Autor Wątek: Velogic SLR mod  (Przeczytany 35989 razy)

Neverhood

• całkiem inny wariat
  • Erotoman-gawędziarz
Odp: Velogic SLR mod
« Odpowiedź #45 dnia: Sierpnia 13, 2011, 08:51:31 am »
Ja tu o wyższej estetyce i trwałości wbudowanej lampki, a ty o takich dyrdymałach  :-*
E tam poziome, rower transportowy - to jest to!

Jakub S.

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #46 dnia: Sierpnia 13, 2011, 01:42:00 pm »
Mam chińską podróbkę Superflasha z uszkodzoną obudową, jakby tak wykorzystać driver od migania... hmmm..
Jakub Sałata

nahtah

• całkiem inny wariat
  • Obieżyświat w poziomie
« Odpowiedź #47 dnia: Sierpnia 14, 2011, 04:42:16 pm »
Jak się tak na patrzę na te wasze dzieła sztuki, to aż głupio będzie się pokazać na zlocie. No piękne cudo.:)
ŻYCIE jest jak jazda NA ROWERZE aby utrzymać równowagę MUSISZ się poruszać naprzód.......Albert Einstein
https://www.bikestats.pl/rowerzysta/nahtah

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #48 dnia: Sierpnia 14, 2011, 10:24:56 pm »
Jak się tak na patrzę na te wasze dzieła sztuki, to aż głupio będzie się pokazać na zlocie. No piękne cudo.:)

Zawsze jakiś Klasyk powinien być.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Jakub S.

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #49 dnia: Sierpnia 15, 2011, 12:18:57 am »
Bo w poziomych garażowa robota to klasyka :)

Chciałem mieć pamiątkową fotkę z dzisiejszej trasy, niestety splot okoliczności sprawił że pojechałem sam i udało mi się tyle strzelić ;)
Fatalnie mi się jechało, na 106 km średnia z jazdy 25.8 (z odcinkiem piaszczystym i leśnym 8-9 km, byłoby lepiej). Nie mogłem nic z siebie wykrzesać, jak próbowałem "wejść na tętno" ok. 160 BPM, tak jak przy pierwszej jeździe z kufrem długo mogłem utrzymać, to opadałem z sił, nic powyżej 140 mi się dzisiaj nie udało zdziałać. Nie wiem co jest grane, wrażenie takie jakbym ciągle trafiał na tzw. "ścianę", fakt że nie "naładowałem" się makaronem, nawet dzień wcześniej nie zjadłem kolacji. Wydaje mi się że jak od początku miałem braki w "zapasach", to już potem nie nadrobiłem. Wyszło mi tuż ponad 4h samej jazdy i niecała godzina postojów. Przy okazji dowiedziałem się gdzie jest jednostka wojskowa oznaczona na mojej mapie jako przejezdna droga, przez co doszło mi jakieś 10 km objazdem ;)

Jakub Sałata

dadcom

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #50 dnia: Sierpnia 15, 2011, 09:15:56 am »
Zapasy to podstawa -energetyczne czy finansowe :).Jeszcze jak intesywnie ganialem na kolarce to byl w grupie kolo co po przejechaniu ok 50 km siegal do tylnej kieszonki ,bo nie trzymal tempa.Kwestia metabolizmu,u mnie to wszystko dziala na zwolnionym tempie wiec potrzebuje tylko plynu.Co do spraw technicznych to wczoraj zmianialem tylna przerzutke i okazalo sie lancuch byl za krotki wiec przyblizylem suport okazalo sie ze 1,5cm dalo pozytywna reakcje i pedaluje sie inaczej ,lzej sprawniej.Widac na poziomce nie sprawdzaja sie wzorce i ustawienia z rowerow tradycyjnych.
Madra dyskusja kluczem do rozwiazania kazdego problemu.

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #51 dnia: Sierpnia 15, 2011, 09:21:08 am »
, niestety splot okoliczności sprawił że pojechałem sam i udało mi się tyle strzelić ;)

Razem może byśmy tempo podkręcili, chociaż od 3 tyg. na rowerze nie leżałem (siedziałem). Na dodatek zupa i tak była za słona.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
    • Rowerki, przyczepki, sakwy i bagażniki
« Odpowiedź #52 dnia: Sierpnia 15, 2011, 10:34:14 am »
Nie wiem co jest grane, wrażenie takie jakbym ciągle trafiał na tzw. "ścianę",

Włosy psuja Ci aerodynamikę ;) 
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #53 dnia: Sierpnia 15, 2011, 11:01:20 am »
Na wyjazdy w okolicach 100 km i więcej czekolada w sakwie musi być :) Dobrze też działają doładowania węglowodanów w postaci lodów, do tego nie zapychają więc po spożyciu można trzymać wcześniejsze tempo. 

