ja po dospawaniu przodu do mojej przeróbki wirusa rurka 30 x 1.5 druga wspawana niżej pod kątem by usztywnić zauważyłem uginanie przy pedałowaniu czy u Ciebie tez coś takiego występuje, mój jest w dziale techno tytuł może kiedyś ...
Pewnie że się wygina ,ale na boki ,minimalnie i to przy zatrzymaniu-na hamulcu,jak ostro depniesz.
Nie ma cudów żeby całkiem sztywno było ,każda rama pracuje ,nawet w pionowych przy ostrym skręcie wszystkie widelce tańcują -- normalka.
Ty ten ruch po prostu cały czas obserwujesz bo i innego wyjścia nie ma

U mnie nie pamiętam jaki rozmiar, ale jest rurka od części ramy spod siedzenia + rurka siedzeniowa ,przy czym siedzeniowa dospawana do suportu. Siedzeniowa z roweru

Jubilat

stąd jej niewielka długość czego teraz są skutki .. ..
albo ja mam przeszczepy za długie 
Aha , moja rurka ,przy wysunięciu na full i tak jest stosunkowo niedługa, pewnie stąd Twój problem ...hmm pewnie masz za długą rurkę--dla tego że masz za blisko siedzenie

A co do twojego pojazdu ,to czy podczas pedałowania jadąc po nierównościach nie czujesz takiego " oślizgiwania " się korb ? Pytam bo masz z tyłu amora ,który wprawia w ruch widełki , które skracają lub wydłużają łańcuch.