Autor Wątek: Wkraczam w poziom  (Przeczytany 9316 razy)

karol

• wyczynowiec na poziomie
Wkraczam w poziom
« dnia: Stycznia 18, 2011, 07:45:26 pm »
Witam
Właśnie niedawno (ok. 2 miesiące temu) skończyłem swoją pierwszą poziomkę - LWB i wkraczam w ten świat mocno zdziwiony, jakie to fajne. Rowerami nałogowo jeżdżę od 3 roku życia a od 15 lat prowadzę serwis rowerowy, stąd zrobienie takiego cudaka nie stanowiło większego problemu. W moim modelu zastosowałem kilka ciekawych rozwiązań, których jeszcze u nikogo nie spotkałem i jest to konstrukcja bardzo solidna. A zachwalam ją dlatego, że chciałbym go sprzedać, gdyż po 2 miesiącach użytkowania stwierdziłem, że stosowniejszy do moich potrzeb byłby jednak SWB i przyszło mi do głowy kilka nowych pomysłów. A że posiadam już 11 rowerów to "trochę" zaczyna mi brakować przestrzeni, tym bardziej, że nie jest to mały rowerek. Szczegółowy opis (a jak mi się uda to i zdjęcia) zamieszczę w "sprzedam,kupię". Byłbym wdzięczny za przekazanie tematu komuś zainteresowanemu takim rowerem. Chciałbym go sprzedać w miarę szybko, żeby przed sezonem (choć u mnie tzw "sezon" trwa cały rok) zrobić sobie nowy, bo w tym sezonie zmieniam pion na poziom. Pozdrawiam

sławek

• całkiem inny wariat
Odp: Wkraczam w poziom
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 18, 2011, 08:01:29 pm »
Ee! A skąd jesteś?  ;)
 Witaj i pochwal się
            Pozdrawia Opole
Sławek

karol

« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 18, 2011, 08:44:52 pm »
A zamieszkuję taką "turystyczną" miejscowość, pewnie słyszałeś o niej: Ruda Śląska (Halemba itp) i chyba jestem pierwszym gościem z poziomką w tej okolicy

sławek

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 18, 2011, 08:58:56 pm »
A zamieszkuję taką "turystyczną" miejscowość, pewnie słyszałeś o niej: Ruda Śląska (Halemba itp) i chyba jestem pierwszym gościem z poziomką w tej okolicy
No chopie, to witoj, witoj!
 Są tu i Tychy, i Będzin, Katowice, Łazy, Opole,Krapkowice i Gogolin (wszyscy wiedzą że "Karolinka poszła do Gogolina" No to skąd szła? Wiadomo że z Krapkowic) ;D
  I do pieruna innych śląskich miejscowości. ;)
Sławek

karol

« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 18, 2011, 09:04:10 pm »
Czy to znaczy że mogymy sie pogodać po naszymu? No i czy są jakieś Śląskie spotkania? Muszę tylko zrobić "poziomą" kondycję, bo co prawda w pionie robię po 200 na dzień ale już zauważyłem, że to się tak w lini prostej nie przekłada.

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 18, 2011, 09:07:23 pm »
Jak robisz 200 dziennie na pionie, to nie łap kondycji do pozioma, bo zasmakujesz i będziesz jeździł na okrągło. ;)
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

karol

« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 18, 2011, 09:13:32 pm »
Niestety już zachorowałem na poziom. Rower po zrobieniu jeździł przez cały grudzień niepomalowany bo szkoda mi było go rozbierać do lakierowania, tak fajnie się jeździło. A złożony po lakierowaniu jest dopiero od 2 dni i wkurzam się bo się skończyła pogoda

sławek

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 18, 2011, 09:21:20 pm »
Czy to znaczy że mogymy sie pogodać po naszymu? No i czy są jakieś Śląskie spotkania?
Yin i spółka  w zeszłym roku spotykali się regularnie w Chorzowskim Parku (chyba pod ZOO? nie pamiętam)
  Mikołów czy Orzesze też tu się przez forum przewinęło.
Sławek

M63

• kolarz na poziomie
    • Moje Poziomki :)
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 18, 2011, 09:27:12 pm »
Czy to znaczy że mogymy sie pogodać po naszymu? No i czy są jakieś Śląskie spotkania?
Yin i spółka  w zeszłym roku spotykali się regularnie w Chorzowskim Parku (chyba pod ZOO? nie pamiętam)
  Mikołów czy Orzesze też tu się przez forum przewinęło.
Katowice, Świętochłowice, Tychy, Orzesze, Gliwice, Będzin  .....

http://forum.poziome.pl/index.php?topic=658.0
http://forum.poziome.pl/index.php?topic=557.0
Nie wstanę ,
TAK będę leżał !!!

art75

• kolarz na poziomie
  • Świętochłowice
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 18, 2011, 09:31:14 pm »
No chopie, to witoj, witoj!
 Są tu i Tychy, i Będzin, Katowice, Łazy, Opole,Krapkowice i Gogolin (wszyscy wiedzą że "Karolinka poszła do Gogolina" No to skąd szła? Wiadomo że z Krapkowic) ;D
  I do pieruna innych śląskich miejscowości. ;)
między innymi Świętochłowice:)
Jak poszperasz w tym wątku, to znajdziesz nawet zdjęcia z Halemby :)

EDIT: widzę, że Marek mnie uprzedził odnośnie tych Świętochłowic :)
« Ostatnia zmiana: Stycznia 18, 2011, 09:33:35 pm wysłana przez art75 »

kaczor1

• całkiem inny wariat
  • www.kaczor2.blogspot.com
    • HPV Poland & Recumbent Bike
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 18, 2011, 09:31:23 pm »
Czy to znaczy że mogymy sie pogodać po naszymu? No i czy są jakieś Śląskie spotkania? ...

W dziale imprezy.
Wątki zaczynające się: Zapraszam na wspólną jazdę Miasto Data.

Witam, i owocnego poziomowania.

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 18, 2011, 11:31:10 pm »
Witaj :)

Jak się trochę ociepli to wypatruj tematu z cyku ''zapraszam'' w dziale imprezowym :). Jak już było powiedziane śląskich poziomych mnogo wiec okazje do integracji też się trafiają ;).

karol

« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 19, 2011, 07:38:07 pm »
Witam
Chyba znalazł się jeszcze jeden (przyszły)fan poziomu, tym razem z Zabrza. Mimo kiepskiej pogody nie wytrzymałem i wytoczyłem dziś jamnika na drogę. Kolega chciał się spróbować przejechać na chwilę, no to się przejechał .... 10km i wrócił rozpromieniony z postanowieniem, że też sobie "coś takiego" zrobi. Strasznie to cholerstwo zaraźliwe!

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 19, 2011, 07:59:52 pm »
Mimo kiepskiej pogody nie wytrzymałem i wytoczyłem dziś jamnika na drogę... Strasznie to cholerstwo zaraźliwe!

A nie mówiłem? -Można jeździć na okrągło. :D
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

zito6

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 22, 2011, 11:59:28 am »
Z trójkołowcem można jeździć w takiej pogodzie, ale na 2-kołowych to już gorzej. Wiem coś o tym wczoraj na środku skrzyżowania się wyglebałem  :D