Jakub S.

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #54 dnia: Sierpnia 15, 2011, 11:15:16 am »
Na wyjazdy w okolicach 100 km i więcej czekolada w sakwie musi być :) Dobrze też działają doładowania węglowodanów w postaci lodów, do tego nie zapychają więc po spożyciu można trzymać wcześniejsze tempo.  

Od jakiegoś czasu jeżdżę głównie na płynnej mieszance dekstrozy+glukozy (to co w batonach) + izotonik. Da się te cukry kupić na Allegro, w przeliczeniu na km wychodzi dość tanio a na pewno w porównaniu do batonów (moja mieszanka to ok. 1:1 glukoza z maltodekstryną, 50+50 g w 0,5l wody na kazda godzine jazdy, na poczatku stosowałem proporcje z mniejszą ilością glukozy ale te mi lepiej służą). To się sprawdza, ale dzień wcześniej nalezy się "naładować węglowodanami". To zaczynam pić na początku jazdy i w momencie gdy kończą się moje "rezerwy" akurat dociera nowe "paliwo".
Próbowałem wrzucić sobie jako białkową przekąskę kostkę sojową, bo na 100g ma 50g białka, tylko 1,5g tłuszczu i 11g węglowodanów, a 170g kosztowało chyba mniej niż 2 zł w markecie. Z pozoru rewelacja ale nawet w sosie pomidorowym smakowało jak trociny i nie dałem rady zjeść ;)
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 15, 2011, 11:17:03 am wysłana przez Saurus »
Jakub Sałata

dadcom

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #55 dnia: Sierpnia 15, 2011, 02:00:24 pm »
Wiadomo ze energie dostarczaja cukry- na poczatku wysilku cukry proste nastepnie jesli jego zasoby zmaleja zlozone po ok 50 minutach wysylku energie zaczynaja dostarczac tluszcze.izotonik jak najbardziej zawsze to lepsze niz sama woda ,a co do bialaka dostarcza tylko 4kcal z grama a do tego jest bardzo trudno przetwarzane ,dlatego stosuje sie diety bialkowe przy redukcji wagi ,dodatkowo nadmiar bialka ma negatywny wplyw na prace nerek.Zamiast kupowac dekstroze taniej udac sie do sklepu spozywczego i zakupic cukier gronowy sklad ten sam a 10 razy tanszy.Jesli masz szybka przemiane materi a z opisu wynika ze tak takie zasztryki z napoju cukrowego sa wskazane.Z doswiadczenia szosowego polecam banany -ale to nie temat dotyczacy diety wiec koncze wywody. ;D
Madra dyskusja kluczem do rozwiazania kazdego problemu.

Jakub S.

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #56 dnia: Sierpnia 15, 2011, 02:36:30 pm »
Cukier to absolutnie nie to samo. A dostarczanie energii z tłuszczy nie powinno mieć miejsca jeśli stawiamy na wysiłek na wysokim poziomie bo nie tak łatwo z nich czerpać energię i nie pozwalają na krótki wysiłek na granicy progu tlenowego, praca mięśni musi być całkowicie tlenowa. Po to te wszystkie węglowodany dostarczane w odpowiednich porcjach, żeby nigdy organizmu do pracy na tłuszczach nie zmuszać.
Jakub Sałata

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #57 dnia: Sierpnia 15, 2011, 02:40:03 pm »
Na glukozie jeżdziłem rok temu, a dokładniej 1 łyżeczka stołowa glukozy + 1 łyżeczka miodu + szczypta soli na 1l wody. Niby coś tam daje, jednak czekolada daje więcej przynajmniej dla mnie. Patent z kostką kostką sojową całkiem ciekawy, da się to przegryźć w czasie jazdy czy wymaga gotowania?

Jakub S.

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #58 dnia: Sierpnia 15, 2011, 02:53:50 pm »
Proponuję przenieść się tutaj:
http://forum.poziome.pl/index.php?topic=1355.0
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 15, 2011, 02:55:35 pm wysłana przez Saurus »
Jakub Sałata

Jakub S.

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #59 dnia: Sierpnia 31, 2011, 12:27:19 pm »
Nowy dodatek z kolekcji letniej gemsi '11 ;) Po tej poprzedniej osłonie to ulga dla oczu ;)

Jakub Sałata