Autor Wątek: Sprzedam roczny rower trójkołowy Matix  (Przeczytany 13148 razy)

Tef

• całkiem inny wariat
Odp: Sprzedam roczny rower trójkołowy Matix
« Odpowiedź #15 dnia: Października 24, 2015, 12:44:00 am »
dlaczego sie to tyczy tylko mnie np matix tez ma reklame w podpisie

zobacz o ktorej sa wpisy je jest to minuta po minucie
pozdro

Nie tycz się Matixa bo jest to reklamowanie jego własnej działalności i do tego ściśle związanej z poziomkami. Tak samo zresztą jak na przykład @Antonowicz z częściamidopozioma.
Z cyklu przysłowia i powiedzonka ludowe. Oczywiście o poziomkach :) : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

DrewnianaTrajka
Pierwsze ujeżdżenie SWB 'Mroczny Żuraw'

grzeziu

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #16 dnia: Października 24, 2015, 08:11:42 am »
nie pamietam kto ale tez ma w reklamie sprzedaz seata na olx

ta reklama dotyczy sie mojej dzialalnosci
  trzeba sie czepiac wszystkich a nie wybranych osob

czyz nie mam racji ?

AGA

• całkiem inny wariat
  • PRODUCENT TRAJEK
    • matixbike
« Odpowiedź #17 dnia: Października 24, 2015, 08:29:32 am »
grzeziu wyluzuj proszę
atmosfera i tak jest gęsta
Tef tylko delikatnie zwrócił uwagę bez żadnych podtekstów
skoro ja mogę Anton może to grzeziu tez może  ;)
https://www.facebook.com/matixbike/timeline         - MATIX TRÓJKOŁOWIEC POZIOMY fat 1000W,48v, ,LIPO4 18AH przebieg- 2014-4860km sezon2015 -3740km,sezon2016-4456 przejechane

przenikanie

« Odpowiedź #18 dnia: Października 24, 2015, 09:07:43 am »
A co do lokalizacji - e-natix kręci się w północnych rejonach Łodzi. Podobnie jak chyba wszystkie e-trajki w województwie :) Chyba, że o którejś nie wiem :)
Hase Kettwiesel delta trike 72V / 2kW
Hase Kettwiesel delta trike 60V / 1kW

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #19 dnia: Października 24, 2015, 06:00:41 pm »

I dlatego zawsze wtrącam swoje 3 grosze. ;)
Czy przypadkiem Was nie ponosi trochę z tymi wszystkimi oskarżeniami?
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8

Tef

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #20 dnia: Października 24, 2015, 10:44:53 pm »
ta reklama dotyczy sie mojej dzialalnosci
 trzeba sie czepiac wszystkich a nie wybranych osob
czyz nie mam racji ?

No rozumiem, ale @szydziu chce opchnąć swój własny samochód i nawet specjalnie dla nas(!, czytaj w opisie) zniżka (!), a w Twoich widać TYLKO jakąś korporację, która coś komuś po coś...
Ponadto wszystko to polskie znaki diakrytyczne jednak ułatwiają komunikację (sprawdź frazę komunikacja pod kontem OiZ (Organizacji i Zarządzanie) ).
Z mojej strony to nie jest grubiaństwo czy przy...alanie się, to konstruktywna uwaga do całości Twoich wpisów (postów) pod względem czysto komunikatywno-wpisowym w forum.
« Ostatnia zmiana: Października 24, 2015, 10:55:36 pm wysłana przez Tef »
Z cyklu przysłowia i powiedzonka ludowe. Oczywiście o poziomkach :) : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

