Autor Wątek: IV OGÓLNOPOLSKI ZLOT ROWERÓW POZIOMYCH 2011  (Przeczytany 196708 razy)

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
Odp: IV OGÓLNOPOLSKI ZLOT ROWERÓW POZIOMYCH 2011
« Odpowiedź #300 dnia: Września 12, 2011, 10:48:34 am »

It's not a bug it's a feature. Rower pozazdrościł możliwości rozkładania się raptorbika i ewoluował ;). W przypadku nowych konstrukcji choroby wieku dziecięcego są normalne a konstrukcja z laminatem jest o tyle dobra że awaryjny zestaw naprawczy można wozić z sobą i naprawić usterki przez noc.

a ja mialem rower zastepczy...
a co do awarii, bo tak to nazwe, to na szczescie nic nie uleglo zniszczeniu, powierzchnia klejenia byla o wiele za mala, az sam sie zdziwilem ze takiego babola zrobilem, a zeby dodac informacje dla niezorientowanych : rama sie rozeszla po wjezdzie do wielkiej dziury, łupniecie było konkretne, ja obilem tylko prawa piętę, no i nieco potrzaskalem zadek i ucierpiala troche moja duma. Wieczorem przyjęte doustnie promile złagodziły skutki co najmniej dwóch w/w punktów :)

Irenty

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #301 dnia: Września 12, 2011, 10:56:59 am »
Zdjęcia ze Zlotu: https://picasaweb.google.com/103592166218041906298/ZlotPoziomekOpole2011?authuser=0&authkey=Gv1sRgCMG7yqmY-L7UpAE&feat=directlink
jeszcze się wgrywają, a filmy na youtube będą cyklicznie to trochę trwa bo są w HD. A wyszukiwać najlepiej szukając po nazwie "irenty60"
« Ostatnia zmiana: Września 12, 2011, 10:59:53 am wysłana przez Irenty »

Tef

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #302 dnia: Września 12, 2011, 11:10:18 am »
Makenzen - Googloidalne klony, córki i inni synowie mi nie leżą, nie znoszę przymusu podlegania śledzeniu i już! Jeszcze tyle o ile toleruję samą wyszukiwarkę, ale bez zaawansowanych możliwości no bo trzeba by było wpuścić do swego kompa podglądacza  >:( .

sławek - jeszcze raz na twoje ręce składamy wraz z Pelekonem podziękowania dla całej ekipy zaangażowanej w przygotowania, poprowadzenie i sympatyczną obecność tegorocznego zlotu! I podziękowania dla Andrzeja, fakt dobry z niego człowiek.

It's not a bug it's a feature. Rower pozazdrościł możliwości rozkładania się raptorbika i ewoluował ;).
aahahaha  :), to dobre! No właśnie może by składaka Gemsi? Przyznam się szczerze, że jeden z projektów drewnianej trajki miał składanie tak na wysokości końca mocowania skrzydeł od strony suportu napędzającego, plus składanie fotela.

Gemsi - tak po tych zdjęciach Gromanika patrząc to myślę że chodzi tu o ilość powierzchni od strony odcięcia, czyli myśle, że błędem było zakończenie klejenia w linii prostopadłej do rury bambusa, IMHO lepiej by było zakończyć linią równoległą do cięcia.
Z cyklu przysłowia i powiedzonka ludowe. Oczywiście o poziomkach :) : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

DrewnianaTrajka
Pierwsze ujeżdżenie SWB 'Mroczny Żuraw'

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #303 dnia: Września 12, 2011, 11:13:17 am »
Gemsi - tak po tych zdjęciach Gromanika patrząc to myślę że chodzi tu o ilość powierzchni od strony odcięcia, czyli myśle, że błędem było zakończenie klejenia w linii prostopadłej do rury bambusa, IMHO lepiej by było zakończyć linią równoległą do cięcia.

no ale to ustalilismy w sobote, 1,47 :), potem liczymy,
a na serio, to oczywiscie zgadzam sie ze wszystkimi uwagami, tak jak napisalem wyzej, jak juz sie temu przyjzalem, to sie zdziwilem ze tak glupio to zrobilem, tym bardziej ze klejenie zakonczylem tuz przed kolankiem bambusa a nie za.

Tef

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #304 dnia: Września 12, 2011, 11:31:46 am »
no ale to ustalilismy w sobote, 1,47 :), potem liczymy,
a na serio, to oczywiscie zgadzam sie ze wszystkimi uwagami, tak jak napisalem wyzej, jak juz sie temu przyjzalem, to sie zdziwilem ze tak glupio to zrobilem, tym bardziej ze klejenie zakonczylem tuz przed kolankiem bambusa a nie za.
Taaak teraz sobie przypominam 1,47 ale współczynnik nie objętość napojów energetycznych wysoko %  :).

