Autor Wątek: Trike by comandor77  (Przeczytany 35495 razy)

AGA

• całkiem inny wariat
  • PRODUCENT TRAJEK
    • matixbike
Odp: Trike by comandor77
« Odpowiedź #30 dnia: Października 22, 2015, 03:29:07 pm »
tu się zgadzam, jest w mojej okolicy kilka rowerków za 35 tyś rzadko je widuje ale są  ;)
mam kolegę na wczasy do samolotu zabiera swoje cacko, tez za kilkadziesiąt tyś
https://www.facebook.com/matixbike/timeline         - MATIX TRÓJKOŁOWIEC POZIOMY fat 1000W,48v, ,LIPO4 18AH przebieg- 2014-4860km sezon2015 -3740km,sezon2016-4456 przejechane

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #31 dnia: Października 22, 2015, 03:29:59 pm »
WZL akurat nie polecam pękł wahacz, pospawałem, zaplaciłem za 2cm spawu 150zł, rower złożyłem i złożył się z powrotem na spawie " no tak miałem wspawać wzmocnienie, zapomniałem " wybrałeś akurat jeden z gorszych zakładów aż dziw że samoloty się nie rozpadają

umawialiśmy się na wycięcie rurki, wstawieniu nowej, nawet nie wyczyścił miejsca spawu jechał ładnie na lakierze, nie dziwie się że dzień później pękło
« Ostatnia zmiana: Października 22, 2015, 03:32:42 pm wysłana przez Danielasty »

AGA

• całkiem inny wariat
  • PRODUCENT TRAJEK
    • matixbike
« Odpowiedź #32 dnia: Października 22, 2015, 03:32:36 pm »
ale dziś są już pakiety ubezpieczeniowe typu AC, OC, Assistance dla rowerzystów...
comandor77 mozesz rozwinąć temat
szukam firmę ubezpieczeniową która by ubezpieczyła rowery
https://www.facebook.com/matixbike/timeline         - MATIX TRÓJKOŁOWIEC POZIOMY fat 1000W,48v, ,LIPO4 18AH przebieg- 2014-4860km sezon2015 -3740km,sezon2016-4456 przejechane

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #33 dnia: Października 22, 2015, 03:41:32 pm »
comander77
jak na człowieka z rocznika 77 jesteś łatwo wierną osobą do wciskania Tobie kitu, By naprawdę kozaczyć no w turystyce po europie to grunt to dobry trekking bądź mtb przerobiony na szosę, ciekawostka ze świata pionowych wielu producentów topowych, scott, specialized, accent, Orbea, nie posiada otworków na bagażnik w ramie z włókna węglowe, i jako ciekawostkę powiem Ci że w ramach aluminioych też już tego nie robią, nawet na papierkach jest napisane, " zakaz montowania bagażnika, uszkodzenie wynikajćego z takiego montażu nie będzie uwzględniane na gwarancji. Z czystych faktów zostają produkcje mniej niszowe alu bądź typowy trekking a Tyle to one nie kosztują,, sam posiadam rower za 3 tyś i jeszcze w niego ładuje :)

AGA

• całkiem inny wariat
  • PRODUCENT TRAJEK
    • matixbike
« Odpowiedź #34 dnia: Października 22, 2015, 06:47:45 pm »
ale trajka wyszła mu ładna  ;)

comandor77

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #35 dnia: Października 22, 2015, 09:26:03 pm »
ale dziś są już pakiety ubezpieczeniowe typu AC, OC, Assistance dla rowerzystów...
comandor77 mozesz rozwinąć temat
szukam firmę ubezpieczeniową która by ubezpieczyła rowery

AGA zajrzyj np. tutaj choć to dane chyba z 2014 może są już jakieś zmiany:

http://wrower.pl/porady/ubezpieczenie-roweru-i-rowerzysty,2282.html

Prowadzę ubezpieczenia z 10 firm, ale rowerzyści i rowery to niedochodowa półka dla agenta, więc nie specjalnie zgłębiałem temat, ale są takie opcje - w tej chwili przoduje i podejmuje temat chyba PZU i Proama.

lechulysy

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #36 dnia: Października 22, 2015, 09:41:02 pm »
będzie równa pierwiastkowi kwadratowemu z liczby ujemnej, który jak wiadomo nie istnieje.
oczywiście, że istnieje i nazywa się liczbą urojoną ;)
https://pl.wikipedia.org/wiki/Liczby_urojone
Leszek

comandor77

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #37 dnia: Października 22, 2015, 10:02:47 pm »
comander77
jak na człowieka z rocznika 77 jesteś łatwo wierną osobą do wciskania Tobie kitu, By naprawdę kozaczyć no w turystyce po europie to grunt to dobry trekking bądź mtb przerobiony na szosę, ciekawostka ze świata pionowych wielu producentów topowych, scott, specialized, accent, Orbea, nie posiada otworków na bagażnik w ramie z włókna węglowe, i jako ciekawostkę powiem Ci że w ramach aluminioych też już tego nie robią, nawet na papierkach jest napisane, " zakaz montowania bagażnika, uszkodzenie wynikajćego z takiego montażu nie będzie uwzględniane na gwarancji. Z czystych faktów zostają produkcje mniej niszowe alu bądź typowy trekking a Tyle to one nie kosztują,, sam posiadam rower za 3 tyś i jeszcze w niego ładuje :)

