Autor Wątek: Reakcje i pytania ludzi  (Przeczytany 475395 razy)

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
Odp: Reakcje i pytania ludzi
« Odpowiedź #690 dnia: Sierpnia 11, 2015, 05:13:47 pm »
- Jeszcze ci poduszki pod głowę brakuje.....
- No mam przecież.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

darznur

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #691 dnia: Sierpnia 11, 2015, 06:02:06 pm »
Jadę sobie ulicą moim CBC. Po chodniku idzie paru szczonów i jeden z nich krzyczy/pyta: "jak to jest się wyperd.... ć na takim rowerze" Nie zdążyłem mu odpowiedzieć, ale szczerze mówiąc to następne parę metrów sam się zastanawiałem jak to jest  ;D dałem sobie luz, jak do tego dojdzie to dam znać

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #692 dnia: Sierpnia 11, 2015, 08:18:34 pm »
Zasadniczo upadek z poziomem, bo bez roweru raczej nie da się upašć, trwa o połowę krócej.  ;D
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Romanes

• handmade CRUZBIKE
« Odpowiedź #693 dnia: Sierpnia 15, 2015, 02:08:56 pm »
Gliwice. Dworzec PKP w remoncie, plac przed to plac budowy. Dla pieszych dostępny wąziutki pasek chodnika, to korzystając z faktu, że na skrzyżowaniu T (główna ulica czteropasmowa) właśnie wskoczyło czerwone dla samochodów jadę cruzbikiem na lewej jezdni (pod prąd)  :-[, przy chodniku, żeby przed skrzyżowaniem czmychnąć w lewo, w ślepą zatoczkę - postoj TAXi (na jej końcu po schodkach na następną ulicę i wio dalej do pracy  ::)), już mam skręcić w tę zatoczkę a tu ze skrzyżowania wjeżdża taksówka i hamuje, ja też, ale taksiarz pokazuje mi gestem "jedź"  :o (choć sam zablokuje pas, jak się światła zmienią). No to jadę, hop na chodnik i dalej jadę do schodów i słyszę : "Popatrzeć chciałem jak to jedzie !!"  ??? :o ;D ;D

Joachim

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #694 dnia: Sierpnia 15, 2015, 10:10:40 pm »
Śmieszka 1 km przed Końskimi. Kątem oka widzę, że na trasie obok coś zwolniło i jedzie równo ze mną. Spoglądam - policyjny busik. Ok, myślę, no to pociśniemy. Zapięte miałem 48 z przodu i 13 czy 14 z tyłu (nigdy nie mogę się doliczyć), kciukiem wcisnąłem manetkę prądu na full, pocisnąłem butem w pedały - busik nadal jedzie obok. Obejrzałem się jeszcze ze dwa razy, jadą to jadą, ja cisnę. Przed zjazdem na Orlen słyszę: "Mógłbyś zjechać?!". Zjeżdżam na miejsca parkingowe, wysiada trzech, mówią, że jechali przy mnie ok. 45 km/h i dalej: a co to, a jak to, a skąd to a gdzie kupić, a ile kosztuje. Pogadaliśmy z 10 min. I żartobliwy komentarz na koniec: "Teraz nawet nie wiadomo będzie jak to karać..." :)
Trajka tadpole Dekers 24x26", 1kW, 2x20Ah + przyczepka

Lisciasty

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #695 dnia: Września 03, 2015, 11:01:49 am »
Zacząłem odbierać 2-letnią córkę ze żłobka, szybko się nauczyła, biorę ją na klatę na sposób małpy,
trzyma się i z bananem na buzi jedzie. Ludziska nic nie mówią, tylko stają i gapią się w osłupieniu ;P
Trochę ciężko kierować jedną ręką (bo drugą trzymam dzieciaka), ale kwestia wprawy i nawet nieźle idzie ;)
Tempo ślimacze, żeby w razie czego zahamować nawet butami i się nie wywalić, ale zastanawiam
się nad jakimś innym systemem transportu, da się do poziomki doczepić fotelik dla dziecka?

live_evil

• Administrator
  • całkiem inny wariat
  • ...i stąd wiemy, że Ziemia ma kształt banana
« Odpowiedź #696 dnia: Września 03, 2015, 11:12:25 am »
da się do poziomki doczepić fotelik dla dziecka?
Da się, ale nie gorszym rozwiązaniem jest side-car.

