powiedzmy że ktoś to kupuje. .. na allegro stoi rower amg za 80 tyś zł a można kupić taki za 2 tys , chinczycy sprzedają szajs?, owszem pominąłem koła ale to co piszesz nie koniecznie musi być od razu, można się pokusić pierw o zwykłe amorki które pokazałeś w facie za 39zł

i 1200zł znajduje się na koła, i to co wymieniłeś
przekonałem się do kół 20 cali, piasta shimano 485 , baaardzo łatwo się przerabia na maszyny , z mocowaniem jednostronnym nie powinno być problemu
Koła z rowerów dzieciecych są mega mocne w swoim swb mam takie ze śmietnika - tak, leżało to wziąłem proste, ile kroć przy waliłem w krawężnik na swb - proste - pomalować na czarno, mało kto się skapnie, piasta 89zł szprychy 2zł/szt - weźmy już te czarne to masz 89zł + koło nowe 40zł + 70zł szprychy - 199zł za koło przód , x2 to masz 398zł, koło tył pod tarcze, 149zł - 547zł
opony schwalbe pod 20 da się ustrzelić już za 47zł szt 26 89zł - 183zł
Podliczmy :
Amorki - 100zł
Koła - 547zł
Opony - 183zł
830zł , więc z 1200 mamy 370zł
akurat na hamulce hydrauliczne , chociaż jak ktoś lubi i nie chce od razu wszytskiego na max można pokusić o cudowne tektro IO, hamulec hamulcem, na handel roweru nie budujemy tylko dla siebie kupie zatem 3szt za 50zł

przecież to też hamuje akurat ten model jest całkiem mocny na metalicznych klockach

zwrotnice i obróbka cnc, dałoby się załatwić, ale jak komuś nie zależy na czasie i ma dostęp do narzędzi, kawałek blachy, gilotyna - ucinasz na wymiar, szablon rysik, frezarka ręczna, wiertarka do otworów , wykończenie tarczą listkową można na lustro nawet, malowanie za free we firmie, ew proszkowe u mnie na osiedlach rama rowerowa z piaskowaniem 30zł
oświetlenie, tu już każdy ma coś swojego nie którzy jadą na reflektorach OP x1 , inni wolą jeden op drugi kolimator inni jadą jak ty na kupnych solarstormach - ciekawe czy kupujesz chociaż te orignały czy podróbki za 90zł

- z zewnątrz nie widać
pedały, nie oszukujmy się, w większości rowerów są VP za 19zł i się sprawdzają, kto chce kupuje spdki

tutaj an siłe też nie ma co wciskać, ja np pinowych nie lubię wcale, a spd tylko shimano bez platform , cranki mi nie pasują

korba z blatami wwliczona w cene, jak ktoś chce nowe, to złoży alivio za 600zł, na używkach , sam kompletuje xt do tej ceny

kiera to to samo, alu, piasek i giętarka, ew stal i palnik
a prąd itp, to jak mówiłem u nas we firmie można wszystko, nawet buggy budują po godzinach
@up, dobrze napisał, jak masz klientów to spoko, ale to co na filmie że w parku na wzniesieniu trajka się unosi jednym kołem to aż strach wjechać w teren, nie znam się, ale na moje środek cięzkości za wysoko, ew jest za wąska, ew za mały skok bądź za twarda zawiecha że nie łykło tego pagórka