Autor Wątek: Co to jest prędkość średnia?  (Przeczytany 26243 razy)

nahtah

• całkiem inny wariat
  • Obieżyświat w poziomie
Odp: Co to jest prędkość średnia?
« Odpowiedź #30 dnia: Lipca 18, 2011, 08:51:57 pm »
gemsi! Wtrąciłem się do rozmowy dlatego, że interesowały mnie średnie  innych poziomek i na bikestats, przejrzałem między innymi twoje wyczyny. Była tam wycieczka gdzie zrobiłeś 110km ze śrdnią ponad 30km/h . Więc podążając tropem Twojego rozumowania doszedłem do wniosku, iż swoją poziomką osiągasz olbrzymie prędkości. Oczywiście podziwiam bo to jest wyczyn ale osobiście,  odczytuję te wyniki jako tylko i wyłącznie liczone z przejazdu. Tak to rozumuję i widzę , że koledzy są tego samego zdania.:) No bo jak liczyć postoje.;)
ŻYCIE jest jak jazda NA ROWERZE aby utrzymać równowagę MUSISZ się poruszać naprzód.......Albert Einstein
https://www.bikestats.pl/rowerzysta/nahtah

MYSH

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #31 dnia: Lipca 18, 2011, 08:54:49 pm »
@gemsi było mi powiedzieć to bym Ci sprezentował swój support, na nim to byś się pogonił, a tak cholera musiał pójść do śmieci ;D dla uściślenia średnio 30% siły pedałowania szło w ruch supportu a reszta w kręcenie korbą, powiem tylko tyle że średnia z odcinka 35km była 18 z hakiem sapiąc jak pies a po reperacji 22 nie przemęczając się zbytnio  ;D gdybym wiedział to bym zachował dla Ciebie, dołożyłbyś sakwy po 40 kg i byś mógł ćwiczyć kondycje ;D

Nie atakuje Cie ja już dawno wychwyciłem o co Tobie chodzi, ale z założenia jestem złośliwy

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #32 dnia: Lipca 18, 2011, 09:08:47 pm »
gemsi! Wtrąciłem się do rozmowy dlatego, że interesowały mnie średnie  innych poziomek i na bikestats, przejrzałem między innymi twoje wyczyny. Była tam wycieczka gdzie zrobiłeś 110km ze śrdnią ponad 30km/h . Więc podążając tropem Twojego rozumowania doszedłem do wniosku, iż swoją poziomką osiągasz olbrzymie prędkości. Oczywiście podziwiam bo to jest wyczyn ale osobiście,  odczytuję te wyniki jako tylko i wyłącznie liczone z przejazdu. Tak to rozumuję i widzę , że koledzy są tego samego zdania.:) No bo jak liczyć postoje.;)
.

Nahtah, nie rozumiem, w moich srednich sa uwzgledniane postoje, jaknsie zatrzymuje na zaspokajanie potrzeb fizjologicznych to czas mi leci, a predkosc=0 jest wliczana do czasu przejazdu, zawsze

storm

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: Lipca 18, 2011, 10:45:17 pm »
Drobna uwaga @Gemsi... "Średnia" = w domyśle jest średnią z jazdy i tego nie trzeba dodawać. Natomiast to co Ty mierzysz na GPS to "średnia z wycieczki" czy inna tam "średnia z wyścigu" i takiej nomenklatury powinieneś się trzymać o ile chcesz być prawidłowo rozumiany przez innych i nie straszyć ich swoją niską średnią ;) <joke> ;)

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #34 dnia: Lipca 18, 2011, 11:06:00 pm »
<joke> ;)

za ten joke w sobote stawiasz piwo :D

technolog1

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #35 dnia: Lipca 19, 2011, 08:18:53 am »
Witam!
Chciałbym w ten spór wtrącić swoje trzy grosze.
Najważniejszy słowem w tej dyskusji jest"piwo".
Musicie iść na piwo zamiast się tak średnioczyć.
Kiedy wypijecie średnio po trzy piwa to inne średnie będą wam obojętne.
A dlaczego trzy? Bo: Omne trinum perfectum.
Pozdrawiam T1

kaczor1

• całkiem inny wariat
  • www.kaczor2.blogspot.com
    • HPV Poland & Recumbent Bike
« Odpowiedź #36 dnia: Lipca 19, 2011, 09:09:26 am »
Ciekawe jaką średnią V,
z picia trzech piw mają.
Czas picia samego się liczy?
czy też ten
gdy na blacie kufle,
bezczynnie spoczywają.

