Autor Wątek: Wniosek odnośnie kol.(?) Macieja Długosza  (Przeczytany 82548 razy)

toft

• wyczynowiec na poziomie
Odp: Wniosek odnośnie kol.(?) Macieja Długosza
« Odpowiedź #75 dnia: Sierpnia 28, 2010, 07:05:15 pm »
A tak w ogóle to wsiowy rower czy jakoś tak pewnie pejoratywny jest...(ja tam kocham wieś) ale że pada to z ust faceta który sam siebie zdefiniował jako konstruktora który "samodzielnie dobrał części do dwu górali i odbił siodełko z włókna szklanego''... no cóż to jak szczekanie ratlerka na doga niemieckiego, może i upierdliwe ale dogowi wystarcza świadomość ze wystarczy iż raz od niechcenia klapnie zębami :),

Rumcajs1

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #76 dnia: Sierpnia 28, 2010, 07:45:42 pm »
Chmm.. - zapomniałeś o modelu z drutu zbrojeniowego!!
Jeżeli półtorej kury zniesie półtora jajka w półtora dnia, to ile jajek zniesie dziewięć kur w dziewięć dni?

toft

« Odpowiedź #77 dnia: Sierpnia 28, 2010, 07:57:10 pm »
sory, tego nie kojarze

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #78 dnia: Sierpnia 28, 2010, 08:08:16 pm »
Niestety, nie każdy ma czas podróżować po innych forach i szukać ciekawostek. Zwłaszcza jak się nie zna języków. Dobrze, że pewne rozwiązania się pojawiają u "nasz" na forum. Im więcej, tym lepiej.

Każdy ma prawo do swojego zdania.

KRÓL jest jeden. Reszta to poddani.
Tylko niech Jego Wysokość czasem spojrzy, czy aby nie jest nagi.

"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Rumcajs1

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #79 dnia: Sierpnia 28, 2010, 08:18:03 pm »
toft - chociażby ten wątek, 3 strona .. Pierwotnej wypowiedzi nie chce mi się szukać, a znając życie te fotki pojawiły się na forum przynajmniej 5 razy w innych postach ;)
Jeżeli półtorej kury zniesie półtora jajka w półtora dnia, to ile jajek zniesie dziewięć kur w dziewięć dni?

toft

« Odpowiedź #80 dnia: Sierpnia 28, 2010, 09:01:21 pm »
Heh, no okej...:( z mojej strony eot w temacie... Ide lutować wtyczki do halotronów do manetki gazu:) mam nową zabaweczzkę:)

technolog1

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #81 dnia: Sierpnia 28, 2010, 09:09:13 pm »
Witam
 Poziomkowcy to anarchiści, każdy jest dla siebie królem stąd te emocje
Pozdrawiam T1

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #82 dnia: Sierpnia 28, 2010, 09:13:56 pm »
Witam
 Poziomkowcy to anarchiści, każdy jest dla siebie królem stąd te emocje

ja tam jestem buntownikiem :)

MaciejDlugosz

• Gość
« Odpowiedź #83 dnia: Sierpnia 28, 2010, 11:18:58 pm »
Dajecie się prowokować jak dzieci. Zarówno na tym forum jak i na grupie pl.rec.rowery wiele wątków z udziałem Macieja kończy się flejmem, kłótnią, obrażaniem, plonkowaniem itd. Wystarczy ignorować i nie odpisywać na posty owego osobnika, a problem rozwiąże się sam - niekarmiony troll szybko zdechnie z głodu.

Hę?? Nazywasz mnie trollem. Mam zdechnąć z głodu??

Chłopie! Podżegujesz do nienawiści. Chyba masz zlłe intencje. live evil - żywe zło. Aha. Rozumiem.

Co się kończy flejmem? jak masz racjonalne myślenie to emocjonalni obrażą się na to że obalisz parę mitów.

