Hello,
Witam wszystkich. Mój pierwszy post chciałem zadedykować literkom S i D oraz liczbie 14. Na rowerach jeżdżę od dawna, od dawna też sam w nich wszystko robię. Ostatni raz rower oddawałem do serwisu przed 2000 rokiem. Próbuję od jakiegoś czasu poświęcić trochę wysiłku w wykonywanie elementów z kompozytów FRP, ale średnio mi to się udaje. Tkaniny z włókien węglowych są nadal drogie. Co do rowerów poziomych jestem trochę sceptyczny, ale zapisałem się na Wasze forum, gdyż na ostatniej Warszawskiej Masie Krytycznej widziałem całkiem zgrabny rowerek - trójkołowiec delta z napędem flevo. Chętnie bym poznał właściciela/konstruktora, rowerek mnie znacznie urzekł swoją prostotą, ładnym kształtem i małymi gabarytami zewnętrznymi. Można mi zadawać pytania odnośnie ogólnej konserwacji roweru, doboru komponentów, oraz teoretycznej wiedzy z kompozytów - temat mojej pracy dyplomowej dotyczył kompozytów polimerowych, a moją promotorką była pani Anna Boczkowska, współautorka podręcznika o kompozytach dla WIM PW, nadal dużo wiem chociaż brak praktycznego wykorzystania tej wiedzy...
Adrian Socho