Autor Wątek: Historyczne inspiracje..  (Przeczytany 18858 razy)

Rumcajs

• Gość
Historyczne inspiracje..
« dnia: Maja 24, 2010, 11:26:12 am »
Jak obiecywałem w innym wątku:

Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Maja 24, 2010, 11:56:46 pm wysłana przez Rumcajs »

cyqlop

• całkiem inny wariat
  • Czułów
Odp: Historyczne inspiracje..
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 24, 2010, 07:31:48 pm »
mógłby to szanowny kolega wstawić w miniaturkach tak jak mówiłem, w innym temacie

co takie duże zdjęcia psują formatowanie strony

w image masz tam takie coś jak obok zdjęcia forum a w boksie jest to co masz wkleić i wtedy są małe obrazki które szybko sie ładują
Moja mała firemka
https://cnc-warsztat.pl (frezuje aluminium, drewno, tworzywa sztuczne)  ZAPRASZAM, DOBRE CENY

Druga strona
https://sites.google.com/site/cyqlopproject

Rumcajs

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 24, 2010, 09:14:48 pm »
Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że nie czytałem wszystkich postów Szanownego Kolegi, więc nie mogłem wiedzieć wszystkiego o wklejaniu grafik w postaci miniaturek..

Gdyby Szanowny Kolega był tak uprzejmy i rozwinął swoją wypowiedź mając na uwadze, że nie wszyscy są tak odeznani w niuansach danych serwerów (np. ImageShack) - byłbym niezmiernie wdzięczny. A gdyby Szanowny Kolega na dodatek zechciał używać znaków interpunkcyjnych zgodnie z ich przeznaczeniem, wtedy nie tylko Jego wypowiedzi byłyby bardziej zrozumiałe, ale i okazałby szacunek dla swojego ojczystago języka, jak i dla swoich adwersarzy..

cyqlop

• całkiem inny wariat
  • Czułów
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 24, 2010, 09:32:29 pm »
sorry ze tak pisze ale jakoś tak mi się napisało.

już ci zaraz wytłumaczę.

Ty jak upload'ujesz to dajesz multi  (wiele naraz ) czy pojedynczo

bo jeżeli pojedynczo to jak ci się wyśle na serwer to potem strona sie odświeża i masz pokazane to co wysyłałeś, i pod tym obrazkiem są linki które możesz wykorzystywać w dowolny sposób linki generują się automatycznie, do forum interesują nas miniaturki (thumbials in GB, czy coś takiego) nie "alt forum" tylko ze zwykłym opisem "forum"

Bo można też w inny sposób (może troszkę bardziej skomplikowany)
Tylko dla osób które mają konto na image
- dajemy moje obrazy (prawa góra okna, obok nazwy urzy-szkodnika)
- jak się załaduje cała  to zaznaczamy kliknięciem obrazek dla którego chcemy wygenerować kod BB na potrzeby forum
- potem dajemy "Get code for Forums" to jest menu Action po prawej stronie
- wyskakuje nam okienko z kodami które zaznaczamy i wklejamy na forum ( z pierwszego boksu)
- dajemy na forum podgląd dla pewności jak wszystko dobrze to zachowaj

Msm nadzieje że wszystko dobrze wytłumaczyłem
« Ostatnia zmiana: Maja 24, 2010, 09:48:45 pm wysłana przez cyqlop »
Moja mała firemka
https://cnc-warsztat.pl (frezuje aluminium, drewno, tworzywa sztuczne)  ZAPRASZAM, DOBRE CENY

Druga strona

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 24, 2010, 11:29:42 pm »
Dzięki za skany :) Wrzucałem kiedyś część, ale w gorszej jakości i mniejszej rozdzielczości.

Rumcajs

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 24, 2010, 11:47:04 pm »
Witam:)
Za 10 min. skończę nowe wysyłanie - próbowałem walczyć z kodami miniaturek na serwarze, ale poległem :( .. W chwili rozpaczy skasowałem oryginały, ale za to - używając programiku " ImageShack Uploader" - mam dostęp do linku z miniaturkami od ręki :)

cyqlop

• całkiem inny wariat
  • Czułów
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 25, 2010, 06:11:40 am »
dzięki za te miniaturki bo mój net takich kolosów nie zdzierży
Moja mała firemka

Druga strona

sławek

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 25, 2010, 09:28:35 am »
Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że nie czytałem wszystkich postów Szanownego Kolegi, więc nie mogłem wiedzieć wszystkiego o wklejaniu grafik w postaci miniaturek..