Mój syn Pelekon odgraża się, że się tu zaloguje i będzie się udzielał - co wyście mu zrobili !? - aha! sprowadziliście go do swojego poziomu  ;D
Z cyklu przysłowia i powiedzonka ludowe. Oczywiście o poziomkach :) : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

DrewnianaTrajka
Pierwsze ujeżdżenie SWB 'Mroczny Żuraw'

raffi

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #305 dnia: Września 12, 2011, 11:33:28 am »
Naj sam wpierw linki do fot:

Bartkowe: http://bzaborow.org/galer/pg/show/1587
Moje (jeszcze się ładują): http://bzaborow.org/galer/pg/show/1589

Co do pociągu, to generalnie... podjechał z Wrocławia pełny, a pasażerowie (zwłaszcza ci siedzący sobie w przedziale rowerowym) kategorycznie twierdzili, że nie wejdziemy tu z rowerami. Grupa się nieco wahała (i podzieliła na podgrupy, co w sumie dobrze, bo w jednym miejscu byśmy nie weszli na pewno), więc nie pozostało mi nic innego jak ruszyć i zacząć akcję. Padło parę słów niemiłych i w naszym kierunku i z naszego kierunku (odpowiedzi na głupie propozycje nie mogły być inne), Grześka chyba nawet ktoś tam szturchnął w przedziale rowerowym.... Mój rower wylądował w WC, Izy w przejściu i tu nie było problemu... Kaczor swój umieścił (przez okno) w przedziale rowerowym, co już wywołało niezłą wrzawę (ale to Kaczor sam opowie, mnie tam nie było). Korba SWB jednak zmniejszyła chęć pasażerów do nie ustępowania miejsca. Obsługa pociągu była wspaniała i stanęła po naszej stronie, dodatkowo motywując pasażerów ("Nie ruszymy póki ci państwo z rowerami nie wsiądą"). Później przez okno udało się spokojnie załadować jeszcze rower Kasi i Grześka Romaników oraz ich przyczepkę i sakwy. Zaś Kasia (w ciąży) z dzieckiem dostała miejsce w przedziale służbowym. Pociąg ruszył ze stacji mając bodajże 25 minut opóźnienia. Od nas wsiedli wszyscy.

Później był już luz, przynajmniej u nas. Kilka osób (w tym jeden rower i Pani z wielką paczką 2x1x0,1 metra) wysiadło w Częstochowie i udało się nam nawet kibel odblokować. Jedynie Pan rowerzysta, co marudził "tylko mi roweru nie porysujcie" nie był kontent gdy poprosił nas o pomoc przy wysiadaniu i usłyszał, że "tylko niech Pan nam rowerów nie porysuje". Ostatecznie chyba jednak zrozumiał swój błąd, a pomoc otrzymał ;)

No i w Warszawie przyszedł do nas jeszcze taki marudny kierpoć (inny niż ten z Opola, w międzyczasie zmieniła się obsługa). Od nas dostał zjebę i wycelowany w twarz obiektyw to sobie szybciuteńko poszedł, a na hasło, że rowery blokują usłyszał, że "nooo i powodują opóźnienia". Podobno później męczył Kasię i Izę. Widać One nie są wystarczająco chamskie by powiedzieć takiemu by "się walił" i "nie zawracał dupy". Będzie trzeba doszkolić :) Myśmy w każdym razie nie mieli takich oporów i może dobrze dla kierpocia, że nikt z nas (facetów) Go nie usłyszał ani nie widział, gdy marudził dziewczynom, a zwłaszcza Kasi w ciąży. Bo by dopiero usłyszał marudzenie i to na poziomie wcześniej mu nieznanym :D Zwłaszcza, że po przeprawie w Opolu każdy z nas był tak nakręcony, że do kolejnej zadymy wystarczyłaby iskra.

O historii ze wschodniego już czytaliście, to i ja dodawał nic nie będę. Może poza tym, że gdyby człowiek był naprawdę w potrzebie i umierał tam, to czekanie 30 minut na karetkę i inne służby pewnie byłoby czasem wystarczającym by sobie odpłynąć na tamten świat. Służby ratunkowe w Stolicy SUCKS, nawet dodzwonienie się trwało dobre 5 minut!

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #306 dnia: Września 12, 2011, 01:05:39 pm »
Jedynie Pan rowerzysta, co marudził "tylko mi roweru nie porysujcie" nie był kontent gdy poprosił nas o pomoc przy wysiadaniu i usłyszał, że "tylko niech Pan nam rowerów nie porysuje".
Dobre :) Jedna prośba - wrzucajcie linki do fotek do tematu http://forum.poziome.pl/index.php?topic=1398.msg19640#new bo ten pewnie będzie miał jeszcze parę stron i potem będzie ciężej je znaleźć.

gromanik

• kolarz na poziomie
    • Białołęka dla rowerów
« Odpowiedź #307 dnia: Września 12, 2011, 01:14:01 pm »

No i w Warszawie przyszedł do nas jeszcze taki marudny kierpoć (inny niż ten z Opola, w międzyczasie zmieniła się obsługa). Od nas dostał zjebę i wycelowany w twarz obiektyw to sobie szybciuteńko poszedł, a na hasło, że rowery blokują usłyszał, że "nooo i powodują opóźnienia". Podobno później męczył Kasię i Izę. Widać One nie są wystarczająco chamskie by powiedzieć takiemu by "się walił" i "nie zawracał dupy". Będzie trzeba doszkolić :) Myśmy w każdym razie nie mieli takich oporów i może dobrze dla kierpocia, że nikt z nas (facetów) Go nie usłyszał ani nie widział, gdy marudził dziewczynom, a zwłaszcza Kasi w ciąży. Bo by dopiero usłyszał marudzenie i to na poziomie wcześniej mu nieznanym :D Zwłaszcza, że po przeprawie w Opolu każdy z nas był tak nakręcony, że do kolejnej zadymy wystarczyłaby iskra.

