Autor Wątek: Witajcie  (Przeczytany 14553 razy)

Danielasty

• całkiem inny wariat
Odp: Witajcie
« Odpowiedź #15 dnia: Listopada 29, 2011, 07:41:33 pm »
@machina1 ja swój składałem też w małej klitce zwanej piwnicą, dało się? dało :)

machina1

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: Listopada 29, 2011, 07:46:13 pm »
Sie masz!

Dysponujesz nie złym funduszem na pierwszego pozioma. Zrobienie samemu, przysporzy Ci super satysfakcji. O wagę się nie martw, jak się zmieścisz w przedziale 25kg plus-minus 2-3kg to super.;)
Jeździć to będzie a doświadczenie pokieruje Cię na właściwego pozioma, pozioma aż po grób.:)
Powodzenia!:)
Nahtah 25 kilo żywej stali to dużo troszku-zbytkujesz Waść ze mnie?!
Nie znudziły mi się jeszcze kolana.Swoje przeszły.Mam na świadków sąsiadów,bo jak wieczorem wchodzę na moje czwarte piętro to zdarza się,że wyglądają zaciekawieni co tak hałasuje.
A poważnie to po prostu  czasu brak oraz j..el piwniczny w perspektywie mnie zniechęcają.
Ale jeździć będę.

machina1

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: Listopada 29, 2011, 07:48:09 pm »
co do wzniesień to zależy ile masz mają nogi natrzaskane km:) Mnie się udało wdrapać cruzbike o wadzę około 25kg pod górkę 15% nie było lekko, ale strasznie też nie jest

Co do odchudzania.
Grunt do niska masa rotacyjna, czyli koła. Praktyczniej odczujesz większą różnice odchudzając koło o 200g niż elementy napędu czy ramy o 1kg :)
Cenna uwaga .Nie wyczytałem tego nigdzie.Dziękuję

machina1

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: Listopada 29, 2011, 07:54:36 pm »
Koszty myślę w granicach 1500-2000 pln.tak myślę.Widziałem,że takie można kupić używane np rodem z Kalisza.
Tam przejechałem się kawałek i podobało mi się.Popróbowałem na takim skuterze z amortyzacją.
Zastanawia mnie tylko czy takie konstrukcje wytrzymają 120 kg przy 183 cm wzrostu?

Rowery z Kalisza dają radę:
https://picasaweb.google.com/108664632653591519358/IIOgolnopolskiZlotRowerowPoziomych#5378474457801714898

Jestem spod samej Łodzi, jesteś mojego wzrostu, jeśli masz ochotę na jazdę próbną to się dogadamy :) W jakiej dzielnicy mieszkasz?

http://www.saurus.net.pl/midracer/kufer_01.jpg
Mieszkam na retkini ale mam samochód(nie żebym się chwalił ::)i podjechać mogę bardzo chętnie.
A jak Zgierz to blisko mojej pracy.

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #19 dnia: Listopada 29, 2011, 08:01:24 pm »
25 kilo żywej stali to dużo troszku-zbytkujesz Waść ze mnie?!
Mając odpowiednie przełożenie i czołg pedałami napędzisz, inna sprawa jaką prędkość rozwinie ;) Na forum jest ogrom wiedzy, polecam lekturę archiwalnych wątków.

machina1

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: Listopada 29, 2011, 08:12:07 pm »
Koszty myślę w granicach 1500-2000 pln.tak myślę.Widziałem,że takie można kupić używane np rodem z Kalisza.
Tam przejechałem się kawałek i podobało mi się.Popróbowałem na takim skuterze z amortyzacją.
Zastanawia mnie tylko czy takie konstrukcje wytrzymają 120 kg przy 183 cm wzrostu?

