Autor Wątek: Reakcje i pytania ludzi  (Przeczytany 475409 razy)

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
    • Rowerki, przyczepki, sakwy i bagażniki
Odp: Reakcje i pytania ludzi
« Odpowiedź #150 dnia: Sierpnia 07, 2011, 11:19:42 pm »
gdzie kurrrrr*aaa jedziesz !! ??

To jest slang. Koleś chciał powiedzieć "dokąd zmierzasz dobry człowieku?" ;D ;D
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #151 dnia: Sierpnia 07, 2011, 11:21:18 pm »
To jest slang. Koleś chciał powiedzieć "dokąd zmierzasz dobry człowieku?" ;D ;D

wymaCHUJąc pieścią ? ;)

storm

• Gość
« Odpowiedź #152 dnia: Sierpnia 08, 2011, 06:18:01 am »
Biedne skuterki... właśnie dlatego w moim pojawił się lepsiejszy wariator i znikła blokada :P

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #153 dnia: Sierpnia 08, 2011, 09:46:11 am »
Historia z przedwczoraj
Spawam w warsztacie bom do mojego SWB plecami odwrócony do wejścia, odwracam się i widzę moją sąsiadkę, która patrzy na ramę i fotelik, po czym pyta: "Ale to dla chorych chyba?". ;D

Dla chorych kręgosłupów jak najbardziej. :)
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

koncki

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #154 dnia: Sierpnia 09, 2011, 11:20:45 am »
Jadę sobie przez jedną wioskę, gdzie akurat remontują drogę. Jeden robotnik mówi do drugiego - O, inspektor jedzie!

raffi

« Odpowiedź #155 dnia: Sierpnia 10, 2011, 08:08:35 pm »
Pominę historie typowe, czyli "gdzie to ma kierownice", branie mnie za inwalidę, zwalnianie by robić zdjęcia, czy tym podobne rzeczy, które zdarzają się regularnie.

Najciekawsze reakcje to jednak są na wsi. Kiedyś siedzę w Hajnówce, 4h w jednym miejscu, z dziewczyną. Liczymy turystów na rowerach do jakiegoś tam projektu. Przejechał Żuczek, zwolnił mocno, ale pojechał dalej. 2h później wraca ten sam Żuczek i zatrzymuje się obok nas. Z okna wychyla się facet i z autentycznym żalem mówi: "Oooo, rama się Panu złamała i już tyle Pan tu siedzi. Ja Pana podwiozę gdzie trzeba!" Aż żal było z błędu wyprowadzać, bo widac było, że facet z autentycznej chęci pomocy to robił ;)

Inna wieś, ta sama wyprawa, też liczymy turystów, więc 4h siedzenia w jednym miejscu. Tym razem fartownie, bo pod sklepem i w razie co można to po Cole podskoczyć, to po jakieś żarcie. Obok sklepu siedzą pijaczki, piją piwo. Tak mija godzina, druga... w końcu jeden podchodzi i rzecze tak: "Panie, masz Pan tu 2zł, ale weź Pan wsiądź na ten rower i pojedź, bo my tak czekamy pijąc aż Pan ruszysz i niedługo to albo nam się kasa skończy, albo nie będziemy pamiętać jak Pan jechał." Co zrobić, wsiadłem i podjechałem kawałek, porobiłem kilka ósemek, a później standardowy zestaw pytań "co to", "gdzie ma kierownicę", "jak się jeździ" itp itd. Pieniędzy nie przyjąłem.

Na tej samej wyprawie dostałem jeszcze w barze Żubrówki za ciekawy rower i zniżkę w wiejskim sklepiku, bo Panu się "to coś" spodobało ;-)

Inna wyprawa, z kumplem. Zwierzyniec, bar. Wchodzi facet i widać, że koniecznie chce zabłysnąć i się do czegoś skutecznie doczepić. Najpierw marudził o kierownicę, później że to NA PEWNO niewygodne, a na końcu wypalił: "Ale te Pana opony to łyse jakieś, zupełnie bieżnika nie ma". No tego już przemilczeć nie mogłem i zrobiłem z niego kretyna pytając "czy znane jest Mu słowo slick"

Fajne akcje bywają z dziećmi też. Pamiętam jedną, gdzie wyraźnie podjarany Tatuś wskazuje mnie palcem synkowi na jakiejś promenadzie czy bulwarze, gdzie się dostojnie przetaczałem z prędkością pieszego. I woła z ekscytacją do Synka: "Zobacz, zobacz (imię dziecka), jaki dziwny rower. Ciekawe gdzie On ma kierownicę?". Na co sześciolatek głosem znudzonego i zażenowanego czetrdziestolatka odpowiada od niechcenia nawet nie obracając się w kierunki pozioma "pod siedzeniem Tato". Myślałem, że spadnę z roweru ze śmiechu ;-)

W Warszawie miałem też fajną sytuację, na Waliców, pod komendą. Czekałem tam z kumplem i mediami aż zejdzie do nas Naczelnik Drogówki, bo było jakieś wspólne nagranie do mediów w temacie rowerowym, czy cuś. W pewnym momencie obok nas parkuje spokojnie Merc, już nie pamiętam czy C czy E klasse, ale nówka i to zadbana. Wysiada Gość, garniak, te sprawy. I zaczyna się wypytywać o pozioma, gdzie kupić, jakie koszty itp. Później okazało się, że facet w zasadzie to tylko przejeżdżał obok, ale tak się zaciekawił, że postanowił się zatrzymać. Mina kumpla, naczelnika (który już zszedł) i ludzi z mediów - bezcenna.

