Autor Wątek: IV OGÓLNOPOLSKI ZLOT ROWERÓW POZIOMYCH 2011  (Przeczytany 196705 razy)

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
    • Rowerki, przyczepki, sakwy i bagażniki
Odp: IV OGÓLNOPOLSKI ZLOT ROWERÓW POZIOMYCH 2011
« Odpowiedź #195 dnia: Sierpnia 09, 2011, 04:04:34 pm »
A czy goście z zagranicy muszą posiadać zieloną kartę oraz międzynarodową kartę rowerową ? ;D

Tak swoją drogą, próbuję wykombinować obecność na Czeskim jak i Polskim zlocie.
Wydaję się że na CZ można być czwartek/piątek (są to "pełne dni", czyli jazda wspólna,w piątek nocna jazda do miasta, itp) a wieczorem/nocą dostać się do Opola.
Najbliższy dworzec PKP jest w Jeleniej Górze, ale niestety jedyny pociąg przez Opole odjeżdża o 19,
i ewentualnie jest o 20 z przesiadką w Wrocławiu (przyjazd w Opolu około 2:30)
Tylko że do Jeleniej Góry jest 90km, i płasko wcale nie jest, więc pewnie by dojazd zajął 4,5-5 godzin
Jest też opcja dostać się do Wałbrzycha do 4 nad ranem (135km), skąd jest połączenie do Opola (przyjazd 8:19 lub 8:55) z przesiadką w Wrocławiu)

Czy może jest ktoś, z własnym samochodem i miejscem na jeszcze jeden rower/osobę, chętny na CZ zlot, czwartek i piątek, a w piątek wieczór,
lub bardzo rano w sobotę ruszyć razem samochodem w kierunku Opola ? (około 260km w jedną stronę)

Pozzz
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

zulus

• kolarz na poziomie
    • rajder opole
« Odpowiedź #196 dnia: Sierpnia 09, 2011, 05:18:58 pm »
Jeśli macie na myśli piwko, to przecież jest NAPÓJ BOGÓW, więc nie widzę problemu. Po wspólnej jeździe wieczorową porą to chyba nawet ten napój wskazany jest we właściwych ilościach. Ale to jest moje prywatne piwko, sorry zdanie. A tak na poważnie, zdrowy rozsądek i przepisy o ruchu drogowym mówią jasno "piłeś, nie jedź". A dymek z papieroska... "nie palę, więc nie pal przy mnie i moich dzieciach".  :) ;)

http://www.rajder.opole.pl/kalendarz-imprez/details/20-iv-ogolnopolski-zlot-rowerow-poziomych--opole-2011.html

kaczor1

• całkiem inny wariat
  • www.kaczor2.blogspot.com
    • HPV Poland & Recumbent Bike
« Odpowiedź #197 dnia: Sierpnia 09, 2011, 06:29:09 pm »

Cytat: Obowiazki uczestników Zlotu

Posiadanie dokumentu tożsamości i karty rowerowej (prawa jazdy).

Zdaje się koledzy, że wykluczyliście tym zapisem wielu uczestników

wlasnie, nie mam prawa jazdy i nie mam karty rowerowej... co w związku z tym ?

He He
Przypomniało mi się, jak w 10os wchodziliśmy do "Karuzeli" (klub studencki) na jedną legitymacje.

Więc, jak ci Makenzen pożyczy i już cię zameldują, to podasz mi przez okno w kiblu.
 :D

kaczor1

• całkiem inny wariat
  • www.kaczor2.blogspot.com
    • HPV Poland & Recumbent Bike
« Odpowiedź #198 dnia: Sierpnia 12, 2011, 09:44:02 am »
@zulus
Czy w piątkowy wieczór, w prowiant musimy zaopatrzyć się we własnym zakresie?

Pytam, bo w programie
na utrzymanie humoru,
nie występuje kolacja,
jako atrakcja wieczoru.

zulus

• kolarz na poziomie
    • rajder opole
« Odpowiedź #199 dnia: Sierpnia 12, 2011, 07:14:06 pm »
niestety tak, piątkowy wieczór sami sie prowiantujemy. Podyktowane jest tym, że ludzie będą przyjeżdżać o różnych porach. Dopiero prowiantowani uczestnicy są od sobotniego śniadania.