Podziel się raczej wiedzą a nie nakręcaj ludzi na agresję na ludzi i "rzekome" "nie karmienie trolla". Troll ma trochę praktyczznych spostrzeżeń. Ignorowanie zawsze działa w dwie strony -bo  każesz ignorować trolla i każesz też ignorować niezależne myślenie. Tylko jedna wiara, jedna słuszna. Brawo! Reszta do piekła i niech zdycha z głodu. Mówisz to Ty - żywe zło (live evil). Chłopie! Masz rozbójnickie metody zniechęcania do ludzi. Skup się raczej na konkretnych rzeczach a nie wyganiaj ludzi kijem. Jak jesteś perfekcjonistą to idź do laboratorium. Jakaś obsesja. Nie wolno samemu czegoś zauważyć. Ty masz jakieś "lobby" któremu nie służą moje posty? Co to za lobby? A może masz elektorat ludzi obrażalskich? A może to ludzie u władzy? Hmmmm??

MaciejDlugosz

• Gość
« Odpowiedź #84 dnia: Sierpnia 28, 2010, 11:33:25 pm »
A tak w ogóle to wsiowy rower czy jakoś tak pewnie pejoratywny jest...(ja tam kocham wieś) ale że pada to z ust faceta który sam siebie zdefiniował jako konstruktora który "samodzielnie dobrał części do dwu górali i odbił siodełko z włókna szklanego''... no cóż to jak szczekanie ratlerka na doga niemieckiego, może i upierdliwe ale dogowi wystarcza świadomość ze wystarczy iż raz od niechcenia klapnie zębami :),

Wiem jakie są kolejne etapy laminowania o czym napisałem, to będziesz to pomniejszał. żeby odbić siodełko to musiała zostać zrobiona forma. I o robieniu form moge Ci konkretnie wszystko opowiedzieć. Włókno szklane to śmierdzący temat. Plus dużo ryzyka że Ci szczepi odbijany produkt. A siodełka z metalu są lekkie i o wiele bardziej wytzrymałe. Wchodzę w metalurgię, bo to lepsza dziedzina do tworzenia. nie rozumiem - znowu mam być pomniejszony bo... Pospawałem prototyp który dał mi wiele do zrozumienia? to co - miałbym go robić z włokna szklengo żeby zostać guru od włókna szklango? Umiesz spawać? Powiedz co potrafisz, z czym masz doświadczenie i nie mów że pierwsze konstrukcje świadczą o "nie konstruktorskim podejściu". przypomnij sobie motocykle WSK niedo-robione przez inżynierów. A potem pogadamy o prawdziwcyh konstrukcjach. Epitet inżynier konstruktor nie znaczy że robisz coś niezwykłego. Po prostu trzymasz się zasad. powiedz coś o zasadach a nie odwracaj uwagi na wielkość warsztatu. Owiewki mają trochę wad gdy są z włokna. Po co dłubać w tym skoro są braki?? Są lepsze metody. Aha. Nawet nie chciało ci się zrobić zdjęcia korby z wolnobiegiem ani nie chciało ci się opisać jak to zrobić. Powodzenia. Weź aparat w dłoń. Włóż kartę pamięci. Hał hał.

MaciejDlugosz

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: Sierpnia 29, 2010, 12:46:50 am »
Mógłbym całe dnie spędzać na kopiowaniu fotek i wklejaniu ich na to forum, i co?? - byłoby to przejawem pomocy, dyskusji, analizy?? Jeśli takie działanie (KOPIOWANIE) ma być wyznacznikiem aktywności to chyba nie tędy droga - chyba że idziemy w kierunku ilości a nie jakości.. Takie działanie byłoby usprawiedliwione, gdyby odnosiło się do jakiegoś konkretnego problemu (na zasadzie - jak to zrobili inni), ale tak jak jest jest to tylko i wyłącznie nabijanie ilości postów.

hmmmm? Rozwijam Dokładnie wątek o spawaniu, mówie konkretami a ty wyskoczyłeś "byłoy miło gdybyś wiedział". Wyjaśniłem dokładnie jak to jest  z alu a Ciebie przytkało. Analiza odbyła się na przykładzie mechanizmu różnicowego/ meachanizmu dwóch wolnobiegów. Nie jest Ci to w smak więc ty nie chcesz tego analizować. O pasku zębatym ani słowa z twojej strony prócz zastraszania ziarnem piasku. Analizowałem materiały, warunki pracy, moce. Przytkało cię. Podałeś siły w przekładni rowerowej. Przeanalizowałem to. Przytkało cię. Mów do końca.