Danielasty - pojechałeś po bandzie.
Mój nick to comandor77 a nie comander77
.... i widzę, że nawet ludzi OCENIASZ po nicku - rozczaruję Cię 77 w nicku nie ma nic wspólnego z moją datą urodzenia.
NICE  ::)
A żeby poprawić Ci humor to przyznaję się do mej niewyobrażalnej naiwności. Kiedyś dałem się wkręcić, że facet ma rower aluminiowy eco, rama powstała z puszek Coca-Cola przy jej współfinansowaniu, wykonane to było w Niemczech i podobno opisane w gazecie. Tydzień szukałem teraz mi wstyd, bo taki jestem naiwny.
Od kiedy scott, specialized, accent, Orbea to marki niszowe - przecież to komercja czystej postaci dla bogatych zapaleńców.
Niszowe to są np: Hartley Cycles, Moss Bicycles, Satoma, Hallett, Swarff to tylko przykłady z UK.
Te za 3 tysie to masówka marketowa - mój sąsiad ma droższy rower.
Bagażnik? - zawsze można podczepić extrawheel - nie chce mi się więcej pisać bo szkoda mi czasu, to niekonstruktywne.
Danielasty wygrałeś - chylę czoła.

PS: łatwowierny pisze się razem, a Europa z dużej litery, itd  ;)

comandor77

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #38 dnia: Października 22, 2015, 10:25:07 pm »
będzie równa pierwiastkowi kwadratowemu z liczby ujemnej, który jak wiadomo nie istnieje.

I po co ten wpis, przecież każdy wie o co chodzi (chyba) - musiałeś to sprawdzić w wikipedii.
Twój wpis wnosi kosmiczny przełom w matematyce.
O co tu w ogóle chodzi na tym forum, bo przestaje rozumieć. Co chwile ktoś wali jakieś poniżej poziomu teksty, szukając zaczepki czy co? Jestem na wielu forach i to nie o tematyce rowerowej i pierwsze widzę takie chwyty.
Z innych tematów wnioskuję, że tu istnieją chyba jakieś klaniki i do tego funkcjonuje jakaś niezdrowa konkurencja między kilkoma producentami podzespołów i rowerów.
"Ludzie na poziomie" chyba nie robią takich rzeczy - np.: "temat siodło Kaczmarka" i jeszcze parę innych.
Wy nigdy nie rozpromujecie tych rowerów z takim podejściem.
Dajecie sobie do kotła, to jak później na zlotach patrzycie sobie w oczy?
Chyba, że na tym polega obrona własnego terytorium.

Prośba do Admina o zamknięcie tematu, bo jedziemy grubo w offtop.  :(

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #39 dnia: Października 23, 2015, 12:23:24 am »
O co tu w ogóle chodzi na tym forum, bo przestaje rozumieć.
Chłodno się zrobiło, chłopaki za mało jeżdżą to i nerwowi są ;) Przypominam że sezon 2015 trwa do 31.12.15 - zarówno na jeżdżenie jak i na budowanie ;)

AGA

• całkiem inny wariat
  • PRODUCENT TRAJEK
    • matixbike
« Odpowiedź #40 dnia: Października 23, 2015, 04:58:52 am »
popieram comandor 77i yin forum jest trochę dziwne i agresywne mało konstruktywności  więcej przepychania się i prywaty
mam wrażenie ze schodzi na pw
na innych forach nie ma takich zaczepek więcej sobie pomagają i wymieniają swoje uwagi w sposób przyjemny dla czytających
ale myślę ze wiele zależy od admina  ;)
a jeszcze więcej od nas samych czy będzie to forum na poziomie czy tylko poziome
proponuje wybrać policje tego forum z osób szczególnie darzonych zaufaniem ,a osoby agresywne zbanować na  miesiąc (nie mylić  z pałowaniem)................................
sam się zastanawiam czy nie opuścić wokandy bo mnie męczy już to co tu się dzieje  >:(

lechulysy

« Odpowiedź #41 dnia: Października 23, 2015, 07:59:16 am »

I po co ten wpis, przecież każdy wie o co chodzi (chyba) - musiałeś to sprawdzić w wikipedii.
Twój wpis wnosi kosmiczny przełom w matematyce.
uuppss... kolega widzę bez poczucia humoru, a przydałoby się dla tego wątku - cel wpisu był wyłącznie humorystyczny ;)
sama trajeczka mi się podoba, chociaż wolę dwukołowce
i już...
« Ostatnia zmiana: Października 23, 2015, 08:06:19 am wysłana przez lechulysy »
Leszek

john52

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #42 dnia: Października 23, 2015, 08:24:55 am »
Atmosfera podobna jak na wybory przystało, tylko my chyba nic nie wybieramy no może coś przeoczyłem

AGA

• całkiem inny wariat
  • PRODUCENT TRAJEK
    • matixbike
« Odpowiedź #43 dnia: Października 23, 2015, 08:36:45 am »
jak nie wybieramy  :wybieramy się  stąd  ;)

3x3

« Odpowiedź #44 dnia: Października 23, 2015, 09:10:39 am »
O co tu w ogóle chodzi na tym forum, bo przestaje rozumieć. Co chwile ktoś wali jakieś poniżej poziomu teksty, szukając zaczepki czy co?
Brak serotoniny  ;D. Wyjrzyj przez okno.