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #200 dnia: Sierpnia 16, 2011, 09:47:39 pm »
Zulus: jak są płatne dzieci do lat 4 i dzieci do lat 6??
Czy jak jedziemy w 4 osoby: ja, moja lepsza połówka oraz 2 dzieci to wypełniam jeden formularz, 2 czy 4?
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

zulus

• kolarz na poziomie
    • rajder opole
« Odpowiedź #201 dnia: Sierpnia 17, 2011, 08:07:18 pm »
Zulus: jak są płatne dzieci do lat 4 i dzieci do lat 6??
Czy jak jedziemy w 4 osoby: ja, moja lepsza połówka oraz 2 dzieci to wypełniam jeden formularz, 2 czy 4?
powiem tak..., żeby za maluchy takie nie płacić to nie zgłaszać ich. Ale jest jeden minus tego, brak wszystkich świadczeń dla nich. Spanie dla nich tylko przy "cycku". Za osobne łóżko dla malucha niestety trzeba będzie zapłacić tak jak za normalne miejsce, no chyba że będzie miał własne spanie. Ale to dotyczy małych dzieci. Dzieci w wieku szkolnym, zlot odpłatnie.

Jeśli jest kilka osób zgłaszanych (np. rodzina) to proszę podać w e-mailu np. w formie tabelki wszystkie dane, które zostały wymienione w karcie zgłoszenia regulaminu.

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #202 dnia: Sierpnia 18, 2011, 06:42:13 pm »
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 18, 2011, 06:45:00 pm wysłana przez Yin »

bzaborow

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #203 dnia: Sierpnia 20, 2011, 09:46:19 am »
to ja jeszcze sie przyczepie do regulaminu...
jestem uczulony na rozdawanie swoich danych osobowych gdzie popadnie, dlatego sie pytam: po co Wam taka ilosc danych osobowych? zwlaszcza pesel? W ten sposob pakujecie sie w podpadanie pod ustawe o ochronie danych osobowych i wszystkie problemy z tym zwiazane, a o ile dobrze pamietam organizatorom poprzednich zlotow nie byly takie problemy potrzebne;)
bartek maupa bzaborow.org

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
    • Rowerki, przyczepki, sakwy i bagażniki
« Odpowiedź #204 dnia: Sierpnia 20, 2011, 12:33:22 pm »

jestem uczulony na rozdawanie swoich danych osobowych gdzie popadnie, dlatego sie pytam: po co Wam taka ilosc danych osobowych? zwlaszcza pesel?

Chyba Polacy lubią biurokrację :D
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

sławek

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #205 dnia: Sierpnia 20, 2011, 08:51:46 pm »
Czołem! Witam Wszystkich po długim okresie nieobecności na forum- (ale koledzy czasowo się nie wyrabiam)
---------------------------
- Po co dane osobowe? Nie siedzę dobrze w temacie ale coś kojarzę, że do prawidłowego rozliczenia dotacji z Urzędu Marszałkowskiego. Myślę, że kto nie chce podawać danych nie musi- ujmie się go na osobną listę  i zapłaci pełną odpłatność - czyli około 130-140zł i z "główki problem"
 U  Czajkowskich w Poznaniu -Rogalinku zlot kosztował coś 100 czy 110 zł (2 lata temu!) a i tak musieli jeszcze dopłacić do imprezy.
  Organizowaniem rajdów zajmuje się u nas Marek i nigdy nie miał problemów z rozliczeniem imprezy w urzędzie miasta, wojewódzkim czy marszałkowskim. (A bezproblemowe rozliczenie się z otrzymanej kasy nie jest tak częste wśród organizacji)
   Jak na Masie Krytycznej wygrałem koszulkę to musiałem ją podpisać z podaniem danych. (właściwie nie musiałem - mogłem koszulki nie brać  ::)
   Jak dostaliśmy rzeczy na nagrody w rajdzie to też musieliśmy pospisywać listę i dostarczyć ją do Ratusza. Aha, i nagrody trzeba było wygrać w konkursie a nie wolno nam było zrobić losowania - bo to byłby hazard  :P
----------------------------
 " Nie wolno pić, palić w grupie i trzeba mieć kartę rowerową lub prawo jazdy."
 Polacy chyba naprawdę lubią biurokrację - ale ponieważ impreza jest dotowana, regulamin musi być napisany "poprawnie politycznie" czyli tak by urzędnik się nie przyczepił. Stąd taka mnogość "d...chronów"
                Pozdrawiam
Sławek

