Autor Wątek: Wypadki, kolizje, przypadki, zdarzenia...  (Przeczytany 292429 razy)

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
Odp: Wypadki, kolizje, przypadki, zdarzenia...
« Odpowiedź #60 dnia: Maja 16, 2011, 07:08:46 am »
Przebicia

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #61 dnia: Maja 29, 2011, 07:05:33 pm »
Gdy poruszamy się po ścieżkach rowerowych możemy spodziewać się różnych zdarzeń, nawet oberwać kulkę:
http://www.dzienniklodzki.pl/stronaglowna/408869,grozili-bronia-dziennikarce,id,t.html?cookie=1#material_1
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

storm

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: Maja 29, 2011, 08:51:03 pm »
Chwileczkę [cenzura], a od kiedy to ściezka rowerowa jest drogą dla samochodów?!
Osobiście NIGDY nie spotkałem się z wykorzystywaniem chodnika jako trasy dla karetki pogotowia, czy straży pożarcje, ba! Nawet Policji nie widziałem lecącej na sygnale po chodniku! (ale może za mało widziałem?) Tym bardziej więc dziwi mnie i niepokoi postawa oHroniaSZy, którzy NIE MAJĄ PRAWA poruszać się nawet w przypadku zagrożenia "na sygnale", nie są pojazdem uprzywilejowanym!!!!!!
Zresztą:
Takich wątpliwości nie ma radca wydziału ruchu drogowego Komendy Stołecznej Policji. - Ochroniarze nie mają prawa jeździć po drodze rowerowej. Nieważne czy pobierają z banku pieniądze, czy robią coś innego - mówi mł. insp. Wojciech Pasieczny. - Na drogę dla rowerów może wjechać policja albo pogotowie, ale też tylko w wyjątkowej sytuacji, gdy coś się dzieje - wyjaśnia.

Na miejscu Policji zainteresowałbym się licencją ochroniarską owych oHroniaSZy a przede wszystkim tym, czy aby ta firma ochroniarska spełnia wszelkie normy operacyjne... Bo mam wrażenie, że to jest jak zwykle banda chuliganów i kiboli przebrana w ładne mundurki z logiem swojej firmy i nic poza tym.

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #63 dnia: Maja 29, 2011, 09:45:25 pm »
Fotka jest ocenzurowana, bo niekoniecznie musi pochodzić z miejsca opisanego zdarzenia.

Dużo firm nie obsługuje przewozów bankowych w Łodzi.
« Ostatnia zmiana: Maja 29, 2011, 09:47:52 pm wysłana przez hansglopke »
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

tomek70

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #64 dnia: Czerwca 11, 2011, 11:23:03 pm »
wypadek pod moim domem chłopak własnie wyjechał ślicznym rowerkiem ze sklepu rowerowego, 50m od sklepów kilku małolatów domorosłych rajdowców postanowiło się przejechać bo przez cały dzień siedzą w tym samochodzie co można robić cały dzień w samochodzie nie wiem? Ale wiem jak cofają " szybcy i wściekli" tak wiec chłopak znalazł się pod samochodem ciągnęli go jakieś dziesięć metrów, ludzie podnieśli samochód i go wyciągnęli,  chłopaka zabrano do szpitala dzięki Bogu nic mu się nie stało . Przyczyna skrajny debilizm i brak zajęcia

https://picasaweb.google.com/70ismail/KomPic#5617086897583832834

https://picasaweb.google.com/70ismail/KomPic#5617087654810177938 

storm

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: Czerwca 11, 2011, 11:51:09 pm »
A te szczyle... ludzie nie zrobili tym gnojom od razu na miejscu żadnego linczu? Powinni... Przecież to jest próba zabójstwa w biały dzień...

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #66 dnia: Czerwca 12, 2011, 12:51:48 am »
Dzisiaj na mojej petli mialem dwa przypadki ze jakis cymbal ( w zasadzie dwoch roznych cymbalow ) wyskoczylo mi na czolowke ( bo trzeba wyprzedzic za wszelka cene). Zostawiajac sobie margines bezpieczenstwa i kontrolujac sytuacje postanowilem nie uciekac na pobocze, w obu przypadkach przezylem, w jednym pan kierowca odstapil od debilnego manewru obdazajac mnie niewybrednymi epitetami, ale wiecej sie na taka glupote nie odwaze...

