Autor Wątek: Do Macieja Długosza  (Przeczytany 11984 razy)

Neverhood

• całkiem inny wariat
  • Erotoman-gawędziarz
Odp: Do Macieja Długosza
« Odpowiedź #15 dnia: Lutego 16, 2013, 10:01:22 pm »
@Neverhood - musisz wiedzieć, że jestem zwolennikiem Open Source, pochwalam pewne "nagminne łamanie patentów" w tym jestem cholernie nienawistny jeśli chodzi o patĘty ugryzionego jabłka itede.
ALE. Nie zniosę, jesli ktoś wykorzystuje materiały ode mnie wzięte (bez mojej zgody!) - przeciwko mnie.

I nie będę się też zniżał do jego poziomu i go szkalował. Nie będę wyzywał ani jego, ani jego krewnych. Natomiast zrobię co mogę, aby szanowny Maciej skasował ze swojej strony materiały pochodzące z moich zasobów - które wykorzystuje przeciwko mnie.

Pomijam już fakt, że Maciej za oszczerstwa jakie rzuca przeciwko nam, wsadzając nam różne słowa w nasze usta - powinien odpowiedzieć karnie - za zniesławienie.
Nie. To wszystko jest ta sama idea open source, open hardware, open mind, open ass :D . Odkryłeś właśnie, że wolność kończy się tam, gdzie wchodzimy komuś w paradę. To naturalne. Ale czemu stosujesz logikę kaliego, kali dowalić korporacji dobrze, wykorzystać przeciw kaliemu - źle. Skoro nadal nie ochłonąłeś, to zrób eksperyment. Weź tekst MD, zamień nazwy użytkowników i forum na inne. Przeczytaj to co powstało. I co wyczytasz? Frustrację i gdzieś w połowie tekstu będziesz maił uśmiech od ucha do ucha. Ciekawe zdjęcia, tekst humorystyczny. Dziwi mnie, twój zryw, przecież ten tekst powstał zaraz po banie MD i tak sobie 2 lata wisi. Oglądalność tej strony jest na poziomie botów. A tu proszę, wykopał ją storm i się burzy, że jego zhańbiono jego unikalną nazwę, którą można znaleźć w słowniku języka niemieckiego. Z tego co widzę, to MD już wyhamował z klepaniem w klawiaturę. To dobrze, bo ma więcej czasu dla siebie. Szkoda, że nie udało mi znaleźć postępów w jego projekcie obudowanej poziomki dla ludu. Niestety, ale tych goglowych galerii picasso nie ogarniam. Nie wiem co jest tam nowego, w jakiej kolejności itd...
E tam poziome, rower transportowy - to jest to!

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #16 dnia: Lutego 16, 2013, 10:44:43 pm »
Btw. Po zaglądnięciu na stare posty tak się zastanawiam co z niedawnymi stałymi bywalcami forum:  Saurus, Technolog, Mpalternatywa?
Przeszli na ciemną stronę MD ;)
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8

storm

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Lutego 17, 2013, 05:08:45 pm »
@Neverhood - ja chyba ciebie nie rozumiem, albo nie umiem zrozumieć.
Jeśli byłbym na miejscu MD. Stawiam się w jego pozycji. To raczej na pewno nie szukałbym możliwośc odgrywania się na innych, tylko pewnie bym sobie dał ciuuutkę czasu na ochłonięcie, na przemyślenie, dodał jeszcze kilka dni na wyziębienie myśli, jeszcze z tydzień na poszukanie innych opcji i... Zapomniał.
Ewentualnie raz jakiś czas bym się pewnie nieco wkurwiał. Na coś czy kogoś. Może na jedną osobę, albo na dwie.
ALE:
- żeby łapać się i robić stronę WWW
- żeby kopiować na nią czyjeś materiały bez zgody tych osób
- żeby pisać szkalujące teksty
To na to bym nie wpadł.
Nie wiem czy jestem na to za głupi, czy za leniwy czy po prostu mi by się nie chciało - ale aż tak to mnie jeszcze nie posrało.
W dodatku pakować się w kabałę jaką jest naruszanie czyjejś godności osobistej, publiczne szkalowanie innych, kradzież własności intelektualnej... No to niestety - ja czegoś takiego nie umiem. I wydaje mi się - być może błędnie? - że robienie takich rzeczy jakie zostały popełnione przez MD do tej pory nie tylko rozwiąże problemu, nie spowoduje, że konflikt zostanie zażegnany, że któraś strona go "wygra". Wręcz przeciwnie - konflikt dopiero wtedy narośnie i to znacznie bardziej. Nadto w takiej sytuacji może zostać nawet powiadomiony Prokurator - zwłaszcza jeśli chodzi o sprawę zniesławienia.

