mi jeszcze strzyka kolano na którym wylądowałem.

Czyli zaletą pozioma jest że człowiek "wie na czym siedzi"  ;D
  Niektórzy krytykują piona za to że nie można na nim stawać na pedały, np jadąc pod górkę, a tutaj ta cecha okazuje się zaletą... ;)
Sławek

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #26 dnia: Października 08, 2010, 08:27:52 pm »

Cygan ukradł, murzyna powiesili :). Nie wiń typu roweru za awarię korby / suportu/ śruby.

Niektórzy krytykują piona za to że nie można na nim stawać na pedały, np jadąc pod górkę, a tutaj ta cecha okazuje się zaletą... ;)

Ja bym twierdził że na pionie jednak na pedałach stawać się da... ;)

sławek

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #27 dnia: Października 08, 2010, 08:42:52 pm »
Ja bym twierdził że na pionie jednak na pedałach stawać się da... ;)

Chyba będzie lepiej jak już pójdę spać... :P
Widać żem chyba "przez rozum cięty i szwankuję na umyśle" (jak Kmicic)
Nie jest to moja największa gafa... Kiedyś tak sformułowałem posta, że wyszło że sikałem w lesie przez 27godzin... ;D
  Dobranoc Kolegom (i Koleżankom- jeżeli jest jakaś na forum  ::))
Sławek

tomek70

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #28 dnia: Października 08, 2010, 08:59:35 pm »
Ja na poziomie wywaliłem się dwa razy i dwa razy nic mi się nie stało lekko posunąłem po asfalcie a drugi ras po lodzie nawet łokcia czy kolana nie stłukłem

kiedyś za to na pionowym jechałem do pracy i zapomniałem kluczy przypomniałem sobie o tym i nagle zahamowałem, na kostce i z górki i to na przedni hamulec przeleciałem przez kierownicę po pewnym czasie wstałem o własnych siłach a przechodzień tak się wystraszył że chciał po pogotowie dzwonić :)

cruzbike

• wyczynowiec na poziomie
  • Solec Wielkopolski
« Odpowiedź #29 dnia: Października 08, 2010, 09:27:59 pm »
No właśnie tak ciężar miałem rozłożony że cała masa ciała praktycznie na pedały była przeniesiona.A pedał nie był wymieniany od 8 lat, więc swoje przeszedł :).
Kumpel kiedyś jechał o 5:30 rano góralem od kumpla któremu naprawiał całą noc komputer, i jak jechał do domu to był zaspany, a się śpieszył bo był niezameldowany, i w pewnym momęcie jest droga przez taki kanał obok oczyszczalni ścieków, i wjechał przed mostkiem nad tym kanałem w dużą dziurkę i przeleciał przez kierownice ( i nad pokrzywami ) i wpadł CENTRALNIE do zimnej wody a z rowera zostało na powierzchni wody tylko tylnie koło  ;D Po tym wydażeniu mieliśmy ubaw przez dość długi czas, najbardziej z tego opowiadania podobało mi się jak kumpel mówił że pędzelkiem czyścił rower z kapelonów :D
GG: 13949582