Autor Wątek: FWD zwany jako Cruzbike  (Przeczytany 42031 razy)

wrmichal

• wyczynowiec na poziomie
  • Turek Wielkopolska
    • http://picasaweb.google.com/wrmichal
Odp: FWD zwany jako Cruzbike
« Odpowiedź #45 dnia: Września 14, 2010, 02:35:53 pm »
Ja wiem czy na magnata nie chce żeby ludzie sobie myśleli ze jestem nie wiadomo jaki wielki u mnie w mieście są 3 poziomy.Dwa LWB i jedno SWB.Dla mnie oznacza to zazdrość i to że  tak mówią oznacza to że sami by tego nie zrobili a to trudne moim zdaniem nie jest.Może gdy by się więcej dowiedzieli o tym rowerze,no może to by coś zmieniło.
Ebenen ist eine Maschine.
Michał

sławek

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #46 dnia: Września 14, 2010, 03:20:34 pm »
u mnie w mieście są 3 poziomy.Dwa LWB i jedno SWB.
  Macie 3 poziomy czy 3 osoby jeżdżące na poziomach? Bo my w Opolu mamy poziomów z 20 ale ludzi jeżdżących stale 4 a w porywach 6-7.
  Czyli macie o wiele lepszy wynik w "ilości rowerów poziomych na głowę statystycznego mieszkańca"
  Gdyby wszyscy mieli waszą średnią to w Warszawie powinno być 20 tys poziomych rowerzystów  ::)

Mądrość ludowa odnośnie zazdrośći
"Lepiej by Ci zazdrościli, niż mieli by Cię żałować"  ;D
Sławek

MaciejDlugosz

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: Września 14, 2010, 04:46:22 pm »
Myśląc przez jakiś czas,doszedłem do wniosku iż, ludzie którzy się naśmiewają z takich ludzi jak my którzy maja swój styl mających wspaniałe rowery są poprostu zazdrośni.Ostatnio usłyszałem najnowszą nowinkę od kolegi na mój temat;
"ten wróbel to ma chyba za dużo kasy że tak kozaczy tym rowerem"

Dialog z "Dnia Świra":

- "Sylwuniu to jednak samobójstwo było kupować Ci jaskrawo-pomarańczową kurtkę Levis'a"
- "Diwajsa"

- "Diwajsa. Jeszcze Cię gdzieś zabiją przez nią"
- "Jest zaje..sta"

- "Tyle napadów teraz"
- "Napadów... Ty jesteś tato..."

- "Nhyyy... Zobaczymy jak sie ożenisz i będziesz miał ..."
- Ja się nigdy nie ożenię"

- "Dobra i będziesz miał własne dzieci to zobaczymy"
- "Ja nie będę miał dzieci"

- "Ah - pierd...sz synuś że głowa boli"
- "Tato - jak się tata odzywa do dziecka?"

- "No bo dlaczego masz się nie ożenić [...]"

------------------ koniec cytatu (później leci "z grubej rury" więc już nie zacytuję)

Na "pocieszenie" podam fakt o którym tylko czytałem - chyba zresztą całkiem autentyczny - że w biednych krajach nie warto szpanować zadbanym rowerem, bo wtedy zazdrosne dzieciaki potrafią ze złości rzucać kamieniami w rowerzystę (ponoć dotyczy to jednakowo rowerów "tradycyjnych" czy poziomych). I dlatego na wyprawę po biednych krajach warto "oszpecić" taśmą klejącą czy byle jaką farbą nasz rower.

sławek

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #48 dnia: Września 14, 2010, 05:43:55 pm »
Na "pocieszenie" podam fakt o którym tylko czytałem -  że w biednych krajach nie warto szpanować zadbanym rowerem, bo wtedy zazdrosne dzieciaki potrafią ze złości rzucać kamieniami w rowerzystę (ponoć dotyczy to jednakowo rowerów "tradycyjnych" czy poziomych). I dlatego na wyprawę po biednych krajach warto "oszpecić" taśmą klejącą czy byle jaką farbą nasz rower.

No i co w tym dziwnego? W biednych krajach rower to majątek taki sam albo i większy niż u nas auto.
  A ile u nas ma miejsca/miało miejsca aktów wandalizmów spowodowanych zazdrością? Nie stać mnie na brykę to twoja gnoju też nie będzie taka śliczna >:( - i dawaj gwoździem po lakierze 

No ja też czytałem - leciało to mniej więcej tak - Emanuel jest ofiarą min przeciwpiechotnych- stracił obie nogi. Od Stowarzyszenia Amerykańskich Weteranów dostał rower (handbika?) którym dojeżdża na oddalone o 6km swoje pole manioku, który uprawia czołgając się na brzuchu.  Ma siedmioro dzieci. W swojej wiosce uważany jest za zamożnego człowieka..."

