Autor Wątek: VIII Zlot Rowerów Poziomych - 20-21 czerwca 2015 r. Trójmiasto - wersja robocza  (Przeczytany 33934 razy)

andrej

• wyczynowiec na poziomie
Odp: VIII Zlot Rowerów Poziomych - 20-21 czerwca 2015 r. Trójmiasto - wersja robocza
« Odpowiedź #45 dnia: Stycznia 08, 2015, 08:29:47 pm »
Panowie i Panie ustalmy termin bo tydzień 7 dni naprawdę robi różnicę.
Ja jako szef i kierownik swojej firmy mogę się dostosować.

pajak_gdynia

• całkiem inny wariat
Odp: VIII Zlot Rowerów Poziomych - 20-21 czerwca 2015 r. Trójmiasto - wersja robocza
« Odpowiedź #46 dnia: Stycznia 09, 2015, 06:53:35 pm »
Pani Oli zdecydowanie powiedziałem "nie" (bo rowerów do pokojów nie będziemy targali). Czyli SDM2 pomimo niewątpliwego uroku i super luksusów odpada. Termin zaproponowany przez nią także przestaje mieć głęboki sens.

Tako więc myślę, że można Mateuszowi od badań wydolności organizmu i Nocy Świętojańskiej powiedzieć zdecydowanie tak. Dla przypomnienia: w tym terminie w Gdyni odbywa się nocny maraton biegowy. Z innych ciekawostek: na plażach wszelaka młodzież prowadzi szeroką działalność imprezową, a straż miejska prosi o jałmużnę z okazji palenia ognisk i używania napojów alkoholowych :( (nie potrafią docenić tradycji..)

Jako że jestem w trakcie dyskusji z Panią Wice-Dyrektor Zespołu Szkół nr 5 w Gdyni Orłowie to jeszcze za dużo nie mogę powiedzieć (jest jeszcze rok szkolny i musi przedyskutować to z konserwatorem, czy da radę rozstawić łóżka). Jak mówi Szydziu, sytuacja jest dość mocno dynamiczna, dopiero w poniedziałek będę miał dokładniejsze info.

Jak nie wypali szkoła, to zaatakuję Ymcę. W najgorszym razie będziemy spać na materacach w sali gimnastycznej.

Ponawiam prośbę dla chętnych na przyjazd z dziećmi (szczególnie małymi). Objawcie się!

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #47 dnia: Stycznia 09, 2015, 07:04:55 pm »
Ja?
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

pajak_gdynia

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #48 dnia: Stycznia 13, 2015, 10:23:26 am »
Jako że jestem w trakcie dyskusji z Panią Wice-Dyrektor Zespołu Szkół nr 5 w Gdyni Orłowie to jeszcze za dużo nie mogę powiedzieć (jest jeszcze rok szkolny i musi przedyskutować to z konserwatorem, czy da radę rozstawić łóżka). Jak mówi Szydziu, sytuacja jest dość mocno dynamiczna, dopiero w poniedziałek będę miał dokładniejsze info.
Jestem po spotkaniu z Panią Dyrektor.

Warunki. Do naszej dyspozycji byłaby tylko część szkoły (w postaci auli i stołówki), korytarz (z kiblami pod ręką). Spanie raczej na materacach we własnych śpiworach.

Jakby brak pościeli był bardzo wielkim problemem, to musiałbym rozmawiać dalej (jest problem z wietrzeniem pościeli z magazynów, w dalszym ciągu są zajęcia w szkole).
Podobnie z łóżkami. Są, ale musiałyby być skręcone (i rozkręcone w niedzielę). Konserwator jest bardzo nerwowy w tej kwestii i musiałby zrobić to sam.

Prysznice są dostępne w drugiej części szkoły (przy sali gimnastycznej), ta część byłaby zamykana na noc (np. o 23, kwestia do dyskusji z "portierem").
Do zastanowienia jest kwestia gdzie trzymamy rowery: czy na małym korytarzu (który będzie do naszej dyspozycji), czy w dużym holu (zamykanym po wspomnianej godzinie).

Przy takich założeniach koszt 30zł/osoby za oba noclegi plus 200zł dla portiera.

Akceptowalne? :)

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #49 dnia: Stycznia 13, 2015, 03:24:57 pm »
przy dobrych prognozach pogody, stwierdziłbym ze wolałbym wziąć namiot i prywatnie za pół litra robić namiot na szyjeś posesji, dośc drogi ten portier...

storm

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: Stycznia 13, 2015, 06:05:29 pm »
przy dobrych prognozach pogody, stwierdziłbym ze wolałbym wziąć namiot i prywatnie za pół litra robić namiot na szyjeś posesji, dośc drogi ten portier...

