Autor Wątek: Reakcje i pytania ludzi  (Przeczytany 475451 razy)

tatar

• kolarz na poziomie
Odp: Reakcje i pytania ludzi
« Odpowiedź #120 dnia: Maja 13, 2011, 07:40:49 pm »
Odleżyny mogą być poważnym problemem...

storm

• Gość
« Odpowiedź #121 dnia: Maja 13, 2011, 11:09:05 pm »
@M63 - też to słyszałem i to nie raz... Wot, głupota ludzka - jak już zauważył niejaki Einstein - nie ma granic...

Aczkolwiek o odleżynach... Hmmm, jeszcze nie ;)

tatar

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #122 dnia: Maja 14, 2011, 09:16:23 pm »
Wprawdzie wątek jest o reakcjach ludzi ale...
Jechałem dziś spokojnie wiejską, szutrową drogą, tak z 15 km/h. Po drugiej stronie drogi facet prowadzi krowę na łańcuchu. Nagle na mój widok krowa wpadła w panikę, wyrwała się i zaczęła umykać w przeciwnym kierunku.
Coś dziwnego jednak w tych rowerach musi być.

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #123 dnia: Maja 14, 2011, 10:11:33 pm »
Nagle na mój widok krowa wpadła w panikę, wyrwała się i zaczęła umykać w przeciwnym kierunku.

Reakcja prawidłowa. Normalnie krowa glapi się tylko na pociąg.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

art75

• kolarz na poziomie
  • Świętochłowice
« Odpowiedź #124 dnia: Maja 15, 2011, 10:07:23 am »
Nagle na mój widok krowa wpadła w panikę, wyrwała się i zaczęła umykać w przeciwnym kierunku.

Reakcja prawidłowa. Normalnie krowa glapi się tylko na pociąg.

:D:D
Niektóre psy mają podobnie i zamiast rzucać się w pościg za rowerem, kulą ogon i uciekają :)

A z zasłyszanych komentarzy:
Dziecko idzie z babcią, widząc mnie pyta: Babciu, a co on robi?

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #125 dnia: Maja 15, 2011, 10:47:57 pm »
Jesli chodzi o reakcje psow, to na brevecie 300 km, jeden kundel wsiowy, rzucil sie na mnie i usilowal dobrac sie do karku, musialem mu przywalic w kinol, szczescie ze nic z naprzeciwka nie jechalo, bo przy okazji walki z monstrum zjechalem na lewy pas.

grzegorz

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #126 dnia: Maja 21, 2011, 04:36:51 pm »
Dziś miało nie miałem wypadku. Wyglądam przez okno, żeby sprawdzić czy siostra jest w domu, patrzę, a przed moim domem (Myślenice) dwa poziomy jadą. Mało nie wypadłem z okna. Przyznać mi się bez bicia który... ;D

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #127 dnia: Maja 21, 2011, 09:00:53 pm »
Pewnie ludzie z http://rinobikes.com/. Masz producenta poziomek pod nosem :)

grzegorz

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #128 dnia: Maja 22, 2011, 08:18:27 am »
Widziałem ich zbyt krótko, żeby dokładnie zobaczyć maszyny :(. Jedna to mogła być R-11, drugi był wyraźnie dłuższy. Muszę się do nich wreszcie wybrać, tylko ten notoryczny brak czasu...

barba

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #129 dnia: Maja 28, 2011, 03:49:30 pm »
Tak jak ktoś wcześniej powiedział ludzie reagują z uśmiechem na widok poziomki. Pytają się głównie czy długo trwa nauka, czy szybciej jeżdżę, czy sam zrobiłem. W moim przypadku to widać, że sam  ;D jeszcze spawy niepomalowane. Śmieszne są reakcje spontaniczne. W zeszłym tygodniu na moście "Przekręt" (tak nazywam ten podwieszany przy bardzo drogim Centrum Nauki Kopernik) starszy gość mnie zauważył w odległości 5m i tak zakwilił ze szczęścia, że mało, co na barierkę nie wpadłem. Palpitacja serca. A było ok 7:00 rano i jeszcze się nie obudziłem. Od tamtej pory mam słuchawki w uszach zawsze jak jadę. Druga rzecz to robienie zdjęć. Stoję na światłach i z samochodu cyk. Wychodzę ze sklepu a tu sesja zdjęciowa mojego złomka. Ech... i na uczelni też ostatnio kolega z wydziału sobie pstrykał foty nie wiedząc czyje to. Zachwyt i podziw dla poziomek. Nie spotkałem się z reakcją negatywną w stosunku do mnie lub poziomki.

wrmichal

• wyczynowiec na poziomie
  • Turek Wielkopolska
    • http://picasaweb.google.com/wrmichal
« Odpowiedź #130 dnia: Maja 28, 2011, 08:05:22 pm »
No ja ostatnio wyjeżdżając ze sklepu ,powiedziałem jednemu gościowy sory bo stał mi na przejściu , owszem odszedł ale za chwilke słyszałem gadkę "Co to?;/" Ja na to grzecznie rower, chociaż po przemyśleniu tej sprawy z miłą chęcią powiedział bym mu teraz że to statek kosmiczny.
Ebenen ist eine Maschine.
Michał

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #131 dnia: Maja 28, 2011, 08:15:52 pm »
"A ja wolę wygodnie siedzieć przed telewizorem"
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #132 dnia: Maja 29, 2011, 10:26:21 pm »
Dziś późnym wieczorem spotkałem w WPKiw rowerzystę z rowerkiem typu cruiser, z początku pomyślałem że to forumowicz Indiv zmajstrował coś nowego a tu okazuje się że w okolicy jest kolejny pasjonat :)
I tak ja byłem tym z reakcjami - w końcu nie co dzień spotyka się cruisera hand made :). Opowiedziałem właścicielowi o forum, jest szansa że się pojawi.

Swoją droga zawsze jak spotykam jakiegoś pozioma lub inny mało spotykany rower to jestem albo bez roweru albo wracam ubłocony z tras mtb, pozioma na poziomie jeszcze nie zdarzyło mi się przypadkowo spotkać.

storm

• Gość
« Odpowiedź #133 dnia: Czerwca 15, 2011, 06:35:50 am »
Nie wiem czy to pod wpływem widoku poziomki, ale wczoraj spotkało mnie coś bardzo niemiłego... W Pruszkowie, na trasie Warszawa->Raszyn->Komorów->Pruszków prawie mi wleciał pod koła gówniarz na BMXie, przeleciał przez skrzyżowanie wymuszając na mnie ostre przyhamowanie i to w dodatku tuż przed górką nad WKDką... To chyba takie typowe popisowe: "o jedzie coś super to ja też pokaże jaki jestem super"... Ech :]

zulus

• kolarz na poziomie
    • rajder opole
« Odpowiedź #134 dnia: Czerwca 16, 2011, 10:12:45 pm »
jakiś miesiąc temu jechałem na swoim swb (miałem już w tym czasie kierownicę podsiodłową) i widzę gościa rozmawiającego przez komórkę. W pewnym momencie krzyczy do słuchawki: "Ty, słuchaj, jedzie gościu na leżąco na rowerze!!!, Ty, on nie ma kierownicy!!!".  Gdy pytają ludzie, gdzie kierownica?, odpowiadam: "rower jest na dżojstiki" i niektórzy to "łykają". Masakra.