Cóż Polska to nie Holandia, ale z nami też wielu by się chciało zamienić... ::)
Sławek

wrmichal

• Turek Wielkopolska
« Odpowiedź #49 dnia: Września 14, 2010, 06:28:07 pm »
Chodziło mi że u mnie w mieście 3 osoby mają poziomy.
Michał

wrmichal

• Turek Wielkopolska
« Odpowiedź #50 dnia: Września 16, 2010, 06:04:24 pm »
Powiem tak niech ludzie sobie myślą co chcą ja na pieniądzach nie śpię ani  moi rodzice też tak więc tych co mi dowalają ze jestem nie wiadomo jaki mam w głębokim poważaniu czyli w ....Nie będę się czarował z nimi, w sobotę jade na jakąś przejażczkę z katechetą na poziomkach ciekawe czy pogoda dopisze miejmy nadzieje że tak.
Michał

wrmichal

• Turek Wielkopolska
« Odpowiedź #51 dnia: Września 21, 2010, 02:35:39 pm »
Witam ffd na sprzedasz jeżeli ktoś chętny to prosze bardzo cena napewno niższa bo niepomalowany.Wszystkie akcesoria które potrzebne są w komplecie.Cena ...nie wiem jeszcze jaka.
Michał

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #52 dnia: Września 21, 2010, 02:53:21 pm »
Witam ffd na sprzedasz jeżeli ktoś chętny to prosze bardzo cena napewno niższa bo niepomalowany.Wszystkie akcesoria które potrzebne są w komplecie.Cena ...nie wiem jeszcze jaka.

ogloszenia w dziale kupie / sprzedam. A dlaczego sprzedajesz ?

wrmichal

• Turek Wielkopolska
« Odpowiedź #53 dnia: Września 22, 2010, 06:41:12 am »
Sprzedaje ponieważ zbliża się u mnie taki okres w którym zawsze jest potrzebna kasa.Myślę jeszcze. ;)
Michał

tomek70

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #54 dnia: Września 26, 2010, 12:15:28 pm »
ps Michał zapomniałem ci powiedzieć o jeszcze jednej kwestii technicznej możesz mieć problemy ze sterowaniem rowerkiem z powodu układu kierowniczego trzeba wymienić w mufie kierownicy wianki to znaczy wyciągnąć wianki wyjąc kulki i założyć kulki bez wianków kulek musi być na max ile tam zmieścisz  jeśli tego nie zrobisz rower dziwnie się zachowuje

wrmichal

• Turek Wielkopolska
« Odpowiedź #55 dnia: Września 26, 2010, 05:05:18 pm »
Tzn tam są koronki to muszę wsadzić same kulki tak?
Michał

tomek70

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #56 dnia: Września 27, 2010, 04:14:59 pm »
tak wyjąć koronki z nich wyjąć kulki i wziąć jeszcze inne koronki bo tych kulek z jednych koronek będzie mało posmarować  te nie wiem jak to nazwać towotem przykleić kulki i złożyć całość
 inaczej mówiąc zastąpić koronki kulkami tyle kulek ile tylko się da

wrmichal

• Turek Wielkopolska
« Odpowiedź #57 dnia: Września 27, 2010, 05:37:18 pm »
Ale odczuję jakąś różnice w prowadzeniu?
Michał

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #58 dnia: Września 27, 2010, 08:28:50 pm »

Rumcajs1

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #59 dnia: Września 28, 2010, 06:34:14 am »
Wyjmowanie wianków i zakładanie samych kulek ma na celu wyeliminowanie najczęstszej awarii w postaci pękania koszyczków, co skutkowało "przeoraniem" bieżni i samych kulek odłamkami koszyczka. Przy prawidłowo skręconych sterach (piastach czy suporcie) wianki czy kulki luzem nie mają najmniejszego znaczenia, więc nie rozumiem w jaki sposób taka modyfikacja miałaby wpłynąć na sterowność roweru?? Jeśli już, to proponowałbym zainwestować w dobry smar, a ŁT podarować najgorszemu wrogowi :P..
Jeżeli półtorej kury zniesie półtora jajka w półtora dnia, to ile jajek zniesie dziewięć kur w dziewięć dni?