Być może niepotrzebnie wzniecam na nowo ów konflikt pzypominając go. A może właśnie potrzebnie, aby po tych dwóch latach, w trakcie których MD miał szalenie dużo czasu na przemyślenie swoich działań - miał dodatkową zachętę do zastanowienia się nad tym co zrobił on i inni do tej pory i czy na pewno warto to kontynuować. Zwłaszcza, że cały czas jego działania podjęte kiedyś szkodzą nam wszystkim, niezależnie czy nazywamy się MD czy nie.

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #18 dnia: Lutego 17, 2013, 09:49:26 pm »
Btw. Po zaglądnięciu na stare posty tak się zastanawiam co z niedawnymi stałymi bywalcami forum:  Saurus, Technolog, Mpalternatywa?

Saurus kupił i wyremontował sobie 4 kółka z silnikiem. Częściej go można spotkać na rajdach zabytkowych samochodów niż na poziomie. Chociaż na zlot do wa-wy mamy pojechać na rowerach.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #19 dnia: Lutego 17, 2013, 10:22:57 pm »
Być może niepotrzebnie....

Niepotrzebnie... Bylo, minęło, szkoda nerwow, czasu i uwagi na trolla.

Antonowitch

• całkiem inny wariat
    • Sklep na odpowiednim poziomie.
« Odpowiedź #20 dnia: Lutego 18, 2013, 12:07:03 am »
O q..... jest rok 2013 druga połowa lutego i temat jeszcze żywy ;)))
MD, szkalowanie, strona widmo.... jakbym słyszał nowy temat na onecie w sprawie Smoleńskiej ;)
Storm odpuść, szkoda Twojego cennego czasu na bicie piany..
Poziomo pozdrawiam,
Anton
Głównie fotele do rowerów poziomych: http://www.czescidopozioma.pl

storm

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Lutego 18, 2013, 07:11:06 am »
@Gemsi - może i szkoda... Ale ten człek wykorzystał MOJE przeciwko MNIE. Rozumiesz?
@Antonowitch - Ty uważaj.... Uważaj! Bo zaraz MD wynajdzie Twój rower i.... dopiero się zacznie wykorzystywanie np "rekina" przciwko Tobie!

I co?! Chcesz mieć swoje zdjęcia zamieszczone na jego stronie z odpowiednim komentarzem? ;)

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #22 dnia: Lutego 18, 2013, 07:34:32 am »
Moje tez, daj na luz, opanowala Cie histeria, chcesz cos wyegzekwowac, załóż sprawe, wyciagnij konsekwencje i ciesz sie niezawisłością sądu, a na koniec zamieść odpowiedni komunikat. Wylewanie własnych frustracji na publicznym forum to okarm dla trolla. Temat juz prawie umarl, a ty go rozdmuchujesz na nowo. Mozemy juz zakonczyc sprawe ?

storm

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Lutego 18, 2013, 09:02:08 am »
@Gemsi - wysłałem Ci pw.

Ja nie wylewam frustracji ino wk...w mnie chwyta jak widzę, że ktoś wykorzystuje moje ciężko zarobione złotóweczki, aby wspomóc swoje z łatwością zarobione euro w walce.... ze mną.

MD - czy próbowałeś porównać może możliwości jakie ty masz u siebie w Holandii czy tam gdzie mieszkasz obecnie - z opcjami jakie my, biedni Polacy mamy do wyboru w Ojczyźnie? Czy wiesz ile się trzeba nabiegać, aby złożyć gotowe kółeczko 20", które ty masz dostępne OOTB w sklepie na rogu? Przemyśl i zacznij DOCENIAĆ to co robią ci Polacy w Polsce.

tomek70

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #24 dnia: Lutego 18, 2013, 07:05:54 pm »
Strom przyjacielu zrób jeszcze fajniejszy rowerek. To będzie pozytywne zakrecenie, bo wiosna blisko :) pozdrawiam z Chełma

storm

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Lutego 18, 2013, 07:38:52 pm »
@Tomek - bardzo chętnie, ale póki co zastanawiam się gdzie ja zmieszczę 3 rowery w częściach lub w całości w mieszkaniu.......
Bo póki mieszkam w domu to jeszcze problemu nie ma bo jest garaż. Ale jak szukam obecnie czegoś pod najem to niestety... Okazuje się, że piwnicy nie ma, albo z piwnicy kradną co się da, a na piętrze trzymac na korytarzu nie wolno nie bo nie, bo spółdzielnia tak chce i już. Bo takie są zasady przeciwpożarowe. (a wiadomo, ze rower to benzyna i napędzany ropą naftową i gazem ziemnym i wybucha od razu po odstawieniu na bok!)...

sławek

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #26 dnia: Lutego 21, 2013, 09:53:12 pm »
W koncu Maciej sie wypisal ku uciesze i uldze wiekszosci
Nie tyle wypisał co został zbanowany jako pierwszy i jak na razie jedyny forumowicz.

A pamiętacie jak po zbanowaniu pisał jako własna żona, bodajże Joanna?  ;D
Sławek