Nazbierało mi się trochę zaległości. Pozwolę sobie odpowiedzieć wszystkim za jednym razem.
Rurki osłaniające łańcuch to przewody pneumatyczne TEKALAN 15x1,5mm - czyli wewnątrz 12mm - tak na styk. Kupiłem je
w sklepie z częściami do samochodów ciężarowych ARIS w Mikołowie. Dzisiaj znalazłem namiar na grubsze - 18x2mm - czyli 14mm
Firma TUBES w Gliwicach, mają oddziały w całej Polsce. Przewody przed montażem naciągnąłem i podgrzałem aby je wyprostować, gdyż magazynowane są w kręgach o średnicy ok. 1m. Rurki czasami pojawiają się na Allegro.
Następna sprawa to opuszczenie rolki. Na początku była niżej, potem dźwignąłem ją na max bo łańcuch uderzał o wahacz, więc dołożyłem jeszcze na tył rurkę. Myślę jednak że gdybym wyrzucił rolkę założył dłuższą rurkę to łańcuch szedł by prosto.
Amortyzator powietrzny. Mam kłopot z jego pompowaniem - potrzebna jest pompka do amortyzatorów wydatek ok 80-120 zł.
Ja pompuję kompresorem na max, ale przy odłączaniu bardzo dużo ucieka ( mała objętość). Potrzebny jest wężyk z podwójnym odkręcaniem - najpierw zamknąć zaworek, potem odkręcić od wentyla.
Zdjęcia dolnego mocowania fotelika nie mam, ale postaram się jutro zrobić.