Gdyby Szanowny Kolega był tak uprzejmy i rozwinął swoją wypowiedź mając na uwadze, że nie wszyscy są tak odeznani w niuansach danych serwerów (np. ImageShack) - byłbym niezmiernie wdzięczny. A gdyby Szanowny Kolega na dodatek zechciał używać znaków interpunkcyjnych zgodnie z ich przeznaczeniem, wtedy nie tylko Jego wypowiedzi byłyby bardziej zrozumiałe, ale i okazałby szacunek dla swojego ojczystago języka, jak i dla swoich adwersarzy..

Jak widać na załączonym przykładzie jesteśmy różnymi ludźmi, mamy różną wiedzę i różne doświadczenia- przez co nie jesteśmy ani lepsi, ani gorsi, ani mądrzejsi, ani głupsi od innych.
  Załączył bym jakieś zdjęcie na forum  ale ... nie umiem robić linków...
  Nie znam też angielskiego...
  A i pisanie SMS-ów mnie  wnerwia bo nie mogę trafić paluchami w te literki.
  Drugi człowiek nie umie innych rzeczy-  ale współdziałając ze sobą możemy góry przenosić  ;)

Sławek

F.O.R.E.S.T

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 25, 2010, 04:05:18 pm »
Już się nie mogę doczekać, aż wrócę do pracy i szybkiego neta :D żeby wszystko pościągać.  Materiały wyglądają na b. ciekawe.  Nasi wschodni "kamraci" mają, jak wiadomo nie od dziś, łeb na karku odnośnie konstrukcji wszelakich.

Rumcajs

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 26, 2010, 09:41:41 am »
Jeszcze coś dorzucę:

Gdzieś na tym forum ktoś zastanawiał się co dają takie zębatki.. W.g Shimano chodziło o efektywniejsze wykorzystanie tego momentu, w którym na pedały działa największa siła podczas pedałowania. Pomysł zacny w swojej prostocie, i choć wrażenia z jazdy są ciekawe (wiem bo sam jeździłem) nie przyjął się chyba głównie z powodu problemów z ustawieniami przedniej przerzutki - to po prostu był horror !! Gdyby ktoś chciał - programik Sprockets generuje takie od ręki.

Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Maja 26, 2010, 09:52:34 am wysłana przez Rumcajs »

F.O.R.E.S.T

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #10 dnia: Maja 26, 2010, 10:53:25 am »
[...] Pomysł zacny w swojej prostocie, i choć wrażenia z jazdy są ciekawe (wiem bo sam jeździłem) nie przyjął się chyba głównie z powodu problemów z ustawieniami przedniej przerzutki - to po prostu był horror !!
Qrcze, pamiętam jeszcze jak za czasów dinozaurów :D jeździłem na "biopejsie" i jakoś nie kojarzę problemów z przednia przerzutką.  Ale swoją drogą dziwne, że koncepcja, którą wtedy tak zachwalało i promowało Shimano poszła w zapomnienie.

Rumcajs

• Gość

Rumcajs

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Lipca 31, 2010, 09:38:06 am »
Plany LWB, art. o RWS, analiza wydajności pozycji podczas pedałowania.. - a wszystko to z '90 roku.

« Ostatnia zmiana: Lipca 31, 2010, 09:45:13 am wysłana przez Rumcajs »

Rumcajs

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 07, 2010, 04:32:55 pm »
Plany trajki a'la Juota:

Pozdrawiam.

Rumcajs1

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #14 dnia: Września 22, 2010, 12:59:11 pm »
1976 rok, trajka "Witja":

Jeżeli półtorej kury zniesie półtora jajka w półtora dnia, to ile jajek zniesie dziewięć kur w dziewięć dni?