Autor Wątek: [Zlot 2023] propozycje chętnych  (Przeczytany 20663 razy)

roroch

• wyczynowiec na poziomie
Odp: [Zlot 2023] propozycje chętnych
« Odpowiedź #15 dnia: Lipca 06, 2022, 09:50:10 am »
Aaaa, przepraszam że piszę tak na raty. Marzy mi się, aby w przyszłym roku zjawili się na zlocie przedstawiciele "sekcji velomobilowej",
fajnie byłoby przejechać się z nimi wspólnie. Będę starał się urabiać ich do tego pomysłu i gdyby co, to jest na to trochę czasu.
Trasy malowniczego pogranicza polsko-niemieckiego nadają się idealnie dla tego typu pojazdów. Zresztą, nadają się dla wszystkich  rodzajów poziomek.
Własciwie dopiero na takich trasach widać ich wyższosć nad klasycznymi rowerami. A już zwłaszcza jak trochę powieje... ;-)

Tehen

• całkiem inny wariat
  • Kolejarz forumowy
« Odpowiedź #16 dnia: Lipca 06, 2022, 11:22:58 am »
Piszesz jakbyś był pewny tej organizacji.
Zwolnij trochę bo jak napisano wyżej organizator już jest i świństwem wobec Karoliny byłoby powiedzenie jej teraz że nie robi zlotu (zgłosiła się na organizatora w sobotę przy ognisku co jest niepisaną tradycją zlotów że to właśnie wtedy wybieramy spośród uczestników nieszczęśnika, który za rok będzie nas gościł).

Ale nic nie stoi na przeszkodzie żebyśmy się spotkali w Twoich rejonach na jakimś minizlocie jak to miało miejsce na przykład w Wildze.
Poznamy Ciebie od strony organizatorskiej, ocenimy te zajebiste tereny rowerowe.
Ja tam byłem ostatnio w 2008 roku więc chętnie sobie odświeżę szlaki.
Albo poziom i wygoda albo wydasz w cholerę kasy na różne kierownice i siodełka tylko po to żeby w końcu i tak kupić sobie rower poziomy.

roroch

« Odpowiedź #17 dnia: Lipca 06, 2022, 11:43:55 am »
Napisałem wczeZ żalem

Tehen

• całkiem inny wariat
  • Kolejarz forumowy
« Odpowiedź #18 dnia: Lipca 06, 2022, 11:53:08 am »
Napisałem wczeZ żalem

A można po polsku?
Albo poziom i wygoda albo wydasz w cholerę kasy na różne kierownice i siodełka tylko po to żeby w końcu i tak kupić sobie rower poziomy.

roroch

« Odpowiedź #19 dnia: Lipca 06, 2022, 11:58:33 am »
Napisałem w poprzednim poscie, że  w sobotę nie było mnie już na zlocie i że wczesniej w gronie paru osób przedstawiłem propozycję zlotu w Szczecinie. Żałuję, że nie mogłem być w sobotę na ognisku by zrobić to w większym gronie.
Co do mojej pewnosci, jesli chodzi organizację zlotu i twoje przekonanie, że przyjęto propozycję Karoliny, to jest to twoja interpretacja. Propozycji jest parę i wszyscy mają prawo się wypowiedzieć. Tak jak napisałem,
przedstawię materiał video jak wyglądają trasy o których wspominałem. Dobrze by było gdyby inne propozycje też zostały poparte podobnymi materiałami by można było je ocenić, opierając się na konkretach.

roroch

« Odpowiedź #20 dnia: Lipca 06, 2022, 12:03:37 pm »
Szydziu, który założył wątek napisał:

"Jeszcze nie opadł kurz po odjeżdżających ostatnich uczestnikach a tu już trwają przygotowania do kolejnego :)
Podczas ogniskowego plebiscytu padły propozycje kolejnych imprez:
1. Kalisz
2. Kozienice
3. Boszkowo
4. to miejsce czeka na Twoją propozycję"

I własnie na tym miejscu znalazła się moja propozycja zlotu w Szczecinie, a która - podkreslam - złożyłem w piątek na zlocie.

tom0jo

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #21 dnia: Lipca 06, 2022, 12:11:47 pm »
2012 rok - był zlot w Szczecinie, więc większość zna już te regionu, niemieckie ścieżki i polska stronę Zalewu Szczecińskiego również.
Na zlotach w Poznaniu  bodajże w 2010 roku były mydelniczki czy - VMy, w Spale w 2019 roku też była pomarańczowa mydelniczka.
Złoty nie służą do trzaskania kilometrów tylko spotkań z ludźmi jeżdżącymi na poziomach, vm-ach.

Tehen

• całkiem inny wariat
  • Kolejarz forumowy
« Odpowiedź #22 dnia: Lipca 06, 2022, 12:29:05 pm »
Za kandydaturą Karoliny przemawia to że jest znana w środowisku poziomkowiczów, była na kilku zlotach w Polsce i Czechach.
W Kozienicach gościliśmy u niej kiedy zwiedzaliśmy elektrownię w Kozienicach co też być może będzie punktem zlotu kozienickiego.

