Autor Wątek: Maraton rekreacyjno-sportowy KASZEBERUNDA  (Przeczytany 282940 razy)

forrest

• kolarz na poziomie
Odp: Maraton rekreacyjno-sportowy KASZEBERUNDA
« Odpowiedź #345 dnia: Stycznia 15, 2017, 10:10:36 am »
Od rynku jedzie się tam przez środek cmentarza - to jest chyba jakieś 200 metrów od tego cmentarza.

storm

• Gość
« Odpowiedź #346 dnia: Stycznia 15, 2017, 01:43:06 pm »
Miejsce gdzie jesteśmy już co roku od 3 lat:
https://goo.gl/maps/rMWgh9Vx67y
Tak wygląda, w głębi jest zbudowany domek z garażami, gdzie w garażu trzymamy rowery.
Na mapie wygląda to tak:
https://www.google.pl/maps/@54.1152329,17.9801431,19.1z
Droga do miejsca startu zaraz za AQUA Parkiem (cud miód i orzeszki!):
http://tiny.pl/gdlx2

@Forrest czy masz już cenę na ten rok za dobę? Podaj pls.
Standardowo śpimy tam 2 noce (nie licząc Pająka, który jest jak mały samochodzik i zrobienie przez niego 200km po malutkich pagóreczkach jest jak przejście się po parku ;) ) - z soboty na niedzielę (gdy startujemy) i dla wypoczęcia przed drogą powrotną z niedzieli na poniedziałek.
Jeśli chodzi o ilość miejsc noclegowych: w sypialni "dziecięcej" są 4 łóżka, w sypialni "dorosłej" tuż obok jest 1 łóżko i łoże małżeńskie :D i w salonie z aneksem kuchennym jest 1 kanapa. I do tego mnóstwo miejsca na podłodze - sądzę, że na karimatach weszłoby jeszcze tam z drugie tyle luda :D

forrest

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #347 dnia: Stycznia 20, 2017, 05:53:38 pm »
Nie pytałem o cenę. Nie wierzę, żeby dramatycznie wzrosła od zeszłego roku.

storm

• Gość
« Odpowiedź #348 dnia: Marca 13, 2017, 02:03:53 am »
http://kaszeberunda.pl/kaszeberunda-195/
Czyli jednak nie "tylko" 195 kilometrów, ale równo 200? ;)

storm

• Gość
« Odpowiedź #349 dnia: Marca 28, 2017, 12:07:20 pm »
Go up!

Koniec marca już praktycznie mija, a na liśxcie zgłoszeń na Kaszebe widzę 3 zgłoszenia z Forum. No i o czwartym słyszę - Franc chce się zapisac i się zapisze, ale ma jakiś problem logistyczny w sobotę przed maratonem... Ale jedzie na pewno :)

Co z innymi chętnymi osobami?
Pająk?
Hansglopke?
Lechułysy?
Tom0jo?
Toudi?
Golden?

@Forrest - zarezerwowałeś nam domek? Jak z opłatami?

golden

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #350 dnia: Marca 28, 2017, 04:14:34 pm »
Ja niestety nie dam rady :-(

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #351 dnia: Marca 28, 2017, 06:53:58 pm »
Dobra, zapisałem się, ale będę miał bardzo napięty harmonogram na sobotę.

W sobotę rano, gdzieś od 1000~1100 do myślę 1400max jest znowu w szkole najukochańszej piknik rodzinny z prezentacją poziomek i paru innych rzeczy. W sobotę od 1300 do wieczora jest Piknik Rodzinny organizowany przez mojego kochanego pracodawce z ogromnymi atrakcjami dla Potworów oraz niezłym żarciem (z którego żal nie skorzystać). W sobotę zaś po południu trzeba wyjechać do Kościerzyny. I te wszystkie 3 punkty muszę zrealizować w jednej osobie :)
Więc prawdopodobnie, do 1400 będę na pikniku szkolnym, na 1430 dotrę na piknik zakładowy i będę się bawił pewnie do 1730~1800, tak, żeby na 1830max być z powrotem w domu, żeby się przepakować i najpóźniej o 1900 pełnym gazem ruszyć do Kościerzyny. Na 2400 powinienem dojechać.
I teraz o ile w drogę powrotną (w poniedziałek, jak zwykle) będę mógł zabrać jeszcze 3 osobo-rowery, to do Kościerzyny - hmm, raczej 1 osobo-rower, bo wolałbym jechać z rowerami w kabinie bo można szybciej. Jeżeli jednak będzie więcej chętnych, to start musiałby być wcześniej, może o 1815~1830 bo z rowerami na bagażniku hakowym tak szybko nie pojadę. Tak czy siak nie będzie czasu po nikogo zajechać i spotkanie musi być u mnie w Zgorzale, termin do ustalenia.
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

