Autor Wątek: Do Macieja Długosza  (Przeczytany 11965 razy)

storm

• Gość
Do Macieja Długosza
« dnia: Lutego 15, 2013, 11:02:44 am »

Szanowny Macieju

W związku z tym, że posiadam prawa autorskie i ja sam jestem autorem zdjęcia zamieszczonego tutaj:
https://sites.google.com/site/rowerypoziome/autorytet-do-bani

Link do zdjęcia:
https://lh4.googleusercontent.com/-PervqC9pcaU/Tk5RvNR9V2I/AAAAAAAARm8/z8lB1VzOBvc/s1600/059-img_7951.jpg

I po raz nty powtarzam, że NIE ŻYCZĘ sobie, abyś kiedykolwiek i w jakikolwiek sposób zamieszczał w jakichkolwiek miejscach MOJE zdjęcia, zrobione przeze mnie, czy w to w postaci skopiowanego oryginału czy jakichkolwiek miniaturek.
Wypraszam sobie takie postępowanie, które można porównać tylko i wyłącznie z KRADZIEŻĄ.

Liczę na szybką odpowiedź w tej sprawie i usunięcie ww materiału z twojej strony.

Storm

Nie wiem czy MD tu zagląda czy nie - ale takiego mejla do niego wysłałem i zamieszczam tutaj. Przy okazji ostrzegam też innych Poziomkowiczy, że Wasze zdjęcia i Wasza praca jest BEZPRAWNIE wykorzystywana bez Waszej zgody przeciwko Wam - na stronie MD.

P.S.
Jak mi jeszcze raz coś powiesz o silniku elektrycznym w rowerze to Ci przyleję pałą w łeb. Rower nie może mieć silnika. Słyszysz debilu? Definicja tak mówi. Z definicji. Definicja roweru jest prosta: pedałowanie bez wspomagania! Komórkę też mam na korbkę. Laptop też ma z boku korbę. Wszystko co robią na korbę jest dobre! Jestem zakochany w pedałowaniu. Oooooo - właśnie strzeliło mi kolano. Ale to nic - kupię sobie tytanowe kolano i będę pedałował do końca życia i jeden dzień dłużej  - Storm

MD: ŻĄDAM skasowania tego tekstu z twojej strony, chyba, że udowodnisz mi pokazując cytat na tym Forum, że coś takiego napisałem.
« Ostatnia zmiana: Lutego 15, 2013, 11:09:38 am wysłana przez storm »

storm

• Gość
Odp: Do Macieja Długosza
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 15, 2013, 11:26:36 am »
Uprzejmie informuję, że ze względu na niewystarczające wyjaśnienie ze strony MD jakie mi podesłał - zgłosiłem sprawę do Google.

Neverhood

• całkiem inny wariat
  • Erotoman-gawędziarz
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 15, 2013, 09:23:06 pm »
Daj sobie spokój. Założenia wolnościowe wymagają krytyki i rozpowszechniania.Nie bądź hieną korporacyjną przypisującą sobie prawa do wszystkiego i blokując rozwój dla swoich korzyści finansowych. Nie tędy droga. Zawsze będzie jakaś ystuacje, że nie chcemy, nie podoba się, ktoś wykorzystał, przegiął. Ale korzyści z tego są większe niż wady.  Storm, weź głęboki wdech, wydech w ostateczności melisę zaparz. Napisałeś, że ci się nie podoba, MD nie zareagował. No to napisz mu kim jest jego żona/matka i  gdzie będziesz im zaglądał, jak często i inne szczegóły. Wystarczy. Na pewno zgłoszenie, żądania , straszenie prawem nie dobre dla ludzkości.

Tak naprawdę, twoje zdjęcie nie jest twoje, gdyż korzystałeś z wcześniej wypracowanych osiągnięć ludzkości: laminacie, aparacik, bateryjki, komputerek, oświetlenie, język, zmiotka, szmatka. Cóż to jest wciśnięcie 2 guziczków z skrzyneczce fotopstryczka?

Żeby nie było tak pięknie, mnie też obsmarował

Ktoś coś napisał o nitowaniu - trzeba szybko zasiać dezinformację! Napiszę mu np. że nity są droższe od śrub! Heheheehehe! To nieprawda... ale co tam... Ważne jest by zasiać dezinformację, by komu dokuczyć - Neverhood
[/qoute]
No i co? Nadal twierdzę, że dobrze napisałem. Sprawa dotyczyła produkcji masowej, gdzie zgrzewanie wychodzi szybciej i taniej niż nitowanie, czy spawanie. Ale on nie zrozumiał, że to co jest amatorsko, detalicznie tanie i łatwe w wykonaniu musi w masówce takie samo pozostać. Cóż? Ma on perspektywy budowy 2 rowerów z darmowym chińczykiem (pracownikowi trzeba zapłacić, własne dłubanie jest "darmowe"), ew. produkcja chałupniczej 40 rowerów rocznie to dla niego "masówka". Ma prawo i nic mi do tego.
E tam poziome, rower transportowy - to jest to!

