Autor Wątek: Zapraszam na wspólną jazdę (spotkanie nr4) Katowice 06.06.10  (Przeczytany 9120 razy)

Yin

• całkiem inny wariat
Zapraszam na wspólną jazdę (spotkanie nr4) Katowice 06.06.10
« dnia: Czerwca 03, 2010, 08:52:08 pm »
Ruszamy w niedzielę (06.06.10) o godzinie 14.35 spod bramy chorzowskiego zoo:

Trasa: do uzgodnienia, prawdopodobnie okolice stronę Pyrzowic / Świerklańca).

Wstępnie obecność zadeklarowało czterech poziomych, + jeden na 50% ( jak obowiązki rodzinne pozwolą)  :).

W przypadku złej pogody (odpukać) spotkanie przekładamy.

« Ostatnia zmiana: Czerwca 03, 2010, 08:57:29 pm wysłana przez Yin »

Jadziek_78

• sympatyk na poziomie
  • **
Odp: Zapraszam na wspólną jazdę (spotkanie nr4) Katowice 06.06.10
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 04, 2010, 09:08:04 pm »
Jeżeli jutro uda mi się nagwintować otwór w ramie pod przerzutkę to pojawię się tak jak zapowiadałem. Niestety dziś dokręcająć tylną przerzutkę przegwałciłem gwint w rami w przerzutce jest OK na całe szczęście. Jutro przepuszczę gwintowanik i się okaże, jeżeli uda sie to skręcić to zostanie tylko regulacja przerzutki i jadę w niedzielę z Wami. Pozdro

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 04, 2010, 09:30:48 pm »
Gdyby po gwintowaniu gwint był za słaby to można obwinąć śrubę przerzutki taśma elektryczną dla pogrubienia, lub wkleić śrubę w gniazdo na klej epoksydowy. A jeśli masz koło na grubej ośce przykręcanej śrubami to zawsze można dać hak przerzutki na ośkę.  W każdym razie trzymam kciuki za skuteczną walkę z maszyną :)

Jadziek_78

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 04, 2010, 09:35:33 pm »
Ostatecznie wkręcę na locktide i będzie wieczne ;D

recutibi

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 05, 2010, 03:43:10 pm »
Ruszamy w niedzielę (06.06.10) o godzinie 14.35 spod bramy chorzowskiego zoo:

Trasa: do uzgodnienia, prawdopodobnie okolice stronę Pyrzowic / Świerklańca).

Wstępnie obecność zadeklarowało czterech poziomych, + jeden na 50% ( jak obowiązki rodzinne pozwolą)  :).

W przypadku złej pogody (odpukać) spotkanie przekładamy.

Panowie,
będę ale tylko na krótko, żeby się przywitać, i bedzie ze mną zaprzyjaźniona rodzinka zafascynowana poziomami (synek właśnie zlazł z trajka mojej żony, która dzisiaj nareszcie zdecydowała rozpocząć sezon....)

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 05, 2010, 08:11:24 pm »
Panowie,
będę ale tylko na krótko, żeby się przywitać, i bedzie ze mną zaprzyjaźniona rodzinka zafascynowana poziomami (synek właśnie zlazł z trajka mojej żony, która dzisiaj nareszcie zdecydowała rozpocząć sezon....)

Dobre i to :). Miło będzie się spotkać w większym gronie :)

INDIV

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 06, 2010, 09:53:36 am »
Witam!
Ja będę na pewno, Patrycja też :)

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 06, 2010, 06:00:04 pm »
Dziękuję wszystkim za przybycie, było w sumie pięć poziomek + rowerocykl Indiv'a :)
Przejechaliśmy według mojego licznika 46.21km w   02:26h co daje średnią 18.99 km/h.

Filmik: http://www.youtube.com/watch?v=AMjix-mSsKE (jakość niestety jest jaka jest  ::) )

Fotki:

« Ostatnia zmiana: Czerwca 06, 2010, 06:05:33 pm wysłana przez Yin »

cyqlop

• całkiem inny wariat
  • Czułów
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 06, 2010, 08:50:24 pm »
ale Ci piszczą hamulce :)
Moja mała firemka
https://cnc-warsztat.pl (frezuje aluminium, drewno, tworzywa sztuczne)  ZAPRASZAM, DOBRE CENY