DrewnianaTrajka
Pierwsze ujeżdżenie SWB 'Mroczny Żuraw'

grzeziu

« Odpowiedź #21 dnia: Października 25, 2015, 09:26:32 am »
komuna wrocila
cenzura ok

nie chce mi sie juz pisac

AGA

• całkiem inny wariat
  • PRODUCENT TRAJEK
    • matixbike
« Odpowiedź #22 dnia: Października 25, 2015, 10:22:02 am »
grzeziu więcej optymizmu , bez ciebie to forum  nie będzie już takie
https://www.facebook.com/matixbike/timeline         - MATIX TRÓJKOŁOWIEC POZIOMY fat 1000W,48v, ,LIPO4 18AH przebieg- 2014-4860km sezon2015 -3740km,sezon2016-4456 przejechane

michal883

• kolarz na poziomie
    • moje konstrukcje :) i wskazówki dot. ebajka
« Odpowiedź #23 dnia: Listopada 10, 2015, 05:06:06 pm »
Waga:
ogniwa, któe wykorzystałem do budowy to firmowe sanyo, przynajmniej tak mam nadrukowane na ogniwie. Katalogowo po wbiciu numerów z naklejki wyskakuje panasonic, podobno teraz to jedna fabryka jest:
http://industrial.panasonic.com/lecs/www-data/pdf2/ACA4000/ACA4000CE411.pdf

Waga ogniwa 61g jest tam 80 ogniw (pakiet 10S8P) czli 36V 25,6Ah zszedłem poniżej 5KG :D nie licząc ogromu cyny którą wlałem aby polutować ze sobą ogniwa na 2 baterie poszło 0,2 KG cyny do 2 rowerów, jak nie więcej :D Jest zrobiona ścieżka na grubej miedzianej lince linka oblana cyną do zacisków ogniw - jest to mega trwałe, a dodatkowo cyna była chartowana, więc jest twarda i się nie odkształci. Baterie miały być przystosowane do prędkości dużo wyższych i miał być tam nine continent + sterownik 2,45KW, ale z racji wagi takiego rozwiązania jednak jest silnik dużo lżejszy o mniejszej mocy, z którego mówiąc szczerze jestem bardziej zadowolony (mniejsza prędkość, ale większe bezpieczeństwo do tego zasięg dużo wyższy)
Jeżeli chodzi o koszty elektryki to:
bateria wyszła około 550zł z elektroniką sterującą (BMS) na nowych ogniwach + 200zł dobra ładowarka (absolutna rewelacja) Na początku firma wyceniła mi zrobienie takiej baterii na 39zł / ogniwo panasonic NCR + elektronika ~ 3500zł, A tutaj uzyskałem niską masę i koszty tańsze od żeli o tej samej pojemności.
sterownik 200zł
silnik 500zł (24 przevoltowany na 36V moc około 350-400w)
manetka 50zł, czujnik pas 29zł, gps używany nie wiem ile kosztował koło 100zł może,
no i drobnica czyli:
stacyjka, kable, bezpieczniki, gniazdka, skrzynka - sklejka, folia carbon, cyna, groty, izolacje termokurczliwe różne rozmiary, wyłączniki, przełączniki, śruby, dętka, nowa opona na silnik, pasek maskujący, paliwo, żeby to pokupować jakieś 200-300zł wliczając te rzeczy o których zapomniałem

W sumie to można policzyć że elektryka jakieś 2 tysiące z własną robocizną, ale baterii o takich pojemnościach na rynku się raczej nie spotyka ze względu na koszty. W góry jednak można by się pokusić o jakiś silnik z większym momentem obrotowym (o większej mocy i raczej niższej prędkości) dla mnie prędkość 36km/h bez pedałowania i 40-42km/h z pedałowaniem jest w zupełności wystarczająca. Zasięg bez pedałowania to 50km przy maksymalnej prędkości. Oczywiście pedałując i jadąc tak gdzieś 30km/h spokojnie na 100km wystarczy jedno ładowanie.
« Ostatnia zmiana: Listopada 10, 2015, 05:10:23 pm wysłana przez michal883 »
Sprzedam zestawy do elektryfikacji rowerów oraz pojazdów nietypowych :) jak i wszystkie niezbędne części do ebajka. Jeżeli coś potrzebujesz, pisz! , gdyż mam najlepsze ceny dla forumowiczów :)

http://forum.poziome.pl/index.php?topic=3423.0

https://epojazdy.blogspot.com/

grzeziu

« Odpowiedź #24 dnia: Listopada 10, 2015, 05:40:05 pm »
i to jest to wyczerpujaca odp to mi se podoba