Witam!
Projekt budowy dobiega końca, więc w chwili obecnej jest kilka rzeczy do dopieszczenia.
Poniżej kilka fotek, które są już w galerii:

Koło napędowe ma rozmiar 28", natomiast skrętne - 20".
W chwili obecnej mam jeszcze do rozwiązania problem dotyczący napięcia łańcucha, który wstępnie już skróciłem sądzę na właściwą długość.
Obecnie jest tylko hamulec koła tylnego ale jak wiadomo to nie wystarczy, więc chcę dołożyć przednie tarczówki i zastanawiam się nad średnicą tarcz oraz rodzajem (hydrauliczne, czy mechaniczne). Myślę, że optymalne będą 180 mm, ale zastanawiam się jeszcze jakie piasty zastosować? Na oś 20 mm, czy może 15mm? Na chwilę obecną mam koła od BMX z osią 14 mm, więc pewnie 15 mm by wystarczyły, choć z drugiej strony można zmontować koło pod oś 20 mm i zawsze jest możliwość zamontowania adapterów pod 15mm, by nie ingerować już za wiele w mocowanie.
Jeśli sprawa tyczy się hamulców to pewnie mechaniczne wystarczą tym bardziej, że można połączyć przednie razem, by tył był również hamowany celem łatwiejszego zawracania przez stawianie bokiem

. Chyba, że hamowanie jednego koła przedniego daje zbliżony efekt? Nie mam porównania, więc nie wiem.
Co radzicie? Jakie macie rozwiązania w swoich trajkach?