Druga strona
https://sites.google.com/site/cyqlopproject

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 06, 2010, 09:04:09 pm »
Nowe klocki w przednim kole, muszą się dotrzeć. Ale dzięki temu nie potrzebuje dzwonka - wystarczy przyhamować przed pieszymi i uciekają ;). ( Raz nie zadziałało, trafiłem na wycieczkę emerytów - kombatantów. Ale w tym przypadku i airzound by chyba nie pomógł ;). )

sławek

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 07, 2010, 06:37:14 am »
Nowe klocki w przednim kole, muszą się dotrzeć. Ale dzięki temu nie potrzebuje dzwonka - wystarczy przyhamować przed pieszymi i uciekają ;). ( Raz nie zadziałało, trafiłem na wycieczkę emerytów - kombatantów. Ale w tym przypadku i airzound by chyba nie pomógł ;). )

No, można się naciąć na  grupę kombatantów ale nie tylko. Jak sobie ktoś wsadzi słuchawki do uszu i puści muzę na full to można by bo czołgiem rozjechać a on by nie usłyszał ;)
  Przy okazji sygnałów dźwiękowych - przepisy mówią o "nieprzeraźliwym dźwięku". To tak na marginesie- bo moim zdaniem- piesi są naszymi naturalnymi sojusznikami i nie ma co ich zrażać...
  Pozbawienie się jednego ze zmysłów poprzez zatkanie uszu nie jest prawnie zabronione. Nikt nikomu nie broni też chodzenia po ulicy z zamkniętymi oczami. Czy to jest rozsądne to już inna sprawa.
  W Opolu paniena biegała po parku- słuchawki do uszu i sobie hasała. Jakby sobie uszu nie zatkała, to pewnie by usłyszała że ktoś się skrada i  uciekła (no w końcu biegaczka, no nie?) A tak to ją w krzaki wciągnęli i gwałtem w tych krzakach wyryćkali...
Sławek

istrii

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 07, 2010, 04:40:29 pm »
No ja dziś miałem doświadczenie z jednym pionem, który na uszach miał sluchawki, na pace reklamówki ze złomem i jechal środkiem ulicy :)

Jadziek_78

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 07, 2010, 07:02:07 pm »
Dzięki Panowie i jednej Pani za wspólny wypad było całkiem przyjemnie mimo mojej mordęgi podczas jazdy ale dziś już znalazłem powód ;-) Saurus pisał mi w innym temacie żebym dobrze ustawił zbieżność i okazało się najgorsze koła miałe rozbieżne przodem aż 15mm (to był hardcore w pedałowaniu - rower sam nie chciał z góry jechać ;-) ) teraz po dokładnym ustawieniu na 0 - 0 pedałuje się jak na fabrycznym AZUBie ;-D którym miałem okazję się chwilkę przejechać dzięki tej imprezie pod ZOO... pozdrawiam przy okazji kolegę z trike'a AZUBA niestety nie pamiętami nicka jego na tym forum...

MaciejDlugosz

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 07, 2010, 07:14:32 pm »
Dzięki Panowie i jednej Pani za wspólny wypad było całkiem przyjemnie mimo mojej mordęgi podczas jazdy ale dziś już znalazłem powód ;-) Saurus pisał mi w innym temacie żebym dobrze ustawił zbieżność i okazało się najgorsze koła miałe rozbieżne przodem aż 15mm (to był hardcore w pedałowaniu - rower sam nie chciał z góry jechać ;-) ) teraz po dokładnym ustawieniu na 0 - 0 pedałuje się jak na fabrycznym AZUBie ;-D którym miałem okazję się chwilkę przejechać dzięki tej imprezie pod ZOO... pozdrawiam przy okazji kolegę z trike'a AZUBA niestety nie pamiętami nicka jego na tym forum...

Jadziek_78! Po trafnych uwagach Saurusa i zestrojeniu swego sprzętu zaczniesz lubić swego trajka! Fajnie go pomalowałeś na czerwony kolor!

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 07, 2010, 07:32:35 pm »
(to był hardcore w pedałowaniu - rower sam nie chciał z góry jechać ;-) )

Eee tam nie było źle, z tego co dałeś pojeździć jeździło mi się bardzo fajnie (łącznie z podjazdami po kostce brukowej) mimo zaciągniętego hamulca parkingowego ;).

pozdrawiam przy okazji kolegę z trike'a AZUBA niestety nie pamiętami nicka jego na tym forum...

To recutibi :) (Pozdrawiam :) )