Bryxon

• wyczynowiec na poziomie
    • Bryxon - dwa lata w roku czyli jak stałem się kiwi
« Odpowiedź #37 dnia: Lipca 19, 2011, 01:19:23 pm »
Witam,

To i ja usrednie temat przykladem z zycia:

Kiedys kiedys gdy jezdzilem na pionowcu moj kolega nabyl droga wielu wyrzeczen kultowy licznik z najwyzszej polki: Sigma bodajze 800.
Dotychczas gdy jezdzilismy razem srednia obliczalo sie post-factum albo przy rownych wartosciach godzin i dystansu co by lepiej rachowac. Mielismy conajwyzej 3-4 funkcyjne liczniki. Dawalo rade, choc czulem presje kolegi sportowca na wyciskanie coraz to lepiej.

Jak mowilem sielanka sie skonczyla - zastapila ja magiczna strzalka w dol/gore (czesciej w dol) co mowila z wyrzutem : "Jedziesz zanizajac srednia!!!" co coraz czesciej powodowalo ze wracalismy oddzielnie bo kolega 'podganial' kolejny rekord i walczyl ze strzalka.

Innymi slowy wycieczki nie byly juz takie same..

Obecnie kupuje juz 3 generacje licznika sigmy rozmyslnie pozbawiona tej arcy-kontuzjo-gennej funkcji. Oczywiscie mozna majac - nie uzywac ...aha..

Pozdrowienia i milego wypoczynu!

Bryxon
Pozdrawiam

Bryxon

"na horyzont i jeszcze.."

nahtah

• całkiem inny wariat
  • Obieżyświat w poziomie
« Odpowiedź #38 dnia: Lipca 19, 2011, 03:03:39 pm »
Mój licznik liczy tylko czas gdy rower jest w ruchu. Przykładowo, ostatnią wycieczkę przejechałem 1,20min jakieś tam 35km ale całkowity czas związany z tą wycieczką tj. od momentu założenia ciuchów rowerowych do momentu wzięcia prysznica zaraz po ich zrzuceniu wyniósł 2godz.55min. Po drodze rozmawiałem ze znajomymi, robiłem zdjęcia i podziwiałem krajobrazy ze szczytów wzniesień, zatrzymując się na chwilę, że już o potrzebach fizjologicznych nie wspomnę. Owszem są momentami takie wycieczki, że właściwie z poziomki nie zsiadam tylko jadę i nie po jakiś wynik tylko po prostu bite 2 lub3 godziny non stop. Moje średnie są jakie są bo taki typ pozioma, ale gdyby kolega gemsi założył taki licznik jak mój, to średnie jego wycieczek  pewnie by wzrosły i przygasiły na moment mój zapał do tworznia  poziomek a może i wprawiły w jakieś kompleksy, na moment.;)
ŻYCIE jest jak jazda NA ROWERZE aby utrzymać równowagę MUSISZ się poruszać naprzód.......Albert Einstein
https://www.bikestats.pl/rowerzysta/nahtah

storm

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: Lipca 19, 2011, 08:58:57 pm »
@Nahtah - lepiej nie... Bo jak Ty wysiądziesz, to co dopiero ja? Chyba bym musiał się wtedy skuterem z Gemsim ścigać... ;)

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #40 dnia: Lipca 19, 2011, 09:01:39 pm »
@Nahtah - lepiej nie... Bo jak Ty wysiądziesz, to co dopiero ja? Chyba bym musiał się wtedy skuterem z Gemsim ścigać... ;)

jasne, jasne, jak jechalismy do Plocka to nie moglem za Tobą nadążyć

Ijateż

• kolarz na poziomie
  • vel marudaXL
« Odpowiedź #41 dnia: Lipca 20, 2011, 01:39:19 pm »
Hm.. ???. Ja zazwyczaj w opowieściach ujmuję to tak: "Odbyłem 60 kilometrowa wycieczkę w czasie 9 godzin, jechałem ze średnią prędkością 17 km/h". Zazwyczaj nie ma dodatkowych pytań, dociekliwi wyliczą, ile czasu robiłem zdjęcia i degustowałem regionalne przysmaki. Dla entuzjastów naukowego podejścia do życia proponuję ujednolicić terminologię. :)

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #42 dnia: Lipca 20, 2011, 02:05:27 pm »
Hm.. ???. Ja zazwyczaj w opowieściach ujmuję to tak: "Odbyłem 60 kilometrowa wycieczkę w czasie 9 godzin, jechałem ze średnią prędkością 17 km/h".

wiec jestes po zlej stronie mocy, tak jak :)

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #43 dnia: Lipca 20, 2011, 07:35:32 pm »
To jak panowie uzgodnicie, czyja średnia jest bardziej średniejsza. Proponuję kilka zabiegów w celu podniesienia niniejszej: 1.elektryfikacja roweru, oraz
2.stosowanie owiewek (z dość ciemnego i taniego materiału przypominającego tekturę, czy jakieś inne g...) :-[
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

technolog1

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #44 dnia: Lipca 20, 2011, 07:46:28 pm »
Witam
Widzę że kolega hansglobke tęskni za naszym, nieodżałowanym MD.
Pozdrawiam T1