Namyślałem się, naciąłem, na szlifowałem, w końcu udało się usiąść i pojechać..

- Napęd na razie na przód na próbę,
- miało być z amortyzowanym tyłem, kupiłem nawet dumper okazało się, że nie ma tam dla niego miejsca

- miało być jednobelkowo, ale po wstepnych przymiarkach fotelik wyszedł za wysoko. Zrobiłem łącznik, przy fwd bardzo szybko mozna go złożyć do transportu, jak bede chciał z przodu przetestować 26" to zrobię nowy łącznik, unikne zmiany wysokości fotelika jak przy jednobelkowcu,
- fotelik z aluminium, kosztował mnie 160zł, kąt oparcia nie zgadza sie z moim planem. Nie mogłem znaleść takiego materiału siatkowego mocnego, to kupiłem najmocniejszy "hamakowy", na początku była jedna linka naciągająca materiał(pret alu 1/8") na całej długości, ale bardzo ciezko było tak sciągnąć zeby miało jako taką sprężystość, potem podzieliłem na trzy sekcje

i dzisiaj po 50m jazdy po wybojach rozerwało sie jak za mała marynarka.
Także fotelik raczej chyba kupie ze sklepu a ten sprzedam albo poszukam lepszego materiału.
W sumie zrobiłem jakieś 30km, idea jest Super ! Jest wygodnie, co do napedu to musze jeszcza na tył pociągnąć łańcuch i porównać. Nie wygląda bo nie jest jeszcze w 100% skończony ale narobiłem sie dośc sporo, doceniam teraz każdą własną konstrukcje, zeby zrobic coś na prawde konkretnego potrzebne są wieksze pieniądze, dostęp do narzędzi (gietarka, tokarka, porządna spawarka tig/mig). Na razie, musze zmienic albo naprawić fotelik i pojeździć troche wiecej, zeby dojść do swojego "ideału"

.
Zdjęcia:
https://picasaweb.google.com/100696727125519659415/SwbFwd#