WITAM i dzięki za przyjęcie.
Jak wspomniałem na blogu rowery poziome już budowałem , był z kierownicą pośrednią był również z kierownicą pod-siodłową co dla mnie było nie wypałem , lecz po przeniesieniu kierki z długawym wysięgnikiem kierownicy ten sam model - stalówka ze ''śmieci'' jeżdził wyśmienicie.
Bez problemu siadał dzieciak i jechał.
Carbon LUXTECH będę próbował w tej konfiguracji zamknąć wagą 10kg, czy się uda - zobaczymy.
Wybieram szczególnie te modele gdyż mają dużo lepsze aero od innych modeli, w przyszłości również lepsze efekty aero i estetyczne można uzyskać obudowując pozioma.
Linki i pancerze to nie problem , trzeba zaplanować odcinki proste gdzie zakłada się stopera-pancerza puszczając samą linkę a na łukach i zaokrągleniach/końcach pancerz jak w zwykłych szosówkach.
MAM potrzebę zbudować pozioma szybkiego , niskiego w miarę opływowego tylko na asfalty/szosy bez ceregieli jak podjeżdżanie pod krawężnik czy noszenie po schodach, częste zawracanie.
Bez problemu po wypięciu kół rower/rama zmieści się do kombi/awanta. Baza kół 190cm, koło przód 26 , tył 28 cala, przewidziany suport pośredni gdyby w przyszłości po obudowaniu pozioma zbrakło standardowych przełożeń . Docelowa planowana prędkość po obudowani 90-95km/h.
Jarek-LT
LUXTECH