Neverhood

• całkiem inny wariat
  • Erotoman-gawędziarz
« Odpowiedź #67 dnia: Czerwca 12, 2011, 08:08:31 am »
Takie są skutki ustępowania przez lata - zwykła tresura. Bardzo ładnie to widać na niektórych krajówkach , gdzie istnienie pobocza w praktyce oznacza najliczniej zapełniony  3 pas. Pozostaje tobie kamerka na suport i chwalenie się swoją twórczością filmową.
E tam poziome, rower transportowy - to jest to!

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #68 dnia: Czerwca 12, 2011, 11:07:58 am »
mialem dwa przypadki ze jakis cymbal ( w zasadzie dwoch roznych cymbalow ) wyskoczylo mi na czolowke
Widzę że trafiamy na ten sam typ idiotów, najgorzej jest jak jedzie się środkiem pasa na oponkach 1" a prawa krawędź pasa wygląda jak po bombardowaniu. Nie zjedziesz - ryzykujesz potrącenie, zjedziesz - ryzykujesz glebę /  połamanie kół.

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #69 dnia: Czerwca 12, 2011, 12:45:13 pm »
W zeszłe lato, jak pojechałem z Białegostoku pod Rajgród na spotkanie ze znajomymi, to miałem 2 podobne przypadki - też debile wyprzedzali na czołówkę, bo rowerzysta to nic na drodze i można zepchnąć. Na szczęście to były dla mnie podjazdy, do tego pod wiatr więc obładowanym rowerem szybko nie jechałem i dałem radę wyhamować na poboczu. Takich debili nigdy nie brakowało, nie brakuje i niestety nie będzie brakować.
Ciekawe, co by było jak bym kontrolując sytuację (odległość) kopnął w lusterko?
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

wrmichal

• wyczynowiec na poziomie
  • Turek Wielkopolska
    • http://picasaweb.google.com/wrmichal
« Odpowiedź #70 dnia: Czerwca 12, 2011, 01:40:12 pm »
Franc; Ja osobiście myśle , że zniesmaczony tą sytuacją kierowca super sportowego WV Golfa II , zatrzymał by się a potem wyskoczył i żądał odszkodowania od Ciebie , za to że Twój rower ma za wysoko pedała, i wciskał by kit że jechałeś środkiem drogi , i nie miał jak Cię wyprzedzić.
Co jak co ale chamów w tym kraju to nie brakuje. ;)
Ebenen ist eine Maschine.
Michał

tomo

• całkiem inny wariat
  • SWB DIY
« Odpowiedź #71 dnia: Czerwca 12, 2011, 05:07:52 pm »
Ciekawe, co by było jak bym kontrolując sytuację (odległość) kopnął w lusterko?
Prawdopodobnie kolano by Ci się zgięło w drugą stronę ;D Albo stopa uwięzła w resztkach lusterka i pojechałbyś z powrotem, w podróż swego życia powiewając jak chorągiew na burcie pierdzikółka ;D

tomek70

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #72 dnia: Czerwca 12, 2011, 06:28:29 pm »
mnie najbardziej wkurza jak wyprzedzają mnie tacy żeby po wyprzedzeniu   skręcić w boczna drogę i zajeżdżają  wtedy muszę gwałtownie hamować, ale chyba kiedyś nie wyhamuje u nas to nagminne

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #73 dnia: Czerwca 12, 2011, 08:03:49 pm »
Tomek70: aby uniknąć takich sytuacji, przed skrzyżowaniami jeszcze bardziej oddalam się od krawężnika, czyli przechodzę z odległości 1~1.5m na odstęp 1.5~2m. To ułatwia kierowcom podejmowanie właściwych decyzji.
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #74 dnia: Czerwca 12, 2011, 08:14:57 pm »
Tomek70: aby uniknąć takich sytuacji, przed skrzyżowaniami jeszcze bardziej oddalam się od krawężnika, czyli przechodzę z odległości 1~1.5m na odstęp 1.5~2m. To ułatwia kierowcom podejmowanie właściwych decyzji.

niestety na poludnie od naszej wsi mieszkaja chyba same bazmuzgie tapiry, bo taka sugestia nie jest przez nich zrozumiala.