Ja nie interpretuję tylko byłem na tym ognisku kiedy zostało to ogłoszone i większość obecnych nie miała nic przeciwko.
Nikt też nie powiedział że propozycja zlotu padła dzień wcześniej.

Więc czekamy na wypowiedź tych "paru osób którym przedstawiłeś propozycję".
Byłem na trasie w piątek jakoś nie miałem tej przyjemności być w zaszczytnym gronie poinformowanych.

Takich rzeczy nie robi się w gronie paru osób tylko na szerszym forum.
« Ostatnia zmiana: Lipca 06, 2022, 12:35:05 pm wysłana przez Tehen »

roroch

« Odpowiedź #23 dnia: Lipca 06, 2022, 12:38:27 pm »
Od 2012 wiele się zmieniło, zintegrowano scieżki po obu stronach, a jakosć polskich tras jest o niebo lepsza niż parę lat temu. W okolicy siekierek oddano do użytku najdłuższy most rowerowo pieszy w tej częsci Europy. Myslę że warto zobaczyć jak to wszystko się zmieniło i jak wygląda zaawansowana infrastruktura rowerowa. Vm-y także przeszły pewną ewolucję, co mnie z kolei bardzo ciekawi i chciałbym zobaczyć to z bliska. A co to tempa jazdy, to chyba każdy jeździ jak lubi. A przynajmniej taki mi się wydawało, kiedy byłem na zlocie.

roroch

« Odpowiedź #24 dnia: Lipca 06, 2022, 12:45:57 pm »
Mówiłem o tym w piątek przed wyjazdem na trasę. Masz rację zaczekajmy na inne propozycje i inne głosy, bo warto poznać zdanie wielu zainteresowanych. Może się okazać, że ktos będzie miał jeszcze lepszy pomysł. Bo rzeczywiscie Szczecin był i jak napisałes częsć uczestników forum też już była w Kozienicach u Karoliny.

Tehen

• całkiem inny wariat
  • Kolejarz forumowy
« Odpowiedź #25 dnia: Lipca 06, 2022, 12:55:14 pm »
Było w formie jednodniowego minizlotu.
Tak jak napisałem wyżej- zrób minizlot, najlepiej w jakiś długi weekend.

Jest to najlepszy sposób na poznanie ludzi i przekonanie do swoich rejonów.

roroch

« Odpowiedź #26 dnia: Lipca 06, 2022, 01:20:52 pm »
Daj szansę  innym, by mogli się wypowiedzieć na temat miejsca przyszłorocznego zlotu oraz by mogli przedstawić swoje propozycje miejsc.

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #27 dnia: Lipca 06, 2022, 02:59:47 pm »
Daj szansę  innym, by mogli się wypowiedzieć na temat miejsca przyszłorocznego zlotu oraz by mogli przedstawić swoje propozycje miejsc.

Kozienice biorę w ciemno.

"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

nahtah

• całkiem inny wariat
  • Obieżyświat w poziomie
« Odpowiedź #28 dnia: Lipca 06, 2022, 07:39:25 pm »
Rozwinęła się dyskusja, że hej - roroch! jestem jednym z nielicznych, którzy wysłuchali Twojej propozycji i powiem, że była dla mojego ucha miła i ekscytująca ale podczas rozmowy powiedziałem Ci, że swoją propozycję powinieneś przedstawić na sobotnim ognisku, w najszerszym kręgu zlotowiczów, bo taka już nasza tradycja.
 Nie zmieniajmy jej, bo znowu trafi nam się rok, gdy zlot będzie się decydował na forum do ostatniej możliwej daty ogłoszenia. Usłyszałem już nie jedną propozycję organizacji przyszłego zlotu lecz wszystkim chętnym przekazałem dobitnie, że tylko osobiste ogłoszenie na zlocie przy ognisku jest brane pod uwagę.
 Osobą która zdecydowała się być Org-iem na rok 2023 jest Karola i temat jest zamknięty ale na tym zlocie możesz przedstawić swoją propozycję, co będzie mile widziane i wręcz oczekiwane, bo zawsze oczekujemy, że ktoś chętnie zaliczy się w poczet Org-ów.;)
ŻYCIE jest jak jazda NA ROWERZE aby utrzymać równowagę MUSISZ się poruszać naprzód.......Albert Einstein
https://www.bikestats.pl/rowerzysta/nahtah

roroch

« Odpowiedź #29 dnia: Lipca 06, 2022, 08:01:14 pm »
Jak już pisałem, byłem zmuszony wyjechać w piątek. Tradycji o ważnosci sobotnich  deklaracji nie znam. Wątek założył Szydziu i sądziłem, że sprawa organizacji przyszłorocznego zlotu jest wciąż otwarta i dlatego moja inicjatywa w tym względzie. Miło, że wspominasz naszą rozmowę na ten temat, bo już sądziłem, że nikt tego nie pamięta.  W jednym z postów tego wątku pisałem o poparciu zgłoszenia miejsca i tras zlotu za pomocą materiałów video. Dzięki temu przyszli uczestnicy zlotu mogliby zobaczyć okolicę, gdzie ma się odbyć i trasy. W tym roku okolica