Miałem jeszcze jedną fajną akcję z dresiarzem, ale tego się nie da opisać. Opowiem zainteresowanym przy bro, na zlocie, bo tylko tak da się powtórzyć ton głosu, słownictwo i oddać "dramatyzm" sytuacji ;-)

storm

• Gość
« Odpowiedź #156 dnia: Sierpnia 10, 2011, 10:24:20 pm »
To może ja dodam, że zainteresowanie ludzi poziomką wcale nie jest takie złe na drodze. KAŻDY toto widzi, tylko kompletne miernoty co nie powinny mieć prawa jazdy ignorują... A generalnie człowiek się czuje jak Święta Krowa #1 na jezdni :D Ludzie darują wszystko, a gdybym na 1 pasmowej wjechał pod prąd - to nikt by nie zatrąbił, wszyscy by grzecznie czekali aż się usunę, albo co... :) To jest fajne ;)
Ponadto - w korku poziom ma większe przebicie niż pierdzące skuterki, które są często ignorowane i nieprzepuszczane. A poziomek nie tylko się przeciśnie szybciej to jeszcze jakoś "częściej go widzą w lusterkach" ;)

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #157 dnia: Sierpnia 10, 2011, 11:58:42 pm »
Nie trąbią dopóki się siedzi na wysokości kierowcy osobówki. Jak jadę zoxem jestem atakowany trąbieniem kilkukrotnie* częściej niż w przypadku wyższych poziomek. 
* Jak się zastanowić to jeszcze nie zdarzyło mi się wyjechać zoxem i nie być przynajmniej raz otrąbionym.

Neverhood

• całkiem inny wariat
  • Erotoman-gawędziarz
« Odpowiedź #158 dnia: Sierpnia 11, 2011, 12:16:53 pm »
A tam gadacie, wystarczy jechać czymś innym niż najzwyklejszy rower. Założenie dużego bagażu np. koła rowerowego , płasko na tylni bagażnik - nagle baranki na drodze. Podczepić przyczepkę rowerową, o kultura się pojawia. Nawet moja składana towarówka z płytą paździerzową z przodu jest wyprzedzana z zachowaniem bezpieczeństwa lakieru.
E tam poziome, rower transportowy - to jest to!

raffi

« Odpowiedź #159 dnia: Sierpnia 12, 2011, 01:47:20 pm »
A tam gadacie, wystarczy jechać czymś innym niż najzwyklejszy rower. Założenie dużego bagażu np. koła rowerowego , płasko na tylni bagażnik - nagle baranki na drodze. Podczepić przyczepkę rowerową, o kultura się pojawia. Nawet moja składana towarówka z płytą paździerzową z przodu jest wyprzedzana z zachowaniem bezpieczeństwa lakieru.

Dokładnie. Jak jeździłem klasycznym rowerem z przyczepką dwukołową, albo Extrawheelem, albo większym bagażem, też się kierowcy z daleka trzymali. Tylko poziomem jest jakoś tak... wygodniej.

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
« Odpowiedź #160 dnia: Sierpnia 12, 2011, 11:21:59 pm »
Powiem wam że mam już dosyć tych reakcji, pytań i tego wszystkiego.
Czasami chcę się zamknąć w skorupie.
Nieważne z jakiego materiału :D
Ale żeby głowa była w środku, i za przyciemnioną szybą :D

Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #161 dnia: Sierpnia 12, 2011, 11:45:18 pm »
Powiem wam że mam już dosyć tych reakcji, pytań i tego wszystkiego.
Wystarczy się na piona przesiąść - człowiek aż się dziwi czemu go nikt nie zaczepia ;)

paaj

« Odpowiedź #162 dnia: Sierpnia 13, 2011, 09:13:53 am »
Poruszam się poziomym dopiero od kilku tygodni, a już mogę zapodać kilka tekstów na mój widok.
Podczas pierwszych prób : " sąsiad, a testament już naskrobałeś".
Trochę później : " a telewizorek to na czym pan montujesz ?" 
Ale zdarzają się też pozytywne reakcje i nawet słowa uznania, choć na propozycję próbnej jazdy większość nagle się śpieszy  :D

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
« Odpowiedź #163 dnia: Sierpnia 13, 2011, 11:31:52 am »
Wystarczy się na piona przesiąść - człowiek aż się dziwi czemu go nikt nie zaczepia ;)

Może i tak :)
Ale niestety już tak długo nie jeżdżę na pionowym, że jak siadam na to siodełko od razu mowie "ouch"
i czuje tak jakbym usiadł na górnej rurze, zamiast na siodełku .. bez przesady, naprawdę   

Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #164 dnia: Sierpnia 13, 2011, 12:32:40 pm »
Zadek się odzwyczaja, parę jazd i jest ok. Zresztą zmiana z asfaltów na konkretniejszy teren od czasu do czasu też jest fajna :)
W klimatach: http://youtu.be/ru2Dpe1LkNU ;)
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 13, 2011, 08:05:15 pm wysłana przez Yin »