Autor Wątek: recenzja - Enduro ECO  (Przeczytany 20517 razy)

dziantek

• wyczynowiec na poziomie
Odp: recenzja - Enduro ECO
« Odpowiedź #15 dnia: Września 04, 2014, 02:43:31 pm »
"Najprościej" już zaklepane - taśmą izolacyjną jak kolega Forrest, bo jednak z dętką co dalej, przykleić butaprenem, zamontować na trytytki, a może naciągnąć na ramę?  ;D  BTW fajny rower, uczciwa recenzja, dobre foty.

michu

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #16 dnia: Września 04, 2014, 05:58:13 pm »
Sposób zapięcia jest dowolny. Mogą być zipy, opaski zaciskowe czy jak kto woli trytki, kawałek drucika np. miedziany. Klej też mógłby być. Taśma izolacyjna jest faktycznie "najprostsza", ale uderzający łańcuch będzie "dzwonił" o metal, a guma wygłuszy uderzenia. Kiedyś założyłem podwójną dętkę (tzn. odciąłem odpowiedni kawałek, nie rozcinałem wzdłuż i owinąłem) i było ekstra. 

phanthom

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: Listopada 30, 2014, 05:38:58 pm »
Witam
jestem tu pierwszy raz, ale ponieważ posiadam dokładnie ten sam model chcę się podzielić swoimi spostrzeżeniami dotyczącymi skręcania - duży kłopot na początku - i przez przypadek rozwiązany przez znajomego z serwisu rowerowego - pożyczył mi widząc, że słabo mi wychodzi jeżdżenie na 26" koło 20 " z przodu - rewelacja rower zaczął skręcać jak jak pionowy. Przejechałem nim od tej pory wiele kilometrów i podzielam opinię innych że to czysta przyjemność choć przyznaję się, że w teren idę na pionowym. Moim zdaniem lepiej się do tego nadaje. Dodam, że zarówno z tyłu jak i z przodu mam hamulce tarczowe (nie hydrauliczne), widelec pod koło 26" z osadzoną 20"-tką. Tej zimy będę go trochę przerabiał więc fotki innym razem. Jedno pytanie jak poradziłeś sobie z przednią przerzutka u mnie ponieważ łańcuch "idzie pod górkę" słabo się ona spisuje

forrest

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 12, 2014, 02:19:13 pm »
Ciekawe, że naklejonego kawałka taśmy izolacyjnej nie zmieniałem, a jest ciągle w dobrej kondycji...
@dziantek - dzięki
@phanthom - nie do końca rozumiem problem; łańcuch pod górkę?...

pajak_gdynia

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 12, 2014, 04:15:40 pm »
Forest, za mało jeździsz :)
W Jamniczku na widelcu taśmę zmieniałem już z dwa razy :P