Rowery z Kalisza dają radę:
https://picasaweb.google.com/108664632653591519358/IIOgolnopolskiZlotRowerowPoziomych#5378474457801714898

Jestem spod samej Łodzi, jesteś mojego wzrostu, jeśli masz ochotę na jazdę próbną to się dogadamy :) W jakiej dzielnicy mieszkasz?
http://www.saurus.net.pl/midracer/kufer_01.jpg

Masz prywatną wiadomość

nahtah

• całkiem inny wariat
  • Obieżyświat w poziomie
« Odpowiedź #21 dnia: Listopada 29, 2011, 09:12:51 pm »

Ależ machina1, żadne tam zbytkowanie, moim już historycznym chopperem zjeździłem co nieco a "troszku" on ważył. Do tego wyniosłem z jego użytkowania doświadczenie - to raz, dwa - to to, że zmajstrowałem go w piwnicy o szerokości 2 i pół metra i długości 3m a jego długość to właśnie 2,5m. Dało radę a zabawa przednia.:)
« Ostatnia zmiana: Listopada 29, 2011, 09:15:00 pm wysłana przez nahtah »
ŻYCIE jest jak jazda NA ROWERZE aby utrzymać równowagę MUSISZ się poruszać naprzód.......Albert Einstein
https://www.bikestats.pl/rowerzysta/nahtah

M63

• kolarz na poziomie
    • Moje Poziomki :)
« Odpowiedź #22 dnia: Listopada 29, 2011, 09:33:48 pm »
Przyznam najchętniej zrobiłbym stworzył Go sam.
Spytasz co stoi na przeszkodzie?
1mała piwnica w bloku
2spawanie jedynie elektryczne autoocena jakieś 2+ (coraz rzadziej przepalam elektrodą 2mm stali)
3brak czasu bądź jego w nieuporządkowany sposób trwonienie
4syn też by od razu chciał taki.....- to żart
 to tak półserio,ale pierwsze co mi przyszło do głowy to właśnie samodiełka,zobaczymy

2...
 Ja zaczynałem od  " Drewniaka " (:D tylko dwa spawy :D )( a i bez się idzie obyć :)  )
 https://picasaweb.google.com/rzmarek63/MojePoziomki#
Nie wstanę ,
TAK będę leżał !!!

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #23 dnia: Listopada 29, 2011, 10:40:56 pm »
Jak zaczniesz jeździć  na poziomie to głównie odchudzisz siebie.

No nie wiem, różnie z tym bywa... ja niestety przytyłam :( a poziomkuję codziennie (trzy razy w tygodniu robię nieco dłuższe, choć nieprzesadnie długie trasy - min. 20 km) i 2x w tygodniu mam półtoragodzinny trening tańca irlandzkiego. No i doopa! Rośnie. Nie wiadomo od czego :(
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #24 dnia: Listopada 30, 2011, 07:11:06 pm »
Makenzen.
Wyjątek potwierdza regułę. ::)
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #25 dnia: Listopada 30, 2011, 08:56:41 pm »
Makenzen
Na poziomie to norma, bo pracujesz tylko udami, a na pionowym całym ciałem, po prostu płaszczysz tyłek w siedzisku i jedziesz ;D

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #26 dnia: Listopada 30, 2011, 09:19:15 pm »
Żeby schudnąć nie wystarczy jeździć, trzeba jeździć
a) szybko z wysokim pulsem
b) długie dystanse na 70 / 80% sił (tu organizm sam podpowiada co i jak)

Więcej w googlach pod hasłem "trening aerobowy" np.
http://kulturystyka.com.pl/archiwum/an/146

Swoją drogą mam wrażenie że pionowy daje trening bardziej areobowy - mam na nim wyższy puls niż na poziomce. Za to poziom fajnie rozwija siłę nóg co też przedkłada się na moc depnięcia na pionowym.

machina1

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 01, 2011, 08:08:44 am »
Nahtah i M 63 szacun ;D
A skoor już mowa o drewniaku to niezły czad gdyby zapodać drewnniaka o ramie z nieokorowanej kłody.

machina1

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 01, 2011, 08:12:51 am »
Makenzen jak to się mówi widocznie taka uroda!
Mam podobny kłopocik.
Sory muszę kończyć.

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 01, 2011, 03:40:29 pm »
niezły czad gdyby zapodać drewnniaka o ramie z nieokorowanej kłody.
Mówisz i masz ;)