@Danielasty - myślałem, że umiesz czytać ze zrozumieniem...

@Pająk - kak dla mnie jak najbardziej akceptowalne :)
Co z posiłkami?

pajak_gdynia

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #51 dnia: Stycznia 13, 2015, 07:41:16 pm »
Storm, w sumie będziemy na stołówce :) Jednak nie będę kombinował i organizował obiadów w szkole. Za dużo zamieszania narobię.

Znacznie prościej, jak się zamówi coś z jakiejś pizzeri (chyba najlepszy jest Anker: pizza, normalne obiadowe, tam gdzie kiedyś byłeś), albo kto chce pójdzie na rybkę (Tawerna Orłowska, z 200m z buta, ale nie pytajcie o cenę, proszę). Inne opcje to obiekty tuż przy bramie: "fast-food" z naleśnikami (zagadam z właścicielką, jak będzie to wyglądało na ten sezon), budka z goframi, oraz sklep spożywczy.

"Maksym" ciągle nie jest czynny, nie będzie "mahoniowych gości", a Scorpion to tylko dla posiadaczy białych BMW :P

Franc

• całkiem inny wariat
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #52 dnia: Stycznia 13, 2015, 08:16:42 pm »
Zawsze można zamówić catering - jak Młodemu organizowaliśmy Komunię w domu, to obiad był zamawiany - było rozbudowane menu z przystawkami, 2 zupami, 2 drugimi daniami i deserami w ilościach nie do przejedzenia. Jak zamawialiśmy wydawało się nam, że będzie 1/2 porcji jednego zestawu i 1/2 drugiego zestawu, wyszło komplet w pierwszym zestawie i komplet w drugim. Przywieźli na czas, cena była przystępna a to zaznaczam, było rozbudowane menu i dużo jedzenia. Można zamówić jakieś obiady domowe - są takie małe stołówki, przy dużej ilości cena powinna być bardziej niż przystępna (jak normalna cena jest ~10pln za obiad).

Co do warunków noclegowych - ja osobiści godzę się na każde, najwyżej przyjadę bez Najukochańszej i Kochanych Potworów.

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #53 dnia: Stycznia 13, 2015, 09:25:02 pm »
Możesz zapodać wizualizację ze street wiu? Chodzi mi o umiejscowienie szkoły w czasoprzestrzeni :)
Czy będzie gdzie porzucić autko. Po wielkiej kłótni z Beatą deklaruje 2 osoby: ja z moi Tatą. Udział Karola  (3,5r) stoi pod znakiem zapytania.
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8

paaj

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #54 dnia: Stycznia 13, 2015, 10:31:35 pm »
Bez urazy, ale czy można spytać o powód zmiany terminu, bo coś mi chyba umknęło.

storm

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: Stycznia 14, 2015, 12:56:58 am »
@Szydziu - http://goo.gl/maps/DYUY8
Na tacy podane ;>
Street View: http://goo.gl/maps/F1cv0
Odległość:
- ok 300 metrów do morza
- 750m do Klifa
- 900m do PKP Gdynia Orłowo

@Paaj - było o zmianie terminu: http://forum.poziome.pl/index.php?topic=2532.msg38558#msg38558
Szydziu o tym pisał.

@Pająk - jesli o to chodzi http://goo.gl/maps/DvuPB to apmiętam doskonale, pizza mniam mniam! ;)
« Ostatnia zmiana: Stycznia 14, 2015, 01:03:03 am wysłana przez storm »

tomek70

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #56 dnia: Stycznia 14, 2015, 08:26:24 am »
No chłopaki bez jaj. Bo ja już w tym roku zaplanowałem urlop specjalnie na zlot od 18. 06.

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #57 dnia: Stycznia 19, 2015, 08:44:19 pm »
w sumie po większych przemyśleniach reflektuje że raczej będę :)

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #58 dnia: Stycznia 20, 2015, 08:24:34 pm »
Ja oczywiście też będę :)
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

Franc

• całkiem inny wariat
    • Moje zdjęcia rowerów
W kwestii noclegów - w związku z tym, że jadę z rodziną*, to wolelibyśmy zamiast wielkiej, wspólnej izby coś hmmm.. intymniejszego, żeby łatwiej położyć dzieci. Może być drożej, może być trochę dalej (ale nie za daleko), ale wolelibyśmy osobny pokój na 4 osoby. Może macie namiary na jakąś agroturystkę w okolicy albo hotelik?

* -  znaczy jakbym jechał sam to mi nic nie przeszkadza.

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800