Po drugie - nawet moja Pani stwierdziła, że ten człowiek to mały despota.. Wystarczy przeczytać mój wątek http://forum.poziome.pl/index.php?topic=670.0, w którym cała dyskusja była spokojna i wyrównana do momentu, w którym głos zabrał kol(?). Maciej. Toż to był cały wykład, po przeczytaniu którego poczułem się malutki i zmieszany z błotem za swój pomysł!! Na dodatek - nieustające kpiny z powodu jedynych możliwości wykonania, tak jakby to było najistotniejsze.. I właśnie tu jest sedno - dla niego jedynymi słusznymi rozwiązaniami są jego rozwiązania, jedynymi słusznymi koncepcjami są jego koncepcje..
Nawet mój rozum mówi mi że ty kombinujesz na siłę i zasłaniasz się liczbami bez odniesień co możliwoąści zwykłej stali. Dla ciebie konstruowanie piast wielobiegowych wymaga lotniczych tytanów. Bez przesady. Ja robię porównania technologii, materiałów, kosztów wytworzenia, uzyskanych efektów. Moje racjonalne myślenie jest autoryzowane. Niie wymyślam tego co zostało wymyślone. Prezentuję. A ty autoryzuj i trzymaj się siły tradycji/ siłt sektora samochodowego/ sektora lotinczego.

Forum to miejsce publicznej debaty, i tłumaczenie że "... mnie podpuścił i zdenerwował, dlatego mu pojechałem" jest poniżej wszelkich norm w świecie dorosłych ludzi. Jeśli kol(?). Maciej pisał to poważnie, to tym samym musi zaakceptować fakt, że inni (i to o wiele wcześniej) mieli prawo poczuć się w ten sam sposób, i to za sprawą jego wypowiedzi. Skoro tego nie rozumie - uważam, że dyskusja z nim jest poniżej mojej godności (na dobrą sprawę - mógłby być moim synem).
Faceci mówią wprost. Kobiety kochają domysły. Słuchaj się swojej Pani. I znowu (kolejmy) przerośnięty instyknt ojcowski.

I po trzecie - odeszłem z tego forum

... Żeby wrócić i zrobić skuteczniej wrażenie "oburzonego" i emocjonalnie poszkodowanego/ zdruzgotanego którego trzeba teraz wspierać i powołać silny elektorat

po zbluzganiu gemsiego, i odnośnikach do "wiejskości...". Jak pisałem wcześniej - takiego chamstwa nie widziałem nigdzie indziej :(.. Później doszedłem do wniosku, że faktycznie - ten gnojek (bo za takiego go uważam po słowach do gemsiego) nawet nie zrozumiał co się dzieje, a gdy inni pójdą w moje ślady - z tego forum nic nie zostanie..

Tak. taaaaaak! kiła i mogiła - tyle zostanie. Uciekajcie moje dzieci! Uciekajcie do tatusia! Albo słuchajcie zawsze mamy, trzymajcie się nogawki tatusia albo trzymajcie się spódnicy mamusi! Najlepiej zrobić z siebie ofiarę, wywołać tragedię i wzbudzić emocje. i wszyscy pójdą w twoje ślady. Dramat życia. Sugestia dla ludu. Wiem, około 70% społeczeństw nadajje się do manipulacji. Mam mniejszy "elektorat". Są też niezależni obserwatorzy którym oprócz emocji chce się też myśleć, włączyć zdolność rozumienia i rozróżniania.. Weź te 30% ludzi też pod uwagę. Demokracja rządzi. Ja biję do rozsądku. Jestem facetem. Kobieta bywa przewrażliwiona i czuła. Wszyscy przewrażliwieni pouciekają. Mam takie przykre skojarzenie że dużo mężvczuyzn w Polsce nadmiernie wzoruje się na kobietach. Kobiety uciekają ze związków. Może by tak jednak stawić czoła?

