Autor Wątek: Elektryczna trajka leżąca na 30km zasięgu silnik bezszczotkowy vmax 35km/h  (Przeczytany 3386 razy)

michal883

• kolarz na poziomie
    • moje konstrukcje :) i wskazówki dot. ebajka
Witam. Mam na sprzedaż swój rower leżący teadpole robiony specjalnie na zamówienie wg. planów składany i spawany przez Pana Krzysztofa Binko - jego wiele udanych konstrukcji można zobaczyć na forum. Spawany był spawarką migomat w osłonie gazu CO2 - spawy są bardzo solidne i estetyczne - byłem w tej sprawie skonsultować się specjalnie z emerytowanym spawaczem, bo wiadomo, bezpieczeństwo jest najważniejsze.

Rower ma z tyłu amortyzację, stożkowe felgi zarówno z przodu jak i z tyłu, piasty na łożyskach maszynowych z przodu 2 hamulce tarczowe, vbrake z tył elegancko daje radę. Wyposażony jest w 6 przerzutek z tyłu i 3 na przednim dużym kole. Siedzenie pochodzi od pana Kaczmarka z Kalisza - najlepsze i najwygodniejsze - na tych z rocka nie da się jeździć  :P

Rower sprzedaję z napędem elektrycznym.

W rowerze zamontowany jest silnik przekładniowy BLDC (bezszczotkowy) z wbudowanym wolnobiegiem, na przekładni planetarnej.

Akumulator LI-ION zbudowany z nowych japońskich ogniw pryzmatycznych sanyo 15,5Ah 36V - w sumie 50 ogniw po 22zł/szt + BMS (elektronika sterująca baterią)

Sterownik na 36V 250w obsługujący manetkę i klamki hamulcowe, współpracujący z silnikami hallotronowymi.

Rower rozwija przepisową prędkość 25-28km/h w zależności od wagi kierowcy. Zasięg jest nie mniejszy niż 40km na jednym ładowaniu bez pedałowania!

Rower zbudowany na masę około 80kg i wzrost nie mniej niż 176cm. Można regulować support i wysunąć go około 10cm. Na wszystkie pytania chętnie odpowiem, wstawiam zdjęcia jak wygląda teraz. Ceną za rower z napędem elektrycznym 3000zł. Sprzedaję go po kosztach zrobienia, ponieważ przerobiłem matixa na rower elektryczny, a 2 poziomek nie mam za bardzo gdzie trzymać.
« Ostatnia zmiana: Września 04, 2015, 11:31:15 am wysłana przez michal883 »
Sprzedam zestawy do elektryfikacji rowerów oraz pojazdów nietypowych :) jak i wszystkie niezbędne części do ebajka. Jeżeli coś potrzebujesz, pisz! , gdyż mam najlepsze ceny dla forumowiczów :)

http://forum.poziome.pl/index.php?topic=3423.0

https://epojazdy.blogspot.com/

muzyczny krawiec

• sympatyk
  • *
Odp: Elektryczna trajka leżąca na 100km zasięgu silnik bezszczotkowy vmax 50km/h
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 22, 2015, 08:16:47 pm »
Na jaki wzrost jest zbudowana i na jaką wagę?

prawy pedał

• sympatyk
  • *
Odp: Elektryczna trajka leżąca na 30km zasięgu silnik bezszczotkowy vmax 35km/h
« Odpowiedź #2 dnia: Września 03, 2015, 10:50:44 pm »
Dzień dobry Panie Michale.
Nie znam Pana ale zasuwam szczerze, bo tylko tak w życiu warto robić. Nigdy nie miałem takiego roweru. Nie mam żadnych doświadczeń z poziomkami, ale coś mi mówi, że tego właśnie potrzebuję. Mieszkam jakieś 300 km od Łodzi i chciałbym do Pana przyjechać pociągiem i wrócić do domu tym rowerem. To by mi zajęło prawdopodobnie 3 dni i 2 noce. No i nie wiem czy światła on ma, bo szybciej można złapać mandat niż katar :) A to może na śpiwór by mi Pan tez opuścił, bo noce już zimne? Jak tak, to proszę o adres, telefon i będę u Pana w poniedziałek. A telefon do mnie to 502 638 665
Proszę o kontakt.
Pozdrawiam
Andrzej Dejneka
« Ostatnia zmiana: Września 03, 2015, 10:58:21 pm wysłana przez prawy pedał »

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
    • Rowerki, przyczepki, sakwy i bagażniki
Odp: Elektryczna trajka leżąca na 30km zasięgu silnik bezszczotkowy vmax 35km/h
« Odpowiedź #3 dnia: Września 04, 2015, 02:41:18 am »

Coś te zdjęcia nie widać, a jak się wklei sam adres to mówi 404.
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------