Autor Wątek: Witać :)  (Przeczytany 13759 razy)

sławek

• całkiem inny wariat
Odp: Witać :)
« Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 22, 2010, 03:49:31 pm »
 W wątku Techno "owiewki"  Maciej napisał
 A czemu nie zrobiłeś prowizorycznego prototypu? Robiłeś od razu na gotowo? Przecież prawie zawsze coś trzeba poprawić, podnieść, skrócić, rozszerzyć, itp.. Mniejsza z tym. Jak już coś zdziałasz to się nam pochwal!
------------------
No właśnie...
A trajka tandem to jest taki pomysł z kosmosu że nawet wzorować się nie ma na czym. Stawiam, że takie konstrukcje jeżeli są w Polsce to można je policzyć na palcach jednej ręki.

:o :o :o :o
Co to za forum?
Bo przez moment wydawało mi się, że pomyliłem adres.
Człowiek ma marzenie, chęć lub ciekawy jest po prostu jak to jest, a Wy wylewacie mu kubeł zimnej wody...

Kolega Herman chce zbudować rower na trzech łapach tak?

No to co w tym trudnego?
Jaki to problem?

Nie, phii jaki problem.
Tylko jaki konkretny problem?

Pewnie,że człowiek ma marzenie... Może mieć marzenie "Będę łonacył Klaudię Schifer" Marzenie to jest do spełnienia, bo w końcu ktoś jest na świecie kto ją łonacy. Więc szansa spełnienia jest... taka jak w totku albo jeszcze mniejsza.
  A tu na dostaję na forum burę za to że mówię koledze "Daj se spokój z Klaudią Schifer, popatrz Gośka też jest fajna...A jak nie chcesz Gośki to może Kasia?"

No to kawał na dziś
 "Przyszły teść przepytuje kandydata na zięcia
  A gdzie Pan pracuje
  Ja teraz nigdzie nie pracuję, ale mam za to wspaniałe perspektywy!
  Panie, panu potrzebna lornetka, nie moja córka...."

I jeszcze jeden
 Ty byś wolał raz z Kaśką, czy dwa razy z Baśką?
 No wiesz, co Kaśka to Kaśka... ale co dwa razy, to dwa razy" ;D
Sławek

MaciejDlugosz

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 27, 2010, 07:49:58 pm »
Mam zamiar zbudować nam trójkołową poziomkę tandem i mam nadzieję, że znajdę tu pomocne informacje.

Może odwiedź Pana Mieczysława (ale nie mylić z Mieczysławem Kaczmarkiem) - jest konstruktorem, ma dużo ciekawych rowerów, może zobaczysz coś co Cię zainspiruje:

http://www.boygen.com/

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 27, 2010, 07:54:31 pm wysłana przez Maciej Długosz »

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 27, 2010, 08:00:03 pm »
Pan Boygen ma różne ciekawe konstrukcje nie tylko rowerowe.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

DZIKUNEK :)

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 08, 2010, 12:47:34 am »
macie  wszyscy racje to nie latwa sprawa lecz patrzac na swoje dzialania to dawno bym zrezygnowal z budowania czego kolwiek
a zrobilem wiele poczawszy od rowerow po pojazdy typu maly  traktor z silnikiem s-a i Quad z silnikami120konnymi na bazie samochodu
wystarczy pomysl i chec realizacji.
jak na moje myslenie- dla 2 ludzi to 3 kolowiec z 2 kolami z tylu a miedzy nimi fotele
a z przodu kolo po srodku i 2 komplety suportow (1 po prawej 2 po lewej)
taki pojazd nie bedzie zbyt maly ale i sam HERMAN bedzie mogl po panne podjechac :) :) :)
« Ostatnia zmiana: Czerwca 08, 2010, 12:50:58 am wysłana przez DZIKUNEK :) »

toft

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #19 dnia: Lipca 03, 2010, 09:09:46 pm »
Cześć:)

MaciejDlugosz

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Lipca 09, 2010, 03:56:50 pm »

MaciejDlugosz

• Gość