Z tego, co Kasia powiedziała wynikało, że poradziły sobie z nim tak, że powiedziały, że Ci panowie na końcu jeszcze wysiadają, więc w czym problem ;-)

O historii ze wschodniego już czytaliście, to i ja dodawał nic nie będę. Może poza tym, że gdyby człowiek był naprawdę w potrzebie i umierał tam, to czekanie 30 minut na karetkę i inne służby pewnie byłoby czasem wystarczającym by sobie odpłynąć na tamten świat. Służby ratunkowe w Stolicy SUCKS, nawet dodzwonienie się trwało dobre 5 minut!

Funkcjonariusze Służby Ochrony Kolei ze wschodniego mają zero pojęcia i wyposażenia do udzielania pierwszej pomocy, Straż Miejska tylko przekazała informację pogotowiu, ale nawet nie przyszli na peron, bo to nie ich teren - w stanie zagrożenia życia nie tylko mogą, ale wręcz muszą podjąć działania. Inna sprawa, że w przeciwieństwie do SOK, SM ma coraz więcej apteczek i coraz więcej strażników umie z nich korzystać. Jakoś Centralny wraz z Policją, która ma tam komisariat mogą patrolować...
« Ostatnia zmiana: Września 12, 2011, 07:43:32 pm wysłana przez gromanik »

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #308 dnia: Września 12, 2011, 01:57:51 pm »
Makenzen - Googloidalne klony, córki i inni synowie mi nie leżą, nie znoszę przymusu podlegania śledzeniu i już! Jeszcze tyle o ile toleruję samą wyszukiwarkę, ale bez zaawansowanych możliwości no bo trzeba by było wpuścić do swego kompa podglądacza  >:( .
No cóż... ja picasę lubię, bo fotki się przewijają szybko. Za to kiepawo mi się ogląda zdjęcia w galerii Bartka Z., bo muszę przewijać stronę, żeby zobaczyć dolną część zdjęcia i podpis pod nim...
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

gromanik

• kolarz na poziomie
    • Białołęka dla rowerów
« Odpowiedź #309 dnia: Września 12, 2011, 02:22:00 pm »
No cóż... ja picasę lubię, bo fotki się przewijają szybko. Za to kiepawo mi się ogląda zdjęcia w galerii Bartka Z., bo muszę przewijać stronę, żeby zobaczyć dolną część zdjęcia i podpis pod nim...

Kombinacja klawiszy "ctrl" i "-" (minus) powinna rozwiązać problem  :)

raffi

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #310 dnia: Września 12, 2011, 02:23:53 pm »
kiepawo mi się ogląda zdjęcia w galerii Bartka Z., bo muszę przewijać stronę, żeby zobaczyć dolną część zdjęcia i podpis pod nim...

Od rozdzielczości mającej w pionie 768 pikseli już nie powinno być problemu. Przynajmniej na standardowych czcionkach.

Ale jak ktoś ma archaiczny monitor lub kompa i jedzie np na 800x600, albo podkręca czcionkę o kilka wielkości w górę to faktycznie może się nie mieścić. Galeria była projektowana pod konkretne kompy konkretnych osób ;)

bzaborow

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #311 dnia: Września 12, 2011, 02:27:42 pm »

jesli uzywasz firefoxa i masz normalny ekran "z tej epoki" to f11 powinno dac Ci nieco wiecej widocznosci naraz... a jesli Twoj monitor nie umie wyswietlic tych 700-1000px w pionie, to chyba tak czy siak niewiele na nim widac... Ale ogolnie pomysle, moze da sie jakos latwo dorobic skalowanie automatyczne do rozmiaru ekranu... kiedys;)
bartek maupa bzaborow.org

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #312 dnia: Września 12, 2011, 04:00:01 pm »
jesli uzywasz firefoxa i masz normalny ekran

Obawiam się, że normalny to ja mam tylko rower ;)
Mam bodajże 4-letniego lapka Toshiba Satellite Coś Tam. Spróbuję z tym ctrl - ;)
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

grzegorz

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #313 dnia: Września 12, 2011, 06:44:25 pm »
Na temat zlotu napiszę tylko tyle  => ;D

zulus

• kolarz na poziomie
    • rajder opole
« Odpowiedź #314 dnia: Września 12, 2011, 07:26:12 pm »
Kochani Zlotowicze IV zlotu, mam wielką prośbę. Czy wyrazicie zgodę na wykorzystanie paru, no może więcej jak paru Waszych fotek na stronie Rajdera? Będziemy wdzięczni.