Kurcze Panowie troche mi już głupio bo kombinuje dość mocno : ). Ale ten Warrior i te plany to jakoś tak nie bardzo.. Brakuje tam takich typowych rysunków technicznych, to jest raczej dla ludzi co mają spawarki, można sobie na wiadrach poustawiać i kombinować, ale ja tam w tych Planach to nawet sie długości bazy kół nie moge doszukać, ciutke chaotyczne to takie, taka jednobelkowa konstrukcja jest fajna ale to trzeba tak solidnie pospawać i solidny materiał miec zeby to było trwałe, to pewnie daje rady ale ja ze swoim małych czujem technicznym jakoś tego nie czuje i troche sie boje takiej małej tolerancji: ): ).
Dlatego zrobiłem jeszcze raz rekonesans z tych planów które są dostępne i już bez kombinacji wezme sie za tego trajka z Jetrike.com Ten Henry Tomas to cholernie kreatywny gościu, takie tam rozkminy sadzi na tematy geometrii itp. także mimo, ze nie znalazłem jeszcze zbudowanego trajka z tych planów to myśle, ze on by sie pod jakimś słabym projektem nie podpisał. I siedzenie mozna samemu zrobić, zwrotnice tak samo, na łozyskach slizkowych to wszystko wyjdzie duzo taniej. Bazowałbym w 99% na planach do 20"-24" ewentualnie z tyłu troche wyzej bym haki zamocował, zeby zamontować koło 26", ale to jeszcze musze dokładniej sprawdzić.
W poniedziałek ide do centrostalu sie pytać o stal nierdzewną konstrukcyjną, jakie mają po ile itp.
Jedynie sie zapytam czy ktoś nie chciałby tych planów odkupić za jakąś symboliczną kwote np. 10zł. Ja wiem, ze to nie jest do końca fair, ze prawa autorskie, temat dość śliski ale 50zł to juz troche jest takze zawsze sie choć kawałek zwróci i bedzie na śrubki : ).
Jak bede miał pytania, ale to już tylko takie konkretne to bede pisał.
Pozdrawiam Marek.