bzaborow

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #206 dnia: Sierpnia 20, 2011, 09:08:35 pm »
Czołem! Witam Wszystkich po długim okresie nieobecności na forum- (ale koledzy czasowo się nie wyrabiam)
---------------------------
- Po co dane osobowe? Nie siedzę dobrze w temacie ale coś kojarzę, że do prawidłowego rozliczenia dotacji z Urzędu Marszałkowskiego. Myślę, że kto nie chce podawać danych nie musi- ujmie się go na osobną listę  i zapłaci pełną odpłatność - czyli około 130-140zł i z "główki problem"
 U  Czajkowskich w Poznaniu -Rogalinku zlot kosztował coś 100 czy 110 zł (2 lata temu!) a i tak musieli jeszcze dopłacić do imprezy.
  Organizowaniem rajdów zajmuje się u nas Marek i nigdy nie miał problemów z rozliczeniem imprezy w urzędzie miasta, wojewódzkim czy marszałkowskim. (A bezproblemowe rozliczenie się z otrzymanej kasy nie jest tak częste wśród organizacji)
   Jak na Masie Krytycznej wygrałem koszulkę to musiałem ją podpisać z podaniem danych. (właściwie nie musiałem - mogłem koszulki nie brać  ::)
   Jak dostaliśmy rzeczy na nagrody w rajdzie to też musieliśmy pospisywać listę i dostarczyć ją do Ratusza. Aha, i nagrody trzeba było wygrać w konkursie a nie wolno nam było zrobić losowania - bo to byłby hazard  :P
----------------------------
 " Nie wolno pić, palić w grupie i trzeba mieć kartę rowerową lub prawo jazdy."
 Polacy chyba naprawdę lubią biurokrację - ale ponieważ impreza jest dotowana, regulamin musi być napisany "poprawnie politycznie" czyli tak by urzędnik się nie przyczepił. Stąd taka mnogość "d...chronów"
                Pozdrawiam

No to teraz rozumiem po co ta zabawa i dane oczywiscie kompletne przesle, coby zrobic dobrze biurwom z urzedu;] A regulamin - oby praktyka i teoria byly zgodne tylko w teorii;)
bartek maupa bzaborow.org

sławek

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #207 dnia: Sierpnia 20, 2011, 09:19:21 pm »
   Pomagaliśmy przy jednym rajdzie. Marek tylko spojrzał i powiedział - "Co to za regulamin, tu nic nie ma- jak się coś nie daj Bóg wydarzy to siedzi im (organizatorom) na głowie prokurator :'(
    Uczestnik ma być ostrzeżony - coś jak napis "Palenie powoduje impotencję" albo "Przed zażyciem leku skonsultuj się ... " itd

Kawał na dziś
 Przychodzi facet do kiosku po papierosy a tam napis - Palenie powoduje impotencję
 Pani, nie masz pani tych normalnych papierosów? Takich z rakiem!
Sławek

zulus

• kolarz na poziomie
    • rajder opole
« Odpowiedź #208 dnia: Sierpnia 20, 2011, 10:40:10 pm »
pesel potrzebny jest również do meldunku w ośrodku. Chcesz mieszkać, to podajesz swoje dane. Wszędzie tak jest, chyba że śpisz "na lewo". A my będziemy spali "na prawo". :)

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #209 dnia: Sierpnia 23, 2011, 11:33:49 pm »
Wysłałam zgłoszenie, mam nadzieję, że nie zabrakło wolnego miejsca dla duetu Makęzia i jej Poziomcia? ;)
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P