tomo

• całkiem inny wariat
  • SWB DIY
« Odpowiedź #697 dnia: Września 03, 2015, 12:36:37 pm »
Taka sytuacja z wczoraj:
Pakuję zakupy do sakwy pod sklepem, podchodzi nabzdyczony dziadek z gatunku takich, co mają pretensję o wszystko do wszystkich, gapi się przez chwilę i wali tekst "Up*****lą, aby upi******ić, a  ktoś to kupuje!" :o

Tef

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #698 dnia: Września 03, 2015, 08:31:48 pm »
Zacząłem odbierać 2-letnią córkę ze żłobka, szybko się nauczyła, biorę ją na klatę na sposób małpy,
trzyma się i z bananem na buzi jedzie. Ludziska nic nie mówią, tylko stają i gapią się w osłupieniu ;P
Trochę ciężko kierować jedną ręką (bo drugą trzymam dzieciaka), ale kwestia wprawy i nawet nieźle idzie ;)
Tempo ślimacze, żeby w razie czego zahamować nawet butami i się nie wywalić, ale zastanawiam
się nad jakimś innym systemem transportu, da się do poziomki doczepić fotelik dla dziecka?

Też tak woziłem czasami młodszego puki nie podrósł  :). Potem przerobiłem, dorobiłem, przemodelowałem tył aby zamocować typowy fotelik rowerowy i to jest to. Dziecko ma głowę na wysokości twojej głowy, a nie jak w pionach wącha zadek rodzica  :D.
Luknij moją fotkę w awatarze.
« Ostatnia zmiana: Września 03, 2015, 08:36:18 pm wysłana przez Tef »
Z cyklu przysłowia i powiedzonka ludowe. Oczywiście o poziomkach :) : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

DrewnianaTrajka
Pierwsze ujeżdżenie SWB 'Mroczny Żuraw'

Joachim

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #699 dnia: Września 16, 2015, 08:22:04 pm »
Podjeżdżam pod sklep rowerowy w Końskich, ulica Strażacka. Na widok trajki sprzedawczyni lub też właścicielka krzyczy z wnętrza:
- Skąd pan przyjechał!?
- A spod Opoczna.
- A ja myślałam, że z innego świata!
Trajka tadpole Dekers 24x26", 1kW, 2x20Ah + przyczepka

3x3

« Odpowiedź #700 dnia: Września 17, 2015, 08:11:37 am »
Równo 30 lat temu, jakoś tak jesienią. Pojechałem moją trajką do koleżanki na wieś. Podjechałem pod dom i słyszę, jak dziadek ją woła: " idź no pomóc, bo jakiś inwalida przyjechał"
 ;D

tomo

• całkiem inny wariat
  • SWB DIY
« Odpowiedź #701 dnia: Września 19, 2015, 02:31:56 pm »
Cisnę przez jakąś wioseczkę, dwóch dziadków macha, żebym się zatrzymał, no to po heblu, witamy się, oczywiście 100 pytań, gawędzimy o tym i o owym, nagle jeden z panów rzuca tekstem- "myślałem, że jakiś inwalida jedzie, ale patrzę, że coś za szybko". ;D

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #702 dnia: Września 26, 2015, 04:57:28 pm »
25 września, Warszawa, plac Zamkowy, zbiórka przed startem Masy Krytycznej. Stoimy w kilka poziomek w jednym rejonie, podchodzi do nas gość rozdający ulotki reklamujące jakieś powierzchnie magazynowe do przechowywania m.in. rowerów. Tehen pyta: - A poziomki też przechowujecie? Gość: - Nie, nie przyjmujemy żadnej żywności". :D
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

aligatorpoczta

« Odpowiedź #703 dnia: Września 26, 2015, 05:51:18 pm »
25 września, Warszawa, plac Zamkowy, zbiórka przed startem Masy Krytycznej. Stoimy w kilka poziomek w jednym rejonie, podchodzi do nas gość rozdający ulotki reklamujące jakieś powierzchnie magazynowe do przechowywania m.in. rowerów. Tehen pyta: - A poziomki też przechowujecie? Gość: - Nie, nie przyjmujemy żadnej żywności". :D
następnym razem rozmawiajcie o poziomicy i jej zarazliwosci to sami na masie będziecie reszta ucieknie ;)
Czarne Swb  ful 26x26, Zielona żaba swb 20x26

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #704 dnia: Października 12, 2015, 09:00:09 pm »
Stoję na światłach, obok samochód, z którego wychyla się jakiś zagraniczny typ i pyta po angielsku:
- Czy taki rower można kupić w Decathlonie?

:D
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P