Nawet 30-45% to chciałbym zobaczyć. Oceniasz nachylenia "na oko"?
Zapraszam do Gdyni

Znam taki jeden podjazd

Nawet przez niecałe 2m jest prawie 50% (mierzyłem kiedyś linijką i poziomicą)

Króciutka ta góreczka, ale w płuco potrafi się wbić.
Gemsi, Gemsi: ja mogę wyciąć (i wycinałem) takie zębatki, przy których Bipace jest okrągłe
a możesz trochę mniej kusić bardziej-Biopace? Żona mnie z domu wyprowadzi jak jeszcze zaczną przychodzić pocztą jakieś blaszki..
Swoją drogą, na takich korbach trzeba się nauczyć jechać, nie "kopać" tylko cały czas prowadzić. I to oboma nogami (tak: bez bloków nie podchodź).
zasadniczo jestem skłonny dokonac takich testów, tylko jakby mi ktos kolo 700 z 9cio rzędową kasetą do testów udostępnil
Różnica w kasecie 8s i 9s jest pomijalna (ten sam zakres). Tu jest tylko onanizm sprzętowy, zakres pozostaje ten sam, tylko trzeba się więcej "namachać". Ktoś kiedyś na forum wrzucił kalkulator zębatek i kadencji, możesz sobie policzyć i wszystko będzie jasne.
Co do robienia kółeczek.. Znacznie lepszy byłby trenażer na koło. Wpinasz rower, jedziesz "wzorcową" trasę, "arkuszujesz" wyniki. Potem powtórki w takich samych warunkach. Szczególnie fajne są takie "programowane": zawsze byłaby to ta sama trasa. 10 jazd powinno wystarczyć, tendencja powinna być zauważalna (a i pomiary bardziej adekwatne, nie ma wkręcania "a że to samochód mnie wyprzedzał")