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 15, 2013, 10:10:31 pm »
Długo chłopaka trzyma :)

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 15, 2013, 10:16:05 pm »
Stormowi chodzi chyba o coś innego, MD w swojej piaskownicy przeinacza lub wyrywa z kontekstu wypowiedzi uczestników tego forum co jest potencjalnie szkodliwe dla chcących zacząć przygodę z rowerami poziomymi i trafiających przypadkiem na jego stronę. Ale imho leżącego się nie kopie, niech się bawi w swojej piaskownicy. Swoją droga czasem jest niezły ubaw z edytowanych komentarzy mistrza ( przydaje się: specyficzne poczucie humoru i kopie strony sprzed edytowania ;-) ).  

Swoją drogą: Maciek marnujesz się chłopie, powinieneś kryminały pisać albo przynajmniej politykiem zostać :) Zdrowia, wszystkiego dobrego i realizacji rowerowych planów. Poważnie.

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 15, 2013, 10:30:04 pm »
Mi poświęcił nawet 7 linijek - czytam i zupełnie nie wiem co powiedziałem :) Pewnikiem mnie z kimś pomylił ;)
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8

wojtek999112

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 15, 2013, 10:43:48 pm »
Nie jestem za bardzo w temacie ale to co najmniej dziwne żeby założyć jakąś stronę po to by obrażać użytkowników innego forum... Czytałem tu nie jeden post MD i stwierdziłem że coś wie o rowerach nawet się doczytałem że ma jakieś poważniejsze plany. Ale po co to wszystko ? Wie ktoś ? 

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 15, 2013, 11:21:35 pm »
Hmmm... Choroba nie wybiera ;)

storm

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 16, 2013, 12:34:09 am »
@Neverhood - musisz wiedzieć, że jestem zwolennikiem Open Source, pochwalam pewne "nagminne łamanie patentów" w tym jestem cholernie nienawistny jeśli chodzi o patĘty ugryzionego jabłka itede.
ALE. Nie zniosę, jesli ktoś wykorzystuje materiały ode mnie wzięte (bez mojej zgody!) - przeciwko mnie.

I nie będę się też zniżał do jego poziomu i go szkalował. Nie będę wyzywał ani jego, ani jego krewnych. Natomiast zrobię co mogę, aby szanowny Maciej skasował ze swojej strony materiały pochodzące z moich zasobów - które wykorzystuje przeciwko mnie.

Pomijam już fakt, że Maciej za oszczerstwa jakie rzuca przeciwko nam, wsadzając nam różne słowa w nasze usta - powinien odpowiedzieć karnie - za zniesławienie.

@Yin - dokładnie, otóż to. Gdyby MD chciał wykorzystać moje zdjęcie do pokazania czego nie nalezy robić przy montazu fotelika z laminatu - nie ma sprawy. Ale on próbuje go wykorzystać przeciwko mnie, przeciwko wszystkim innym wykazująć [i tu wpiszcie co chcecie].
A do takich celów ja mu swoich zdjęć NIE dawałem i dawać nie będę!
Chyba mam prawo do tego, aby chronić w ten sposób swoje własne interesy?

@wojtek999112 - może i plany ma, ale w tej chwili widzę tylko zemstę na nas wszystkich za...... Sam nie wiem za co.
I dla mnie to wygląda jakby facet obraził się śmiertelnie na wszystkich.

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 16, 2013, 07:11:55 am »
Gdzie ta stronę można znaleźć? Dobrze znać plany przeciwnika.
I teraz puszczę oko, którego MD chyba do tej pory nie rozumie ;)
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 16, 2013, 07:21:20 am »

wojtek999112

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 16, 2013, 11:21:30 am »
On na tej stronce zniechęca ludzi do rowerów poziomych promuje tylko te z owiewką i silnikem elektrycznym...

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 16, 2013, 11:32:57 am »
O to byly tutaj wieczne awantury. W koncu Maciej sie wypisal ku uciesze i uldze wiekszosci, w podziece wiekszosc jego oponentow jest punktowana na jego stronce. Zazwyczaj sa to fragmenty wyrwane z kontekstu, ktore w jego aranzacji sa po prostu nieprawdziwe. Nawet nie chce mi sie dyskutowac z tym co pisze o moim wypadku bo nie ma najmniejszego sensu.

I znowu trolla wyciagnelismy z bagien :/

storm

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 16, 2013, 01:43:04 pm »
Mnie osobiście zadziwia to, że sam oberwałem rykoszetem, mimo że nie brałem udziału w jakichkolwiek dyskusjach z MD. To mi wygląda na to, że gość przerzuca swoje ansy i anty na wszystko i wszystkich dookoła z Forum. A to już nie jest normalną reakcją.

@Wojtek - nie znasz się. I Ty i my wszyscy. Bo rower jak sama nazwa wskazuje MUSI mieć silnik elektryczny! MUSI! O!
BP, NMSP ;)

@MD (wiem, że to na pewno czytasz) - może jednak dasz sobie szansę i skasujesz moje zdjęcia ze swojej strony wraz ze słowami, które wsadzasz mi w usta? Może jednak zachowasz się kulturalnie? Pokażesz, że jesteś dobrze wychowany?

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 16, 2013, 09:20:17 pm »
W koncu Maciej sie wypisal ku uciesze i uldze wiekszosci
Nie tyle wypisał co został zbanowany jako pierwszy i jak na razie jedyny forumowicz.

Btw. Po zaglądnięciu na stare posty tak się zastanawiam co z niedawnymi stałymi bywalcami forum:  Saurus, Technolog, Mpalternatywa?