Tak, pojechałem na 2 tygodnie do Polski. Jestem teraz w Holandii.
Kupiłem przecinarkę taśmową Dedra 550W za 880 zł, szlifierkę kątową z regulacją obrotów Makita 1400W za 800 zł, szczotki drucianki w okrągłym kształcie montowane na śrubę 14-kę do szlifierki za 80 zł,
Do Polski na zakupy ... fajowoooo
Aleś się wykosztował uuu-u chłopie ,kątówka Makity -- drogo , bardzo
Pierwszy i najważniejszy błąd jaki zrobiłeś to ZAKUPY W CASTORAMIE .!!!

Eeeee tam. Narzędzia to tylko narzędzia. Trzeba zrobić z nich użytek. Nie ważne gdzie kupisz (byle nie kradzione).
Napisałem "Makita" a nie "Nakita".
Co do ceny szlifierki "Makity" - nie wiem co masz na myśli, może to że zaoszczędziłbym 90 zł kupując ją na Allegro?? To w takim razie jestem 90 zł na minusie.
Ale np. przecinarka taśmowa Dedra 550W jest sprawdzona w boju. Używa jej od ponad 6 miesięcy ślusarz którego znam, robi głównie bramy ogrodowe i jego uwagi co do przecinarki taśmowej:
- gdy cięty materiał to np. rura czy jakiś profil o cienkiej ściance (poniżej 1,5mm) to trzeba delikatnie podtrzymywać ramię przecinarki, bo gdy opadnie własnym ciężarem to szybko można uszkodzić piłę taśmową
- gdy cięty materiał ma ponad 4mm grubości to można spokojnie pozwolić by ramię piły opadało własnym ciężarem (jest automatyczny wyłącznik)
- przecinarka jest cicha, sprawna, szybka, zostawia mało naddatku do szlifowania
- warto kupić do niej dobrą piłę taśmową (np. francuską) i wtedy rezultaty są jeszcze lepsze