*Gemsi nazywa twoje zakłady lotnicze gówno warte* (* to tylko przykład żebyś zrozumiał*). Ty mu tłumaczysz a on się dalej tłumaczy że to kupa. Są tanie, skuteczne rozwiązania i mamy sobie z nich bezpodstawnie szydzić? hmmmm? Widzę w fabryve części do samochodów że stosują coroplast. Zobaczyłem i stwierdziłem że ten materiał ma możliwości. Pokazuję owiewki z coroplastu. Są też ładne owiewki. Coroplast wytrzyma jako bagażnik. Jak wozisz tasaki, noże, włączone piły spalinowe  to weź 7mm coroplast. A tu nic - zero porównań, zero doświadczeń tylko stwierdzenie: *Gemsi nazywa twoje zakłady lotnicze gówno warte* (* to tylko przykład żebyś zrozumiał*). Ty mu tłumaczysz a on się dalej tłumaczy że to kupa.  Niech gość zrobi chociaż rzetelne poŕownanie. Bo do aplikacji przez niego raczeej nie dojdzie. Samo słowo "kupa". Bez rzeczowego uzasadnienia.

Kupa jest nie tylko na wsi. W mieście też jest kupa. Coroplast to kupa. a teraz moje "bluzgi". Dyszel. Koń. No co ja poradzę - na kupę nie będę sięgał po gnój. Więc został mi dyszel i ostał mi się koń.

live_evil

• Administrator
  • całkiem inny wariat
  • ...i stąd wiemy, że Ziemia ma kształt banana
« Odpowiedź #86 dnia: Sierpnia 29, 2010, 12:49:15 am »
Chłopie! Podżegujesz do nienawiści.
Kłamstwo.

Cytat: Maciej Długosz
a nie nakręcaj ludzi na agresję na ludzi
Kolejne kłamstwo.

Masz rozbójnickie metody zniechęcania do ludzi.
Żeby się nie powtarzać - nieprawda.

Skup się raczej na konkretnych rzeczach a nie wyganiaj ludzi kijem.
Kłamstwo. Nikogo nie wyganiam.

BTW - troll nigdy nie potwierdzi, że jest trollem

MaciejDlugosz

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: Sierpnia 29, 2010, 12:59:24 am »
Dajecie się prowokować jak dzieci. Zarówno na tym forum jak i na grupie pl.rec.rowery wiele wątków z udziałem Macieja kończy się flejmem, kłótnią, obrażaniem, plonkowaniem itd. Wystarczy ignorować i nie odpisywać na posty owego osobnika, a problem rozwiąże się sam - niekarmiony troll szybko zdechnie z głodu.

Chłopie! Podżegujesz do nienawiści.
Kłamstwo.

wiele wątków z udziałem Macieja kończy się flejmem, kłótnią[...] Wystarczy ignorować i nie odpisywać na posty owego osobnika, a problem rozwiąże się sam - niekarmiony troll szybko zdechnie z głodu.

a nie nakręcaj ludzi na agresję na ludzi
Kolejne kłamstwo.

wiele wątków z udziałem Macieja kończy się flejmem, kłótnią[...] Wystarczy ignorować i nie odpisywać na posty owego osobnika, a problem rozwiąże się sam - niekarmiony troll szybko zdechnie z głodu.

Masz rozbójnickie metody zniechęcania do ludzi.
Żeby się nie powtarzać - nieprawda.

Skup się raczej na konkretnych rzeczach a nie wyganiaj ludzi kijem.
Kłamstwo. Nikogo nie wyganiam.

BTW - troll nigdy nie potwierdzi, że jest trollem

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 29, 2010, 01:17:43 am wysłana przez Maciej Długosz »

live_evil

• Administrator
  • całkiem inny wariat
  • ...i stąd wiemy, że Ziemia ma kształt banana
« Odpowiedź #88 dnia: Sierpnia 29, 2010, 01:23:49 am »

Tak, nazywam cię trollem. Być może nie wiesz, co to znaczy zagłodzić trolla, zatem wyjaśniam - karmienie trolla to dawanie mu pożywki, czyli postów. Zagłodzenie trolla, to jest ignorowanie jego postów, co spowoduje, że z czasem straci zapał i znajdzie sobie inne miejsce do trollowanie.
Cała reszta postu wyżej to radosna nadinterpretacja cytującego.

Rumcajs1

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #89 dnia: Sierpnia 29, 2010, 08:34:35 am »
Zgadza się, nie odpowiadam - a wiesz dlaczego? Bo z tobą nie da się dyskutować.. Yin, kaczor1, hansglopke, cruzbike, sławek, Neverhood, gemsi, mpalternatywa, live_evil, toft - skoro tylu ludzi (tylko w tym wątku) widzi trudność w dyskusji z Tobą, to chyba powód do zastanowienia się nad sobą..