lechulysy

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #352 dnia: Marca 28, 2017, 07:38:26 pm »
z żalem, ale nas nie będzie choć mieliśmy jechać w tym roku "rodzinnie" na różnych dystansach i niestety nic z tym nie można zrobić bo musimy być w niedzielę w Wawie :(
Leszek

forrest

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #353 dnia: Marca 29, 2017, 02:23:20 pm »
Dobrze, że to pytanie zadałeś, bo w miarę, jak będzie się zbliżał termin wyjazdu, trzeba będzie jeszcze raz zadzwonić i podać liczbę osób do noclegu.
A co planów wydłużenia trasy, to może ktoś w naszym imieniu podpowiedzieć Organizatorom, że da się łatwo zrobić 225 km (?) ;)
Ja do Kościerzyny jadę pociągiem, a być może nie wracam wprost, tylko jeszcze jedno miejsce odwiedzę...

pajak_gdynia

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #354 dnia: Kwietnia 02, 2017, 07:32:04 pm »
Ja jak pisałem, jadę na "firmowych papierach". Fajnie być w pracy i jeszcze jeździć rowerem :)

forrest

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #355 dnia: Kwietnia 13, 2017, 12:36:12 pm »
Ale strojów z logiem firmy Wam nie dali? :)
Fajnie, że zmienili trasę - można będzie zobaczyć kawałek najkrótszej trasy i przypomnieć sobie, jak wygląda most zwodzony... Do tego w Babilonie skręt w drogę, której też jeszcze nie zwiedzaliśmy. Ciekawe, że trasa 125 km, nie jest już 125 km, tylko tak samo pojedzie DK20, DW235.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 14, 2017, 06:46:40 am wysłana przez forrest »

storm

• Gość
« Odpowiedź #356 dnia: Kwietnia 23, 2017, 11:50:40 am »
UWAGA UWAGA
Zmiana trasy z 225 -> 195 -> 208km ;)

Mapka:
http://tiny.pl/g5681

Jak sami widzicie nie ma Borska. Za to pierwszym punktem ma być Lubnia. I nie wyjeżdżamy z Kościerzyny na południe, ale wylatujemy na DK20... (droga krajowa = TIRoloty). na szczęście to tylko ~6km.
I w zasadzie miałem napisać coś o DW235, która jechałem onegdaj z Bydgoszczy przez Tucholę i Chojnice kiedyś do Kościerzyny, ale spojrzałem na dół traski i zobaczyłem TO: DW212.
Wpuszczają nas na traskę z Łukomia do Babilonu. Co tam jest? Kilkaaaa fajnych serpentynek :D Takich góra-dół-góra :D Także teges - jak ktoś lubi górki to zapraszam :D
[ja pieprzę... dla mnie w tym roku to może być rzeźnia...]

Więcej ciekawostek nie widzę tak na I rzut oka :] Ale w tym roku mamy częściowy powrót do 225 km trasy, więc jak naprawią jezdnię do końca, to pewnie za rok będzie pełne 225km.
Pewna korzyść może będzie z tego, że przesuną (powinni) godzinę zamknięcia mety na późniejszą godzinę.

@Forrest: dzwoniłeś do Gospodarzy naszego noclegowiska? Podałes liczbę osób już?

P.S. Pająku? Ale ja Ciebie nie widzę na spisie osób biorących udział?
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 23, 2017, 11:53:37 am wysłana przez storm »

forrest

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #357 dnia: Kwietnia 23, 2017, 08:35:55 pm »
Jeszcze nie deklarowałem liczby osób, bo sam nie wiem, ile nas będzie. Ale zakładam, że na 2 tygodnie przed przyjazdem nie będzie za późno z przekazaniem tej informacji.

forrest

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #358 dnia: Maja 12, 2017, 08:57:20 am »
Czyli będzie nas pięcioro, tak? Chciałbym przekazać tę informację możliwie szybko.

storm

• Gość
« Odpowiedź #359 dnia: Maja 12, 2017, 11:33:31 am »
@Forrest - spojrzałem na listę zgłoszeń i z Forum Poziome są łącznie 4 osoby, plus do tego dochodzi Pająk, który przedstawia się jako wielka znana korpo z USA :P
Także tak, faktycznie 5 osób jak na ten moment.
Daj znać czy udało się zarezerwować i jakie są koszta.