Moim zdaniem zyska, bo nie będziesz miał problemu z obcierającym łańcuchem bądź na największym, bądź na najmniejszym biegu. Sam robiłem swoja poziomkę na podstawie niebieskiej M5.
Ja o wymiary siedzenia pisałem do Jarka S. bo od niego kupowałem fotelik. Wysłałem mu zdjęcie z zaznaczonymi punktami które mnie interesują. On zmierzył i mi odesłał. Możesz też spróbować tak jak ja, a więc wydrukować zdjęcie fotelika od boku mniej więcej w naturalnych rozmiarach. Ja mam ok 174cm i mam rozmiar M. I nie wydaje mi się aby był za duży. (mam na myśli wzrost Saurusa)
Co do odległości do pedałów to wyregulujesz to docinając rurki które są nad przednim kołem (nie wiem jak się one fachowo nazywają) dopiero po złożeniu SWB i dopasowaniu się na foteliku do całości. Lepiej uciąć za długie rurki niż dodawać.
Co do wątku z kołami, u mnie z przodu jest 26? + 20?. Ze skręcaniem nie ma problemu. Tylko musisz odpowiednio poprowadzić łańcuch
Pozdrawiam i życzę udanego spawania.
Pees: nie maluj na niebiesko, bo wszyscy będziemy mieli niebieskie

Ustawienie koła jest dobre. Musisz pamiętać aby nad kołem i za kołem była mniej więcej taka sama odległość między oponą a rurą + aby kont sterów był odpowiedni ( aby sama kierownica się nie skręcała. O ten kont pytaj bardziej doświadczonych poziomkowiczów. Ja robiłem na oko i jest w miarę ok. )
Aha jak zanim wszystko zespawasz to przymierz wszystko na sucho czy koło się mieści i czy starczy rurki od sterów do widelca.